Skocz do zawartości
XviD

Radeon 9600 Pro+amd64+nforce3 - Proszę O Pomoc, Stery Do Grafiki Nie Chcą Się Zainstalować...

Rekomendowane odpowiedzi

Zamieszczam topic o pomoc specjalnie dla kumpla, bo pomocy nie można coś znaleźć:P

Robię właśnie koledze reinstall systemu i napotkałem przedziwny problem, z którym sam sobie nie mogę poradzić. W kompie jest AMD64, płyta na nForce 3 i Gigabyte Radeon 9600 Pro AGP - i wyraźnie się gryzą ze sobą. Po prostu nie mogę zainstalować sterowników do karty graficznej i już - próbowałem te z płytki dołączanej do grafy, próbowałem najnowsze od ATI, próbowałem nowe Omegi - i nic, walą się ustawienia graficzne i sprzęt nie działa...

Prawdopodobnie w sieci gdzieś ktoś już miał taki problem, ale raz że ja się kompletnie w Radkach nie orientuję a dwa, że niespecjalnie mam czas, żeby przy tym dłubać. Czy może mi ktoś pomóc? Byłym wdzięczny smilies/smile.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wygląda to mniej więcej tak - instaluję sterowniki, robię reboot i winda się odpala w 640x480 z najmniejszą ilością kolorów, nie da się tego zmienić a jak próbuję, to się wiesza. To tak jakbym zainstalował sterowniki do jakiejś innej karty, jakby do niej nie pasowały. Tyle że powinny, bo to sterowniki odpowiednie.

EDIT: wiem, że są takie problemy, bo gdzieś na sieci znalazłem wywody na ten temat - ale tam są jakieś patche AGP do AMD64, jakieś Callisto, jakieś grzebanie w rejestrze - i wstyd się przyznac, ale nic z tego nie kumam...

Edytowane przez XviD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co to takiego reinstall ?? jeszcze raz ktos tak napisze to ubije

robi sie formata i juz a jak tak jest to pisze sie ze robie format

po 1 ! skad jest ten radeon ? i od kiedy go macie ?

p.s nic sie nie gryzie i nic nie trzeba instalowac dodatkowo, wszystko robi sie jak z geforcami, calisto ? jakie calisto ? pewnie chodzi o sterowniki catalyst ktore sa odpowiednikiem forceware.

P.S 2 Nie kupiliscie przypadkiem zle "zmodowanego" Radeona 9550 ? =]

Edytowane przez lukasrz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi