Gość dragonlore Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 (edytowane) Pytanie do ekspertów...czy LG 29FS2ANX posiada HD-ready?? Z góry thx za pomoc. Btw czy ktoś miał "styk" z tym crt'kiem? (jak wypada on pod konsolami)? p.s. co sądzicie o Daewoo DTF-2950K? masz link z opiniami ponizej-wynika z nich ze nalezy sie od tego modelu trzymac z daleka opinie a ten Daewoo to juz wogole porazka-obydwa oczywiscie sa 4:3 Edytowane 9 Listopada 2007 przez dragonlore Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jake79 Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 (edytowane) Thx, choć liczyłem na trochę bardziej konstruktywne uwagi :wink: . Nota bene można dyskutować czy format 16:9 jest bardziej optymalny niż 4:3, zwłaszcza jeśli uwzględnić, że tv będzie wykorzystywany nie tylko do samego grania na current-gen'ach (chciałoby sięczasem jakiś np. film obejrzeć :wink:). Co sądzicie o tym Samsungu - CW-29Z338T/CW29Z508P, oba mają HD (vide 1O8Oi(HD). Czy to znaczy, że poradzi on sobie z PS3?? Z góry thx za pomoc. Edytowane 10 Listopada 2007 przez Jake79 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 Poradzi sobie srednio, bo to jest 1080i, a nie 1080p ;) De facto jest to 540 linii obrazu. Po diabla kombinujesz z CRT? EDIT: BTW. do filmow tym bardziej bym kupil TV 16:9 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jake79 Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 (edytowane) Hm...kombinuję pod kątem crt, gdyż moim subiektywnym LCD (poza modelami z najwyższej półki) przedstawia słabszą jakość obrazu :wink: Ostatnimi zwiedziłem kilka salonów rtv i ogólnie - co innego entuzjastyczny hype spod znaku LCD, a co innego praktyka (obraz - przy modelach "ekonomicznych" - jest z reguły niskiej jakości - smużenia, kiepska czerń, pikseloza etc.). Poza tym na LCD trudno byłoby pograć na PS2 czy GC - jak wiadomo - poprostu nie ta rozdziałka :cry: Summa summarum skonfundowany troszkę już jestem :wink: Czy jest jakiś crt, który obsługiwałby full HD-ready (czyli ndawał sie pod PS3)? Sam sobie odpowiem - jest:-) Co sądzicie o - np. Samsungu WS32Z419P lub Philipsie 32PW9551/12? Edytowane 10 Listopada 2007 przez Jake79 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zigi Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 ... Czy jest jakiś crt, który obsługiwałby full HD-ready (czyli ndawał sie pod PS3)? Sam sobie odpowiem - jest:-) Co sądzicie o - np. Samsungu WS32Z419P lub Philipsie 32PW9551/12? A ja zapytam tylko czy owe TV tylko przyjmują sygnał full HD czy też potrafią go wyświetlić bez skalowania? To czasem dwie różne sprawy. Np mój samsung przyjmuje full HD mimo ze matryce ma i wyświetla w rozdziałce HD ready (jak wszystkie LCD 32") Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dragonlore Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 A ja zapytam tylko czy owe TV tylko przyjmują sygnał full HD czy też potrafią go wyświetlić bez skalowania? To czasem dwie różne sprawy. Np mój samsung przyjmuje full HD mimo ze matryce ma i wyświetla w rozdziałce HD ready (jak wszystkie LCD 32") ustawiasz np. w konsoli 1920@1080 ??? i grasz??-cos mi sie niechce wierzyc aby tak dzialalo.Jesli mowa u ciebie o crt to byc moze sam skaluje w dol-ale tylko teoretyzuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 Ja tam widze, ze Zigi pisze o LCD ;) Moj monitor tez przyjmuje 1080p - tyle ze sam sobie skaluje w dol. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dragonlore Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 Ja tam widze, ze Zigi pisze o LCD ;) Moj monitor tez przyjmuje 1080p - tyle ze sam sobie skaluje w dol. no tak ,ale jaka korzysc jest z przyjmowania 1080p, skoro i tak jest skalowany w dol?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jake79 Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 (edytowane) Poradzi sobie srednio, bo to jest 1080i, a nie 1080p ;) De facto jest to 540 linii obrazu. Po diabla kombinujesz z CRT? EDIT: BTW. do filmow tym bardziej bym kupil TV 16:9 ;) Specyfikacja tego modelu w zakresie rodzaju przyjmowanego sygnału wygląda tak: 1O8Oi(HD) 720P/ 576P(SD)/48OP(SD)/ 576i(Analog). Czy zatem obraz pod PS3/Xbox360 z HDMI będzie tak samo kiepski jak pod najzwyklejszym crt'kiem?? Proszę o możliwie czytelne przedstawienie tej kwestii (btw model ten ma podobno wejście component). Nota bene na allegro jest on wskazany jako HD-ready (I'm confused :wink: ). Z góry thx za pomoc. Pozdrawiam serdecznie. p.s. czy pozostałe next geny, za wyjątkiem PS3, prawidłowo współpracują z crt;kami 4:3? (dajcie prszę coś szerzej na ten temat). Edytowane 11 Listopada 2007 przez Jake79 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tompior Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 Witam, Mam pytanie odnosnie TV 32" hd-ready i ps3//xboxa 360. W grudniu//styczniu bede kupowal 32" hd-ready (nie moge niestety kupic wiekszego ze wzgledu na brak miejsca w pokoju). Mysle nad tv +/- 3000zl: SAMSUNG LE32M87BD (3200zl) Samsung LE32R82B (2800zl) Na tv bedzie ogladana kablowka (upc), czasami jakis film na dvd, a w przyszlosci xbox 360//ps3. (tv bedzie w odleglosci 3m). Czy jakosc obrazu na hd-ready z ps3 jest o wiele gorsza niz na full hd? Czy jest to az taka kolosalna roznica? Co do x0 to slyszalem ze hd-ready najlepsze (bo najlepiej 720p wyswietla?). To jak to jest z tym obrazem z ps3 na hd-ready :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 Specyfikacja tego modelu w zakresie rodzaju przyjmowanego sygnału wygląda tak: 1O8Oi(HD) 720P/ 576P(SD)/48OP(SD)/ 576i(Analog). Czy zatem obraz pod PS3/Xbox360 z HDMI będzie tak samo kiepski jak pod najzwyklejszym crt'kiem?? Proszę o możliwie czytelne przedstawienie tej kwestii (btw model ten ma podobno wejście component). Nota bene na allegro jest on wskazany jako HD-ready (I'm confused :wink: ). Z góry thx za pomoc. Pozdrawiam serdecznie. p.s. czy pozostałe next geny, za wyjątkiem PS3, prawidłowo współpracują z crt;kami 4:3? (dajcie prszę coś szerzej na ten temat). Zauwaz - przyjmowanego sygnalu, a nie wyswietlanego. Skoro nikt nic nie pisze jaka rozdzialke kineskop faktycznie wyswietla, to zaczalbym uwazac. Poza tym to jest nadal CRT, wiec dziedziczy wszystkie wady tego rozwiazania (migotanie obrazu, gorsza ostrosc itd.). Ad. PS. - nie wiem jak Wii (aczkolwiek tu akurat problemu nie ma bo HD nie ma ;) ), ale X360 bedzie wyswietlal pasy w grach, ktore nie obsluguja 4:3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 (edytowane) W PS3 wybierasz pomiędzy 4:3 a 16:9. Sprawdzę później co dzieje się z obrazem przez HDMI. ;) Edyta. Nie dzieje się nic bo po HDMI na sztywno jest 16:9. ;) Edytowane 12 Listopada 2007 przez kojak_ct Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jake79 Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 (edytowane) Zauwaz - przyjmowanego sygnalu, a nie wyswietlanego. Skoro nikt nic nie pisze jaka rozdzialke kineskop faktycznie wyswietla, to zaczalbym uwazac. Poza tym to jest nadal CRT, wiec dziedziczy wszystkie wady tego rozwiazania (migotanie obrazu, gorsza ostrosc itd.). Ad. PS. - nie wiem jak Wii (aczkolwiek tu akurat problemu nie ma bo HD nie ma ;) ), ale X360 bedzie wyswietlal pasy w grach, ktore nie obsluguja 4:3. Co racja to racja, dzięki za zwrócenie uwagi :wink: Nota bene widziałem dzisiaj ten model w akcji i oględnie biorąc - zaskoczenie in minus. Przy bardziej dynamicznych ujęciach obraz smuży i sypie pikslami :? Abstraciach!ąc...CO SĄDZICIE O TYM MODELU - PHILIPS 29PT9521/12 Telewizor 29" HDMI/4:3 (PODOBNO JEDYNY CRT, KTÓRY HULA POD HD). bardzo proszę o wskazówki, rady, opinie, uwagi, komentarze, konsultacje... :wink: gdyż w promieniu 2-3 tygodni muszę kupić jakiś tv (aby zaliczyć Zeldę TP na GC i Personę 3 na PS2, a wkrótce Heawenly Sword na PS3 :wink: , o Halo na Xbox360 nie mówiąc :wink: PROSZĘ O POMOC. P.S. CZYM TEN MODEL, POD KĄTEM OBSŁUGI hd, RÓŻNI SIĘ NP. OD ww Samsunga - CW-29Z338T/CW29Z508P, SKORO OBYDWA MAJĄ TEN SAM ZAKRES OBSŁUGI PRZYJMOWANEGO SYGNAŁU: 1O8Oi(HD) 720P/ 576P(SD)/48OP(SD)/ 576i(Analog)??? Edytowane 12 Listopada 2007 przez Jake79 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaon Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 (...) To jak to jest z tym obrazem z ps3 na hd-ready :) Poza: menu, filmami i moze 4-ma grami (nie wyliczam minigierek jak "Super Rub'a'Dub, ktore imo jest fajne) PS3 nie wyswietla obrazu 1080p (wydajnosc_konsoli*mozliwosci_tworcow<potrzebna_wydajnosc). Nawet na CRT sie cieszylem gra na PS3 (poza R:FoM na 3-ch - brakowalo rozdzialki). Ogolnie mowiac, jak na razie PS3 osiaga najwieksza efektywnosc w 720p. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tompior Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 Poza: menu, filmami i moze 4-ma grami (nie wyliczam minigierek jak "Super Rub'a'Dub, ktore imo jest fajne) PS3 nie wyswietla obrazu 1080p (wydajnosc_konsoli*mozliwosci_tworcow<potrzebna_wydajnosc). Nawet na CRT sie cieszylem gra na PS3 (poza R:FoM na 3-ch - brakowalo rozdzialki). Ogolnie mowiac, jak na razie PS3 osiaga najwieksza efektywnosc w 720p. A te 4 gierki? Jezeli maja 1080p, to jak beda one wygladaly na hd-ready 720p?:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 Witam, Mam pytanie odnosnie TV 32" hd-ready i ps3//xboxa 360. W grudniu//styczniu bede kupowal 32" hd-ready (nie moge niestety kupic wiekszego ze wzgledu na brak miejsca w pokoju). Mysle nad tv +/- 3000zl: SAMSUNG LE32M87BD (3200zl) Samsung LE32R82B (2800zl) ... Bierz PANASONIC'a TX-32LX70P A te 4 gierki? Jezeli maja 1080p, to jak beda one wygladaly na hd-ready 720p?:PA normalnie :-P , różnicy na tej przekątnej nie zauważysz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 odpalal ktos konsole na 30" monitorze??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 (edytowane) odpalal ktos konsole na 30" monitorze???Ja ostatnio sie bawilem na 24" full hd benq i musze powiedziec, ze sie zawiodlem... na 40" lcd 1366x768 wyglada o wiele lepiej. Do tego kolory jakies z dpy wyprane, niezaleznie czy podlacze przez componenta czy vga :blink: Edytowane 15 Listopada 2007 przez 4ever_anarchy_soldier Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaon Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 A te 4 gierki? Jezeli maja 1080p, to jak beda one wygladaly na hd-ready 720p?:PJak przedmowca stwierdzil - nie widac roznicy. Beda chodzily w 720p i tyle. BTW, poza VT3 i GT5, to chyba tylko minigierki chodzily w FullHD. No i GT:HD. Naprawde, nie ma nad czym plakac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 no to juz calkiem nie mam zalu sprzedajac konsole;] planowalem ja zostawic i podlaczyc pod monitor....:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolos Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 Witam, Mam pewien problem z wyborem monitora/telewizora, a mianowicie zastanawiam się nad zmianą starego telewizora Thomson na rzecz Samsunga LE26R82 26" i komputerowego monitora Samsung 206BW na jakieś 24" FullHD. Teraz moje pytanie jak wygląda obraz z Polsatu cyfrowego lub cyfry+ na takim LCD?. Widać dużą różnice w utracie jakości nad normalnym CRT?. Bo jak wiadomo telewizor nie będzie mi tylko służył do grania na XBox360 tylko też normalnie do Divx/x264 i Satka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 Przy takiej przekątnej obraz będzie dobry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jake79 Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 ...ad hoc refleksyjka...dzisiaj sprawdząłem God of War 2 pod LCD Sharpa 32 LCWD1E, po RGB, jakość była bardzo słaba, szczególnie jeżeli idzie o tekstury postaci, tła jeszcze ujdą. Czy gdyby puścić tę grę przez component to byłoby lepiej?? (jak wiadomo God of War nie obsługuje skanowania progresywnego). A zatem - czy sam tylko component coś tu pomoże?? (to samo tyczy się np. MGS3 czy FFXII, o Okami i innych grach nie mówiąc). Z góry thx za pomoc. p.s. czy macie jakieś dośwaidczenia z ww Sharpem pod "zwykła" kablówką?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 GOW 2 nie obsluguje Progressive? Lol, jedynka obslugiwala... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 Co to za głupoty, ze GoW2 nie obsluguje PS?? Oczywiscie, ze obsługuje!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jake79 Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 (edytowane) ...tak jest wskazane na poczytnym forum, poświęconym HD :wink: (wypadałoby dodać, że chodzi o wersję Pal). Skoro obsługuje, to jak go uruchomić i pod jakim kablem (component??). Edytowane 1 Grudnia 2007 przez Jake79 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 Jak uruchomisz progressive na innym kablu niz component to daj znac, caly swiat bedzie Ci wdzieczny :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tompior Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 (edytowane) na jakieś 24" FullHD. Nie ma telewizorow 24" full hd. ------------------------------------------------------------------------------ A co do tematu: ja w grudniu/styczniu zakupuje panasonica 32-lx70p. Na forach wypowiadaja sie o nim w samych superlatywach :) Edytowane 1 Grudnia 2007 przez Tompior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 Nie ma telewizorow 24" full hd.Ale sa monitory ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tompior Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 Ale sa monitory ;) Najwidoczniej zle go zrozumialem :D Jezeli chodzilo o monitor to juz co innego :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...