Xaon Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 Będziesz sprawdzał, przy której grze na jakim ekranie się lepiej gra (i przy okazji zdasz relację :P ). W empiku podłanczają X360 do 19" LCD 5:4 i śmiga wszystko bez pasków (akurat TD:U obsługuje 1280x1024) z odległości 0.5m wyglądało cudnie. Powiem tak, jakbym nie miałem problemów z podłączeniem, to zamiast wywalać 1,5k na telewizor, to kupiłbym kilka gier + komiksów + coś jeszcze (lub kupił taniego lapa) i pograł tak przez rok, 1,5 (międy czasie zarobił na coś sensownego). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 Będziesz sprawdzał, przy której grze na jakim ekranie się lepiej gra (i przy okazji zdasz relację :P ). W empiku podłanczają X360 do 19" LCD 5:4 i śmiga wszystko bez pasków (akurat TD:U obsługuje 1280x1024) z odległości 0.5m wyglądało cudnie. Powiem tak, jakbym nie miałem problemów z podłączeniem, to zamiast wywalać 1,5k na telewizor, to kupiłbym kilka gier + komiksów + coś jeszcze (lub kupił taniego lapa) i pograł tak przez rok, 1,5 (międy czasie zarobił na coś sensownego). TDU przy ustawionej w dashu rozdzielczosci 1280x1024 ma pasy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaon Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 TDU przy ustawionej w dashu rozdzielczosci 1280x1024 ma pasy.No to nie wiem w jakiej było, ale było bez pasków i wyglądało przyzwoicie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 (edytowane) No to nie wiem w jakiej było, ale było bez pasków i wyglądało przyzwoicie.pewnie 1024x768 jeśli to 19" 5:4 ... dlatego bez pasów, kumpel gra z ustawionym tak obrazem i jest przyzwoicie ;) Edytowane 4 Lipca 2007 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaon Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2007 Tylko właśnie rozdzielczość nie natywna mi nie pasuje, imo obraz był za ostry. Chociaż może mi się tylko teraz tak wydaje (dość dawno to widziałem). -- łączenie by ULLISSES -- Takie pytanko teoretyczne: jak myślicie, jak będą spadać ceny monitorów 24" calowych? Bo jak narazie mam szanse tylko na 22", lecz dobija mnie rozdzielczość natywna - o krok od FullHD. A pokuj mały, więc wolałbym takiego od 23" - 26" HDReady, aby móc się rozkoszować filmami na BD + grami w FullHD, zwłaszcza iż dużo z tych większych monitorów obsługuje HDCP. Przez niecały rok ceny monitorów 22" spadły do poziomu 19", dlatego mam nadzieję, iż się na coś załapię. P.S. Gorzej, jak ceny będą ok. a się na biurku nie zmieści :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 Panowie warto kupić to do X0. Zaznaczę że nie mam kasy na LCD ani na TV z HD :P http://allegro.pl/item212255132_22_mitsubi..._fv_gw_p_n.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rockers Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 (edytowane) myśle, że za 150 zł warto :) to są bardzo dobre monitory... Jak byś do zbierał trochę siana na coś takiego 24" Sony Trinitron GDM FW900 widziałem go w akcji, po prostu powala :) Edytowane 14 Lipca 2007 przez rockers Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 ..... Jak byś do zbierał trochę siana na coś takiego 24" Sony Trinitron GDM FW900 widziałem go w akcji, po prostu powala :) ten monitor ma już prawie 7 lat, bardzo sporych gabarytów, 24" ale efektywnie 22,5'' i dość drogi jak na CRT, cena na aukcjach średnio dochodzi do 900zł . http://www.allegro.pl/item215199417_24_son...900_kolos_.html parametry idealne dla grafików. ale ja bym czegoś takiego nie kupił :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 (edytowane) Mirai 32 DTL-632V200 producent Mirai format obrazu 16:9 przekątna ekranu 32 cali rozdzielczość nominalna 1366 x 768 piksele HD Ready tak jasność 550 cd/m² kontrast 1200:1 czas reakcji plamki 6.5 ms kąt widzenia pion 176 stopnie kąt widzenia poziom 176 stopnie głośniki tak (2 x 8W) możliwość podłączenia głośników zewn. tak gniazda wejściowe S-Video; D-Sub 15 pin; 2x Euro-Scart; antenowe; Component gniazda wyjściowe słuchawkowe gniazdo HDMI 1 możliwość podłączenia komputera pc tak pilot tak telegazeta tak (1000 stron) kolor obudowy srebrno czarny szerokość 816 mm wysokość 619 mm głębokość 221 mm waga 13,5 kg dodatkowe informacje Wyświetlanie 16.7 milionów kolorów Gwarancja: 36 miesięcy Cena:1899zł Nic tylko kupować, jak się ma kasę oczywiście. Edytowane 15 Lipca 2007 przez RALF11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 1900zł za 32" LCD z HDready ? ... ten TV na pewno jest dobrej jakości ??? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 Matryca pewnie TN... ale jak to mowia: cena rekompensuje ew. niedogodnosci ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 http://www.in4.pl/recenzje.htm?rec_id=400 Recenzja tego monitora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 Przejrzalem ten test ale srednio on przydatny i sensowmy o autor zyje w innej epoce i nie ma sygnalu 720P. Wyglada ten tv ma paskudny, menu tez dziwaczna. Cena tez nie jest wcale dobra. Totalny badziew. W tej cenie mozna kupic np. Panasonica TX-32LE7, ktory deklasuje ten chinski wynalazek pod kazdym wzgledem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 Pozyczylem od brata xo na tydzien i podpialem do mojej Bravii KDF-50E2010 Po prostu miazga.. jak ktos sie zastanawia nad duzym LCD od 42' to polecam obejrzec gdzies taki tylnoprojektor w akcji :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 bawił się ktoś z was w podłączenie telewizora hdtv poprzez dvi-hdmi. zastanawiam się ostatnio nad kupnem takiego kabelka i nie wiem co będzie lepsze dvi-hdmi czy vga-vga. proszę o rzetelne odpowiedzi :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 To zalezy od TV, niektóre nie radzą sobie z sygnalem, skaluja itp. Niektóre dzialają poprawnie, np. w modelu Samsung R81/82 i pewnie innych z nowej serii, jeden port HDMI jest zaplanowany jako zgodny z PC. Oczywiscie mowimy o podłączeniu PC do HDTV? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 Tak jak napisal kolega powyzej - zalezy od modelu. Moj KDF nie za bardzo sobie radzi z dvi-hdmi, wystepuje efekt overscan`u i trzeba skalowac do dziwnych rozdzialek. Vga teoretycznie (instrukcja) obsluguje tylko 1024x768 ale bez problemu wyciagam 1280x768 i jakos obrazu jest bez zastrzezen (filmy, winda, gry) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..:::SiekieR:::.. Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 (edytowane) Hmmm...widzę coraz większy szum wokół marki MIRAI...osoby które widziały LCD tej marki w "akcji" wyrażają TYLKO pozytywne opinie...przynajmniej ja nie znalazłem się z opinią negatywną użytwonika HDTV tej firmy :) Tak więc pytanie...czy do kwoty 2200zł znajdę coś lepszego o przekątnej 32 cali niż powiedzmy DTL-632V200?? Mile widziane VGA żeby TV słuzył także jako monitor np do wyświetlania filmów poprzez PC. Może Panasonic...może samsung...sharp...toshiba...? Czekam na jakieś propozycje osób które miały doczynienia z marką MIRAI oraz przyrównanie tego producenta do bardziej poważanych na dzień dzisiejszy producentów wyżej wspomnianych firm ;] EDIT Zapomniałem dodać, że TV bedzie służył głównie jako para do Xboxa 360 ;] Na dzień dzisiejszy mam monitor CRT 19" ;] Edytowane 16 Lipca 2007 przez ..:::SiekieR:::.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Samsung LE32S62BX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 (edytowane) lub Panasonic TX-32LE7 http://www.mfe.pl/index.php?CMD=SHOW_DET&a...=9549&IDP=3 , Przemol^N podawał tuż pod postem z "recka" tego szajsowatego MIRAI Edytowane 17 Lipca 2007 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..:::SiekieR:::.. Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 (edytowane) lub Panasonic TX-32LE7 http://www.mfe.pl/index.php?CMD=SHOW_DET&a...=9549&IDP=3 , Przemol^N podawał tuż pod postem z "recka" tego szajsowatego MIRAIZapewne żadnen z Was nie miał doczynienia osobiście z tą firmą, ale OK skoro według Was jednak to egzotyczny bubel to będę dalej poszukiwał czegoś do kwoty 2200zł :) Dzięki za opinię. Hmmm...może jeszcze jedno apropos tego Panasonica...posiada on VGA?? Tak żebym jednocześnie mógł mieć podłączonego xboxa +PC pod ten TV. Edytowane 17 Lipca 2007 przez ..:::SiekieR:::.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 (edytowane) bawił się ktoś z was w podłączenie telewizora hdtv poprzez dvi-hdmi. zastanawiam się ostatnio nad kupnem takiego kabelka i nie wiem co będzie lepsze dvi-hdmi czy vga-vga. proszę o rzetelne odpowiedzi :] Vga-vga to sygnał analogowy w ktorym sa pewne zniekształcenia. Dvi to jest to samo co hdmi tyle ze bez dźwięku, sygnał cyfrowy, bez zniekształceń. Rozdzielczosci jakie beda obsługiwane to 480p 576p 720p i 1080i i zadne inne posrednie. Nie łączyłem jeszcze przez hdmi, ale z tego co wiem to dla pc lepsze jest podłączenie przez d-sub ponieważ mozna na nim wyciagnac rozdzielczosć natywna telewizora, a co za tym idzie jakość moze byc lepsza niż w przypadku dvi-hdmi. Edytowane 17 Lipca 2007 przez Plusk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenek_R Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 Z góry sorki, że nie przeczytałem całego tematu...skończyłem na 5 stronie, i nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie: Zastanawiam się nad kupnem monitora lcd którego mogłbym podlączyć do ps3 i do komputera. Zapytracie dlaczego takie 2w1? A dlatego, że nie mam wiele miejsca w mieszkaniu. Zależy mi oczywiście jak na najlepszej jakości:). Budżet ok 2000- 2500,- Zastanawiam się nad tym monitorem Benq FP241W Ale może jakieś inne propozycje... THX :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaon Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 Wg producenta ten monitor został zrobiony z myślą o graczach. Wg opinii (nie pamiętam już kogo) na tym forum w BenQ lubią wypalać się piksele. Nawiasem mówiąc, nie wiem czy nie będę brał 19" z tej serii (tylko łapka przeraża). W tym budżecie z 24" to raczej będzie monitor tańszej firmy, choć osobiście i tak bym brał tanią 24", zamiast drogiej 22" (gdybym miał podobny budżet). Przyczyna - rozdziałka. Oczywiście patrz aby monitorek miał HDCP (widziałem gdzieś nawet taki co nie miał DVI :blink: ). Najwygodniejszy by chyba był monitorek z HDMI i DVI lub dwoma DVI. Po VGA nie ma HDCP. Jeżeli nie zależy Ci na super wysokiej rozdziałce (czyt. nie pracujesz zbyt dużo na kompie i nie będziesz raczej oglądał filmów BD) i nie przeraża Cie duża plamka, to być może warto by bylo się rozejrzeć na jakimś telewizorem. Wśród 23" jest duży wybór (w tym Amoi, który ponoć jest dobry - nie pamiętam który użytkownik go miał, lecz ponoć bije droższe Samsungi). Miło by było, jakbyś napisał jakie masz doświadczenia z LCD (na czym najbardziej zależy itp.), gdyż np. mi by wystarczał taki Asus MM17DE, gdyby miał DVI z HDCP, a ma matryce TFT, czas 8GtG i kontrast 600:1 - tylko filmy blado wyglądają, no i poruszające się czcionki się zamazują, lecz jakoś mi to nie przeszkadza. Wprawdzie nie widziałem na żywo monitorów Acera, lecz z powodu, iż większość monitorów 24" do 2,5k to Acery zasugeruję modele typu: 2623W, AL2423W, AL2423WB. P.S. NIezła przebitka ( :/ ): http://www.lcd4you.pl/monitor/Benq_FP241W.php a http://digitalo.pl/product_info.php/cPath/...roducts_id/1571 Jeszcze się trochę pożale: http://www.ceneo.pl/688443 opis woła o pomstę (z kąd oni wytrzasnęli tuner TV :mur: ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenek_R Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 Doświadczenia z lcd mam niewielkie w domu mam crt... tyle co u znajomych czy w kafejkach. Zależy mi na jak najlepszej jakości aby w pełni móc wykorzystać konsole. Na początku myślałem o telewizorze lcd ale powiedziano mi że nie jest najlepiej z wyświetlaniem obrazu( smuży) podczas wyświetlania obrazu z komputera, szczegónie podczas grania :? . Z tego co się orientowałem (facet w sklepie) monitory Acera nie mają wsparcia dla HDCP... A na komputerze jeśli jest dużo pracy to spędzam nawet po 8- 9 godz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 Doświadczenia z lcd mam niewielkie w domu mam crt... tyle co u znajomych czy w kafejkach. Zależy mi na jak najlepszej jakości aby w pełni móc wykorzystać konsole. Na początku myślałem o telewizorze lcd ale powiedziano mi że nie jest najlepiej z wyświetlaniem obrazu( smuży) podczas wyświetlania obrazu z komputera, szczegónie podczas grania :? . Z tego co się orientowałem (facet w sklepie) monitory Acera nie mają wsparcia dla HDCP... A na komputerze jeśli jest dużo pracy to spędzam nawet po 8- 9 godz. to źle ci powiedziano :D cześć nowych konstrukcji jeszcze smuży np Sony 32D3000, ale już Panasonic LX700/LX70, Sharp RD2E, nowy JVS i wiele innych TV już nie ma tego problemu. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenek_R Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 Wię jaki telewizor mógłbyś polecić ale w przedziale 2000 max 2500,- ? bo 2 które wymieniłeś to wydatek powyżej 3000,- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rockers Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 Ja bym brał tego: http://www.skapiec.pl/site/cat/22/comp/86458 lub http://www.skapiec.pl/site/cat/22/comp/106036 Boże jak ceny tych Tv spadły :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaon Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 Z tego co się orientowałem (facet w sklepie) monitory Acera nie mają wsparcia dla HDCP...Tutaj wyraźnie pisze, iż mają HDCP ( http://www.lcd4u.pl/nowosci.php?news=22 ). Znaczy się zależy które modele. Te, które podawają, wg tej informacji mają. Gdzieś widziałem Acera 24" bez DVI, więc to zależy. Co do smużenia, to jest to gadanie dla gadania. Może dla tych, którzy widzą pokaz slajdów przy 60 klatkach na sekundę, czy analizując obraz w ruchu. Smużenie nawet na przeciętnej matrycy widać dopiero przy przesuwaniu się bardzo kontrastowych elementów (czcionka po białym - jasnoszarym tle). Zapewne po przesiadce z CRT na LCD, poza wyjątkowymi sytuacjami, zauważysz tylko niebywałą ostrość obrazu. P.S. Skoro pracujesz na kompie w domu, i to sporo, to może Ci brakować rozdziałki przy telewizorze. Niestety, ale 13xx na 768 będzie niedużym polem, o ile pracujesz teraz na 1280x1024 w zwyż. Zależy też co na kompie robisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rockers Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 Xaon tu nie chodzi tylko o typowe smużenie ( zaciaganie obrazu) ale o utrate ostości przy poruszajacych się obrazach. technologia LCD jak dla mnie jest okropna. Przesiadł bym się na plazme ale tam znowu robią się powidoki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...