XviD Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 Zamieszczam topic o pomoc specjalnie dla kumpla, bo pomocy nie można coś znaleźć:P Robię właśnie koledze reinstall systemu i napotkałem przedziwny problem, z którym sam sobie nie mogę poradzić. W kompie jest AMD64, płyta na nForce 3 i Gigabyte Radeon 9600 Pro AGP - i wyraźnie się gryzą ze sobą. Po prostu nie mogę zainstalować sterowników do karty graficznej i już - próbowałem te z płytki dołączanej do grafy, próbowałem najnowsze od ATI, próbowałem nowe Omegi - i nic, walą się ustawienia graficzne i sprzęt nie działa... Prawdopodobnie w sieci gdzieś ktoś już miał taki problem, ale raz że ja się kompletnie w Radkach nie orientuję a dwa, że niespecjalnie mam czas, żeby przy tym dłubać. Czy może mi ktoś pomóc? Byłym wdzięczny smilies/smile.gif Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 walą się ustawienia graficzne i sprzęt nie działa... a moglbys rozwinac nieco wiecej, nie chowaj szczegolow dla siebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XviD Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 (edytowane) wygląda to mniej więcej tak - instaluję sterowniki, robię reboot i winda się odpala w 640x480 z najmniejszą ilością kolorów, nie da się tego zmienić a jak próbuję, to się wiesza. To tak jakbym zainstalował sterowniki do jakiejś innej karty, jakby do niej nie pasowały. Tyle że powinny, bo to sterowniki odpowiednie. EDIT: wiem, że są takie problemy, bo gdzieś na sieci znalazłem wywody na ten temat - ale tam są jakieś patche AGP do AMD64, jakieś Callisto, jakieś grzebanie w rejestrze - i wstyd się przyznac, ale nic z tego nie kumam... Edytowane 21 Lipca 2006 przez XviD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 (edytowane) co to takiego reinstall ?? jeszcze raz ktos tak napisze to ubije robi sie formata i juz a jak tak jest to pisze sie ze robie format po 1 ! skad jest ten radeon ? i od kiedy go macie ? p.s nic sie nie gryzie i nic nie trzeba instalowac dodatkowo, wszystko robi sie jak z geforcami, calisto ? jakie calisto ? pewnie chodzi o sterowniki catalyst ktore sa odpowiednikiem forceware. P.S 2 Nie kupiliscie przypadkiem zle "zmodowanego" Radeona 9550 ? =] Edytowane 21 Lipca 2006 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...