kamerek Opublikowano 27 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2003 na dowód tego ze jest coraz gorzej: "Moj kolega dostal dzis maila od Pabiana aby zaprzestac rozpowszechniania pirackich kopii filmow na DC. Oto tresc maila wyslanego przez New Line Cinema do Zeto: ZETO S.A. Tarnow PL RE: Unauthorized Distribution of the Copyrighted Motion Picture Entitled Lord of the Rings: The Two Towers Dear Wiktor Pabian: We are writing this letter on behalf of New Line Cinema Corporation, a division of AOL Time Warner ("New Line"). We have received information that an individual has utilized the above-referenced IP address at the noted date and time to offer downloads of copyrighted motion picture(s) through a "peer-to-peer" service, including such title(s) as: Lord of the Rings: The Two Towers The distribution of unauthorized copies of copyrighted motion pictures constitutes copyright infringement under the Copyright Act, Title 17 United States Code Section 106(3). This conduct may also violate the laws of other countries, international law, and/or treaty obligations. Since you own this IP address, we request that you immediately do the following: 1) Disable access to the individual who has engaged in the conduct described above; and 2) Take appropriate action against the account holder under your Abuse Policy/Terms of Service Agreement. On behalf of New Line, owner of the exclusive rights to the copyrighted material at issue in this notice, we hereby state, that we have a good faith belief that use of the material in the manner complained of is not authorized by New Line, its respective agents, or the law. Also, we hereby state, under penalty of perjury, under the laws of the State of California and under the laws of the United States, that the information in this notification is accurate and that we are authorized to act on behalf of the owner of the exclusive rights being infringed as set forth in this notification. Please contact us at the above-listed address or by replying to this email should you have any questions. Kindly include the Case ID 509788, also noted above, in the subject line of all future correspondence regarding this matter. We appreciate your assistance and thank you for your cooperation in this matter. Your prompt response is requested. Respectfully, Mark Weaver, Director of Enforcement MediaForce, Inc. 304 Park Avenue South, 11th Floor New York, NY 10010 (212) 925-9997 ------------------------------ Infringement Detail: Infringing Work: Lord of the Rings: The Two Towers Filepath: filmyNOWE FILMYLord of the ring - The Two Towers Filename: ttt-cd2-xvid.avi First Found: 17 Jan 2003 22:12:12 EST (GMT -0500) Last Found: 22 Jan 2003 15:49:50 EST (GMT -0500) Filesize: 709,910k IP Address: 80.85.224.3 Network: DirectConnect Protocol: DirectConnect Username: xxx Infringing Work: Lord of the Rings: The Two Towers Filepath: filmyNOWE FILMYLord of the ring - The Two Towers Filename: ttt-cd1-xvid.avi First Found: 17 Jan 2003 22:12:12 EST (GMT -0500) Last Found: 22 Jan 2003 15:49:52 EST (GMT -0500) Filesize: 717,646k IP Address: 80.85.224.3 Network: DirectConnect Protocol: DirectConnect Username: xxx ----------------------------- Usunalem jego username, ale bylo wszystko podane. Gdyby gosc mial publiczne IP to juz by pewnie mial wjazd na chate. A tak zyje w niepewnosci bo tak czy inaczej moze miec nalot policji. Wystarczy, ze NLC powiadomilo rownoczesnie polskie ograny scigania i gosc juz ma cieplo. Swego czasu jeden wlasciciel ftp z filmami z os. Zielonego mial wlasnie taki nalot. Facet gdy pisze te slowa robi formata i pewnie bedzie instalowal jakiegos darmowego linuxa, choc pewnie niewiele to pomoze. Prawdopodobnie zeskanowali go jak siedzial na zagranicznym hubie. ALE i tu duze ALE: jaka mamy pewnosc ze na tarnowskim hubie to sie nie zdarzy? A moze to wlasnie jest scan z huba tarnowskiego? Co o tym sadzicie? " calosc z http://www.forum.tarnow.pl/ubbthreads/show...sb=5&o=&fpart=1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 27 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2003 <span style="color:red;">[ciach!]</span>a! nie udostepniam filmow wiecej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 27 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2003 o kur.wa! to na DC???????? fak! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 27 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2003 no to RIAA i te inne szmelce zaczely sie juz panoszyc po P2P - a podobno ostra jazde sie ma jak cie zlapia - ja bym wzial ten list na powazne ....i zrezygnowalbym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 27 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2003 Jak to miło nie udostępniać żadny piratów na p2p :D:D:D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamerek Opublikowano 27 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2003 jak milo uzywac innych drog dostepu do softu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 27 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2003 Fak!!! A DC mialbyc najbezpieczniejszym z P2P. Shit, groksterze jeszcze mi sie ni zdarzylo, ale od teraz bede bardziej czyjny co udostepniam. Kurcze taki nalot by mnie wkurzyl, niedosc ze do Wiezienia na 3 lata ide to jeszcze kompa mi zabieraja i mam zakaz zblizania sie do niego przez co najmniej 6 miechow czy cos. JA dziekuje.8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 27 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2003 Heh, ostatnio czytałem o czymś takim w Danii, tylko, że tam zajął się tym lokalny wymiar sprawiedliwości... 10 najbardziej aktywnych miało skasować filmy i wpłacić karę, w przeciwnym razie proces... I słusznie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 27 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2003 Heh, ostatnio czytałem o czymś takim w Danii, tylko, że tam zajął się tym lokalny wymiar sprawiedliwości... 10 najbardziej aktywnych miało skasować filmy i wpłacić karę, w przeciwnym razie proces... I słusznie...I slusznie? A Ty filmy wypozyczasz z wypozyczalni, tak? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 27 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2003 Dobrze ze mam od tego ludzi. Ale i tak udostepnione jest ze 20GB filmow i z 5GB MP3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 27 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2003 jak narazie wątpie żeby komus zrobili odrazu wjazd na hate bo sciągał sobie film przez dc, jednakże uważajcie wszyscy na siebie i nie dajcie się złapać :D :wink: :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 27 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2003 na dowód tego ze jest coraz gorzej: ...The distribution of unauthorized copies of copyrighted motion pictures constitutes copyright infringement under the Copyright Act, Title 17 United States Code Section 106(3). This conduct may also violate the laws of other countries, international law, and/or treaty obligations... Also, we hereby state, under penalty of perjury, under the laws of the State of California and under the laws of the United States, ... ROTFL, ROTFL, ROTFL !!! rozumiem ze straszysz wszystkich ktorzy mieszkaja w USA - bo w Polsce obowizauje prawo polskie i z tymi swoimi amerykanskimi "kodeksami" moga w Polsce kazdemu naskoczyc na czubek ***** (nie powiem czego bo ciachacz i tak zadziala) jezeli przedstawiaja Tobie jakes zarzuty to musza przytoczyc na jakiej podstawie prawnej - czyli ewentualnie KK (kodeks karny) i Ustawa o prawach autorskich ... kary pieniezne itp moze orzekac tylko sad RP jezeli popelanisz przestepstwo w Polsce i jestes Polakiem jedyne co moga zrobic to napisac do admina sieci zeby zablokowal dostep do P2P a i on moze ich zlac cieplym moczem - moglby sie obawiac ktos kto wybiera sie do USA a oni mieli by przypadkiem jego dane MATKO CZEMU CIEKAWE "NIUSY" NIE ROZCHODZA SIE LOTEM BYSKAWICY TYLKO SAME FAKE :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yasin Opublikowano 27 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2003 Takie teksty to ja mam w *****, mogą mi wysyłać, i co z tego, popatrzcie co się u nas w kraju dzieje, ludzie dostają nakaz z sądu do zapłaty dużych kar pieniężnych i wywalają to do kosza, takie teksty mają nas zastrzaszyć i spowodować że ludzie przestaną udostępniać, widać że na niektórych to działa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamerek Opublikowano 27 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2003 ja nic nie strasze tylko cytowalem goscia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! czy nie widac linka i cudzyslowu???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? czytac uwaznie!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 27 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2003 ja nic nie strasze tylko cytowalem goscia!!!... czytac uwaznie!!! Ty sie lepiej przyznaj ze pracujesz w Microszit Polska, w Sony Music Polska itp ;) i dlatego rozsiewasz te plotki :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 27 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2003 Benek, polacy kochaja ameryke i na ich skinienie by ci na pewno obrobili dupe... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 qwa sram na riaa i innych.....mogą sie wypałować hu je pier dolone......... Stary olej to prostym sikiem z góry na dół.......... W polsce całe prawo jest do [gluteus maximus]:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 Ja nic nie sciągam od jakiegoś czasu(kolesie z mojej sieci maja wreszcie radoche :)) a tym bardziej udostępniam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareczek Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 <font color="#FF0000">[ciach!]</font> sram na riaa i innych.....mogą sie wypałować hu je pier dolone......... Stary olej to prostym sikiem z góry na dół.......... W polsce całe prawo jest do <font color="#FF0000">[ciach!]</font>:) Jasne, olej, to nie ma się czy przejmować. No bo to, że mogą Ci odciąć Net, skonfiskować komputer i wsadzić na 5 lat do paki (bo taka u nas obowiązuje kara za rozpowszechnianie i do 3 lat za posiadanie), to takie drobiazgi, którymi nie warto się nawet przejmować. W końcu co to jest 5 lat. Minie jak z bicza trzasnął. Jak jeszcze dowalą parę tysięcy USD tytułem odszkodowania, to trzeba się tylko cieszyć. A mówiąc powaznie, to takiego szaraka prędzej udupią niż kogoś, kto hurtowo sprzedaje piraty i nie będzie zmiłuj, jeśli oskarżycielem będzie dystrybutor filmu, bo on nie puści tego płazem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamerek Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 ja nic nie strasze tylko cytowalem goscia!!!... czytac uwaznie!!! Ty sie lepiej przyznaj ze pracujesz w Microszit Polska, w Sony Music Polska itp ;) i dlatego rozsiewasz te plotki :lol: taaak a świstak... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radomek Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 Na stadion by se lepiej poszli a nie od uczciwych ludzi sie przyczepiaja!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 Na stadion by se lepiej poszli a nie od uczciwych ludzi sie przyczepiaja!!bardzo udzciwy........ jak bbys napisal jakis program.... i by na dc mialo powiedzmy 100 osob a kase masz za 10sprzedanych? to jest bardzo uczciwe no nie? Tak samo z filami na DC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yasin Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 <font color="#FF0000">[ciach!]</font> sram na riaa i innych.....mogą sie wypałować hu je pier dolone......... Stary olej to prostym sikiem z góry na dół.......... W polsce całe prawo jest do <font color="#FF0000">[ciach!]</font>:) Jasne, olej, to nie ma się czy przejmować. No bo to, że mogą Ci odciąć Net, skonfiskować komputer i wsadzić na 5 lat do paki (bo taka u nas obowiązuje kara za rozpowszechnianie i do 3 lat za posiadanie), to takie drobiazgi, którymi nie warto się nawet przejmować. W końcu co to jest 5 lat. Minie jak z bicza trzasnął. Jak jeszcze dowalą parę tysięcy USD tytułem odszkodowania, to trzeba się tylko cieszyć. A mówiąc powaznie, to takiego szaraka prędzej udupią niż kogoś, kto hurtowo sprzedaje piraty i nie będzie zmiłuj, jeśli oskarżycielem będzie dystrybutor filmu, bo on nie puści tego płazem. To niech się przejadą na stadion x lecia, tam mają pełno klientów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamerek Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 drżyjcie............. http://www.mp3.com.pl/nowosci/news_n763.html hahahhehohohoh :) just kidding Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 <font color="#FF0000">[ciach!]</font> sram na riaa i innych.....mogą sie wypałować hu je pier dolone......... Stary olej to prostym sikiem z góry na dół.......... W polsce całe prawo jest do <font color="#FF0000">[ciach!]</font>:) Jasne, olej, to nie ma się czy przejmować. No bo to, że mogą Ci odciąć Net, skonfiskować komputer i wsadzić na 5 lat do paki (bo taka u nas obowiązuje kara za rozpowszechnianie i do 3 lat za posiadanie), to takie drobiazgi, którymi nie warto się nawet przejmować. W końcu co to jest 5 lat. Minie jak z bicza trzasnął. Jak jeszcze dowalą parę tysięcy USD tytułem odszkodowania, to trzeba się tylko cieszyć. A mówiąc powaznie, to takiego szaraka prędzej udupią niż kogoś, kto hurtowo sprzedaje piraty i nie będzie zmiłuj, jeśli oskarżycielem będzie dystrybutor filmu, bo on nie puści tego płazem. MARECZEK weż pod uwage to że w prawie polskim istniej tyle luk że cieżkoby im było dobrać sie do [gluteus maximus]....A z karąto co????Co mi zabiorąjak ja nic nie mam....nie jestem właśćicielem ani jednej rzeczy......Poza tym istnieją okoliczności lagodzace (za czysta karteke np) itd itp.....Kupa!!!!! Te procesy o ktoorych sie pisze to są sprawy jednostkowe---specjalnie nagłaśniane - ile było spraw przegranych przez wilekiekorporacje -- o tym oni nie mówią z oczywistych wzgledów!!!!!!Przy tym wszystkim (była o tym juz mowa) Twoje dane na hdd są chronione ustawą oochronie dóbr osobistych--czy jakos tak :? :? :? (studiuje geodezje a nie prawo wiec wybaczcie) Cały czas uważam cza ich pier_dolić i mogą skoczyć mi na pindzel a w najgorszym wypadku mam tu młotek i sam se kompa :twisted: :twisted: roz_<span style="color:red;">[ciach!]</span>le:):) :twisted: :twisted: FU_CK'em Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 <font color="#FF0000">[ciach!]</font> sram na riaa i innych.....mogą sie wypałować hu je pier dolone......... Stary olej to prostym sikiem z góry na dół.......... W polsce całe prawo jest do <font color="#FF0000">[ciach!]</font>:) Jasne, olej, to nie ma się czy przejmować. No bo to, że mogą Ci odciąć Net, skonfiskować komputer i wsadzić na 5 lat do paki (bo taka u nas obowiązuje kara za rozpowszechnianie i do 3 lat za posiadanie), to takie drobiazgi, którymi nie warto się nawet przejmować. W końcu co to jest 5 lat. Minie jak z bicza trzasnął. Jak jeszcze dowalą parę tysięcy USD tytułem odszkodowania, to trzeba się tylko cieszyć. A mówiąc powaznie, to takiego szaraka prędzej udupią niż kogoś, kto hurtowo sprzedaje piraty i nie będzie zmiłuj, jeśli oskarżycielem będzie dystrybutor filmu, bo on nie puści tego płazem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 <font color="#FF0000">[ciach!]</font> sram na riaa i innych.....mogą sie wypałować hu je pier dolone......... Stary olej to prostym sikiem z góry na dół.......... W polsce całe prawo jest do <font color="#FF0000">[ciach!]</font>:) Jasne, olej, to nie ma się czy przejmować. No bo to, że mogą Ci odciąć Net, skonfiskować komputer i wsadzić na 5 lat do paki (bo taka u nas obowiązuje kara za rozpowszechnianie i do 3 lat za posiadanie), to takie drobiazgi, którymi nie warto się nawet przejmować. W końcu co to jest 5 lat. Minie jak z bicza trzasnął. Jak jeszcze dowalą parę tysięcy USD tytułem odszkodowania, to trzeba się tylko cieszyć. A mówiąc powaznie, to takiego szaraka prędzej udupią niż kogoś, kto hurtowo sprzedaje piraty i nie będzie zmiłuj, jeśli oskarżycielem będzie dystrybutor filmu, bo on nie puści tego płazem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 Fuck'em (Mam wiecej do powiedzenia , ale napisałem długiego posta i nie chciał mi go wysłać wiec sie wpieniłem ......i nie chce mi sie go pisać jeszcze raz) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 nei wiem czy orientujecie sie byl kiedys taki portal, mojego kumpla Pawla :-) . Apropo teog ze w polsce moga nam naskakac. Real - WAREZ nie wiem czy ktos kojazy byl dosyc opularny ( po 90 000 odwiedzin dziennie z calego swiata) I nie ma go juz czemu? Gosc mial styorne na zupelnie innym host`cie, nie u siebie. Jak do niego dotarli? Nie wiem, ale ma 17 lat. Weszli mu na chate skasowali kompa , 200 CD i parenascie tyysiecu slotych grzywny. Jak na tak mlodego czlowieka sadze ze to kurewsko duzo :roll: . I nie jest tak ze jest sie bezkarnym niestety :-/. Predzej czy pozniej, chociazby PRZYKLADOWO kogos skasuja, bedziesz miec pecha i dup. Ja osobiscie uzywam IRC`a do sciagania, tylko i wylacznie. Nie wiem jakie jest ryzyko korzystania z tej metody ale wiem ze jest skuteczna :D i dosc popularna za granica, w polsce raczej bida :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 Heh, ostatnio czytałem o czymś takim w Danii, tylko, że tam zajął się tym lokalny wymiar sprawiedliwości... 10 najbardziej aktywnych miało skasować filmy i wpłacić karę, w przeciwnym razie proces... I słusznie...I slusznie? A Ty filmy wypozyczasz z wypozyczalni, tak? :wink:Nie rozumiem Twojego bulwersu. To wszystko to kradzież własności intelektualnej. To nie jest powód do rozpaczy, że wymiar sprawiedliwości działa. A ja od pewnego incydentu cięty jestem na piractwo. A zwłaszcza na piractwo z giełdy przy Miedzianej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...