mMATt Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 A wiec 2 dni wlozylem do kompa nagrywarke dvd(ale to raczej nie jest istotne) i od mniej wiecej wlasnie 2 dni podczas grania zauwazam wcinanie sie gry wraz z dzwiekiem na doslownie kilka sekund, potem wszystko dziala dobrze przez jakis czas i znowu sie wcina na sekunde. Mam tak w kazdej grze, wiec przez to nie ma u mnie teraz mowy o granie w jakakolwiek sieciowke:/ Komp przeskanowany, wiec zadnych wirusow trojanow i innych smieci raczej nie mam, miejsce na dysku systemowym tez mam, wyszstkie stery poinstalowane. Z gory dziekuje za odpowidzi i pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 Proste - sprawdz czy bedziesz mial tak samo jak wyjmiesz DVD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mMATt Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 To nie przez nagrywarke odlaczylem ja i nic nadal to samo na kika sekund co jakisc czas wcina sie grafika i dzwiek(dzwiek jest denerwujacy) omg nie moge przyzwoicie w nic grac. Kiedys mapa w cod 1 ladowala mi sie 15-25 sekund teraz 50-80 sekund wiec napewno cos jest nie tak blagam pomozcie nie wiem czy przyczna lezy w windowsie czy w sprzecie :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 Po podlaczeniu nagrywarki wlaczylo Ci sie PIO dla dysku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mMATt Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 Co sie odlaczylo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 taki tryb działania powinno byc dma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mMATt Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 jak sprawdzic czy jest dma? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liquid Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 (edytowane) Panel sterowania -> System -> Menedżer urządzen -> Kontrolery IDE ATA/ATAPI - > Podstawowy kanał, i tam masz zakładke Ustawienia zaawansowane i pisze ci Tryb transferu, powinno być napisane -DMA jeśli jest dostępne a pod spodem będzie Bieżący tryb transferu (czyli jaki jest obecnie w urzyciu Ultra DMA albo PIO) Teraz nagrywarki już korzystają z DMA więc to nie powinno mieć znaczenia. Stawiam na upały :lol2: Edytowane 22 Lipca 2006 przez Liquid Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mMATt Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 Oto screen dziwi mnie to nie dotyczy czemu nie jest tam napisany bierzacy transfer? Upaly hmm cos zasilacz ostatnio glosniej chodzi, ale chyba wytrzymuje bo przeciez komp mi sie nie resetuje(codoegen 400W) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 Ehhh moze zacznijmy od konfiguracji komputera w takim razie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Ran'dall_ Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 Mialem to samo , u mnie to bylo to ze grafa nie chciala współpracowac z mobo . Ewentualnie cos sie z windkiem sypie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liquid Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 Artykuł jak włączyć DMA w XP-ku http://www.komputerswiat.pl/faq/005-faq-so...a_w_windows_xp_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mMATt Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 Ale co mi da wlaczenie dma? Przeciez dotychczas mialem nagrywarke CD i nie bylo problemu, jak dysk pracowal sam tez nie bylo problemu. Karta chodzi juz rok i nie bylo z nia zadnych problemow, chyba ze sie cos posypalo Karta Radeon 9550 gigabyte 436/520(chodzi stabilnie karta nie grzeje sie(radiator jest zimny)) Plyta ECS K7S5A Moze macie jakis pomysl bo grac nie moge:/ a bez uzasadnienia formata tez nie bede robil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lzep Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 Coś widzę że nic nie kumasz - miałeś dysk w trybie UDMA to chodził szybko - nagrywarka przełączyła go w tryb PIO i chodzi teraz wolniej !!! Kumasz w końcu ??? Trzeba przywrócić tryb UDMA dla dysku i będzie OK ! Już Ci to koledzy tłumaczą od kilku postów a Ty :mur: Pozdr. :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_cin Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 (edytowane) zobacz czy ci sie chipset nie grzeje , bo pamietam ze byly rozne jaja z tym ecs`em jak sie przegrzewal chipset. a co do dma, to sprawdz na obu kanalach czy masz dma ... a nie tylko na jednym;] Edytowane 22 Lipca 2006 przez mar_cin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mMATt Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 (edytowane) Lzep spokojnie, juz ide to robic, ale jakos nie moglem w to uwierzyc ze nagrywakra przestawila mi dysk w tryb PIO sorki za moja glupote dysk faktycznie w PIO jest:/ zapomnialem ze mam 2 tasmy w kompie i tamten screen byl z 1 tasmy to jest wlasciwy obrazek, widac na nim ze mam dysk w trybie PIO mam pytanie jak go przestawic spowrotem do dma(rada z komputer swiata nie dziala) HELP i wybaczcie za glupote wczesniejsza DZIEKI WAM wszystkim za rady zmienilem na transfer UDMA i wszystko jak narazie jest ok potestuje jeszcze zeby sie upwenic Edytowane 22 Lipca 2006 przez mMATt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...