thunder_pl Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 Techrepublic odkryło, że w Windowsie XP znajdują się pliki wav stworzone dzięki nielegalnemu oprogramowaniu. Dziewięć plików wav które zapewniają tło muzyczne w przewodniku Windows Media Player, zostały zapisane programem Sound Forge. Nie ma w tym nic dziwnego, w końcu to doskonałe narzędzie, jednak wersja tego programu - "Deepz0ne ISFT Sound Forge 4.5" nie pozostawia wątpliwości, co do jego legalności. Deepz0ne to członek grupy warezowej Radium, która od prawie 10 lat zajmuje się łamaniem zabezpieczeń. Co więcej, swoją sławę zawdzięczają między innymi temu release'owi. Do tej pory Microsoft nie wyjaśnił sprawy. Jeśli chcecie przekonać się o tym na własne oczy, udajcie się do Windows\Help\Tours\WindowsMediaPlayer\Audio\Wav i otwórzcie dowolny plik notatnikiem. Po przewinięciu na sam dół, zobaczycie wersję programu, którym zostały zapisane. Co sądzicie o tej nowince? Ja sprawdziłem pliczki i faktycznie to prawda. Według mnie Microsoft jest firmą, która powinna świecić przykładem jeżeli chodzi o legalne oprogramowanie. Absurdem jest to, że ich pracownicy ściągają cracki. Chyba, że ten co robił te waw'y, jest z tej grupy, co myślę, byłoby jeszcze ciekawszym odkryciem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 istnieje też cień szansy na to iż pliki zostały podmienione :) coby zapewnić w przyszłości aferę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 Ten news ma 2 lata, tak! ta informacja pojawiła sie w sieci w 2004 roku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 (edytowane) W moich plikach SĄ te informacje :lol2: A za wiek newsa sorry, ale inquirer go dal to ja tez ;D ja taki inquirer fanboy jestem :lol2: Edytowane 21 Lipca 2006 przez Sarkazz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thunder_pl Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 nie podmieniliby plików we wszystkich kopiach windowsa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 nie podmieniliby plików we wszystkich kopiach windowsa Lol, no to żeś błysnął :lol2: Logiczne, że nie podmieniali kazdej płytki :lol: Wystarczyło podmienić w fazie produkcji, tak że były też w płytce-matce, z której tłoczyli. Ale i tak sadzę, że nikt tego specjalnie nie podmieniał, tylko po prostu wyszła na jaw wpadka Microsoftu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 Te pliki moga nawet nie byc z MS. Mogły byc zrobione dla nich przez kogos/inną firmę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 co nie zmienia faktu ze towarzysza okienkom od dawien dawna ;] a ms bierze za to kase wiec cos tutaj nie halo;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thunder_pl Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 Lol, no to żeś błysnął :lol2: Logiczne, że nie podmieniali kazdej płytki :lol: Wystarczyło podmienić w fazie produkcji, tak że były też w płytce-matce, z której tłoczyli. Ale i tak sadzę, że nikt tego specjalnie nie podmieniał, tylko po prostu wyszła na jaw wpadka Microsoftu :) tylko tak czy owak, i tak musialby to zrobic ktos z microsoftu, bo watpie, zeby firma wypalajaca odwazyla sie na cos takiego (a moze microsoft sam wypala? nie wiem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 po to są hakerzy.. żeby sie włamywać tu i ówdzie :] i być może włamali się tam w jakiś sposób i podmienili i teraz mają frajdę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mystery Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 po to są hakerzy.. żeby sie włamywać tu i ówdzie :] i być może włamali się tam w jakiś sposób i podmienili i teraz mają frajdę :) a my razem znimi ;) no, ale w koncu ms jest specem od spraw bezpieczeństwa i taka wpadka nie powinna im się wydarzyć :P nie na darmo w końcu rodzą tyle patentów rocznie pozdrawiam mystery Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 DeepzOne - od tyłu Enoz-peed Autor muzyki startowej do windowsa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 a tak btw. odsłuchałem te pliki i może mam dziwny windows ale jeszcze nigdy przedtem ich nie słyszałem ;) techno jakies phew. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:::PaStA:::. Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Faktycznie :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tsgs2 Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 (edytowane) one sa chyba w jakims przewodniku po windows puszczane ;) a chyba nikt tu z takowego nie korzystal :] @thunder_pl dlatego napisalem ze chyba nikt z takowego nie korzystal :P Edytowane 25 Lipca 2006 przez tsgs2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thunder_pl Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 już widzę jak ktoś z tego forum ogląda przewodnik po windows ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 ja raz widziałem :lol: z ciekawości bo znalazłem jakieś pliki multimedialne w katalogach win i postanowiłem sprawdzić co to :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 DeepzOne - od tyłu Enoz-peedAlbo inaczej: One zpeeD :wink: - Pierwszy Spid :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...