Torwald Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 Dostalem zadanie "zarchiwizowania" starych filmow na takich tasmach: Kto wie jak to sie fachowo nazywa ? Bo musze poszukac firmy ktora by mi to przeniosla na postac cyfrowa. Najpewniej bedzie to jakas "lokalna" telewizja ( no chyba ze ktos ma znajomego ktory ma dostep do takiego sprzetu ;] ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 mnie to się widzi, ze to są szpule do magnetofonu szpulowego, ale one z filmami nic nie mają , to tylko dzwięk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 na taśmie widać dziurki(ten kawałek co wystaje z pomarańczowej szpuli), imho może to być taśma filmowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 (edytowane) To sa tasmy z filmem, ja sie pytam tylko jak sie one fachowo nazywaja (bo VHS to na bank nie jest ;] ) Edytowane 20 Lipca 2006 przez Torwald Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mac' Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 To sa tasmy do projektora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 to mogą być taśmy filmowe 8mm, kręcone np. takimi kamerami http://8mm.fm.interia.pl/kamery.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieo Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 Racja taśmy 8mm. Mój dziadek używał takich, nawet ma parę filmów. Żeby to zarchiwizować trzeba będzie użyć jakiegoś skanera filmów... Nie widzę innej metody. http://allegro.pl/item116506443_przegrywan...6mm_na_dvd.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 Fakt, tasma ma 8mm szerokosci. Nie mam pojecia czym to bylo nagrywane. Co do projektora, to by sie zgadzalo (pamietam ze daaaawno temu jako male dziecko ogladalem bajki z takich tasm). Teraz juz wiem mniej wiecej na czym stoje, jutro przejde sie do paru laboratoriow fotograficznych, moze oni beda mieli taki sprzet, ew. dadza mi namiary na kogos. Ceny na allegro jakos nie zachecaja ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 Phi ja mam rodzinne filmy z czasów PRLu nagrane na takie coś ;) A nagrywane było radziecką kamerą Łomo ;) Do tego projektorek jest ;) Trzeba uważać jak się ma niezbyt dobry to jak wcina taśmę to ta się przepala ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...