Gość lechu1777 Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 Witam. Potrzebuje niedługo kupić jakiś monitor jak w temacie, używać go będe do counter-Strika:Source'a, filmów noi takie 2D windowsowe sprawy. Chyba ważny jest czas reakcji? 8ms? Cena jak w temacie ~1300zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 (edytowane) W miare ciekawe parametry ma ten Samsung. Posiada matryce PVA, ktora charkteryzuje sie wysokim kontrastem, a przy tym czas reakscji wynosi 6ms. No i dodtakowo ma Pivota. Albo taki LG tez wydaje sie ciekwa alternatywa (tansza). Jak go ogladałem w sklepie to rzeczywiscie kolorki pierwsza klasa, czas reakcji 4ms tez powinien wystarczyc do gier aczkolwiek smuzenie w obu przypadkach moze byc minimlanie widoczne. Jesli w gre by wchodziła 19" za około 1200zł to poleciłbym jeszcze tego Benqa. Smuzenie wogole niewidoczne, jakosc obrazu tez stoi na wysokim poziomie. ALbo jeszcze tanszy 19" Benq na matrycy MVA polecany przez wiele osob. Tak wiec wybor jest dosc duzy no i wiekszosc monitorkow ktore podałem cenowo sa ponizej 1300zł tak wiec zawsze cos by zostało. @ja bym brał tego pierwszego benqa jezeli wielkosc za bardzo nie przeszkadza, a jezeli musi to byc 17 to chyba LG :) Edytowane 20 Lipca 2006 przez torque8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thermalfake Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 (edytowane) Za tą sumkę kupisz już 19'' coś na matrycy TN, jednakże w tym przedziale najlepszy jest Benq Fp91gp z matrycą MVA. Poszukaj jest dla niego osobny topic. I tak wogóle matryce MVA, PVA sprzedają się teraz w wiekszych ilościach ponieważ wreszcie gry na nich nie smużą, mają szerokie kąty widzenia, lepszą barwę kolorów niż matryce TN. Przy doborze monitora weź następujące czynniki 1. czas reakcji, im mniejszy tym lepszy, ale uśredione wyniki pomiarów są zawsze większe 12-16ms, IMHO do gier tylko 8ms 2. szerokie kąty pion/poziom podczas oglądania filmów - matryce TN mają gorsze kąty widzenia, pojawiają się przekłamania kolorów po przekroczeniu wartości 3. równomierne podświetlenie matrycy 4. kontrast 5. paleta barw Jeśli jednak wolisz kupić dobrą 17'' wystarczy ci kasy w okolicy 1000 - 1100zł EDIT: Ja kupiłem jakieś 3 tygodnie temu 19" Samsunga SM 940Fn na PVA i z pivotem 8ms, kontrast 1000:1 za niecałe 1400zł Edytowane 20 Lipca 2006 przez thermalfake Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 Hmm, a IIyama? http://www.allegro.pl/item116620280_lcd_17..._1_fv_gw36.html Ten Benq nieźle wygląda, 2ms to obiecujące, ale napewno jest więcej. A ta matryca NT ? Mówicie, że jest gorsza do gier?A, że imho najlepszy z tych co podałeś i do tej ceny? A LG, że tańszy to gorszy?On ma bardzo dobre parametry mi sie wydaje?Chyba najlepszy ten pierwszy Benq, potem LG. Tylko 19'' to hmm duży troche :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 hm. dzieki pop-upom ostatnio trafilem na takie cos: http://www.balta.pl/opis.php3?ID=19925 najwyzszy kontrast, 2ms, 19`. testow nie czytalem, ale moze warto wziac pod uwage, bo parametry number one ;d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 hm. dzieki pop-upom ostatnio trafilem na takie cos: http://www.balta.pl/opis.php3?ID=19925 najwyzszy kontrast, 2ms, 19`. testow nie czytalem, ale moze warto wziac pod uwage, bo parametry number one ;d Lg chyba za niedługo zejdzie poniżej psów .... podają kontrast dynamiczny ( 2000:1 na TN i to starszej generacji :lol: ) ... realny jest 3 - 4 x mniejszy ..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 Hmm, a IIyama? http://www.allegro.pl/item116620280_lcd_17..._1_fv_gw36.html Ten Benq nieźle wygląda, 2ms to obiecujące, ale napewno jest więcej. A ta matryca NT ? Mówicie, że jest gorsza do gier?A, że imho najlepszy z tych co podałeś i do tej ceny? A LG, że tańszy to gorszy?On ma bardzo dobre parametry mi sie wydaje?Chyba najlepszy ten pierwszy Benq, potem LG. Narazie jestem przy Benq 19'', dobrze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 (edytowane) Ta iiiii-jama :wink: jest na TN starszej generacji ( 16,2 mln kolorów i kąty w pionie 135 st ) i z tego powodu odradzam pomimo że do gier z grubsza się nadaje ( szybkość ). LOL ta ijamka to tylko 17" ??? I za tyle kasyy --- chłopie nie patrz nawet w jej kierunku i kup 19" BENQ ****GP o którym dużo było na forum ( nawet moderacja chwali :wink: ). Edytowane 21 Lipca 2006 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 Dobra czyli ten Benek:http://znak.pl/index.php?cid=209&scid=1128&prid=l19BenFP93GX Jak nie jak tak :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 Dobra czyli ten Benek:http://znak.pl/index.php?cid=209&scid=1128&prid=l19BenFP93GX Jak nie jak tak :P Nie ten tylko FP91GP. ;) http://www.benq.pl/products/LCD/?product=6...=specifications Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 Nie ten tylko FP91GP. ;) http://www.benq.pl/products/LCD/?product=6...=specifications Santi dobrze pisze ..... FP91GP !!!! ( ja zwykle piszę samą końcówkę ****GP :wink: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 Aha ;) Tańszy, ale napewno lepszy od tego drugiego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio129 Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 (edytowane) jako ze mam benq fp91gp i ostatnio zaczalem grac w css to moge sie wypowiedziec w kwestkii zmuzenia, czasem jest ono widoczne ale bardzo żadko i objawia sie w postacji delikatnego rozmycia obrazu, mnie to nie przeszkadza Edytowane 21 Lipca 2006 przez misio129 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jimaz Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 A może Samsung 173P+ ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 A może Samsung 173P+ ?Nie. Chyba, ze lubisz za pomoca softu sterowac monitorem. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 Mogę polecić BenQ FP91GP. Bardzo dobry monitor. Za posiadane przez Ciebie pieniądze sądzę, że jest to najlepszy wybór. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 Czyli ten Benek tańszy chyba u mnie zagości ;) THX wszystkim i możecie isć do działu z dyskami, tam mam temat też o nowym dysku do pc :P :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Nie. Chyba, ze lubisz za pomoca softu sterowac monitorem. ;) Coś Ci się pomerdało:) Ten 173 P+ ma klawisze. Softem sterowany jest 770P.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plum Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Coś Ci się pomerdało:) Ten 173 P+ ma klawisze. Tak, aż jeden do włączania monitora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...