Skocz do zawartości
mMATt

Skoki W Dzialaniu

Rekomendowane odpowiedzi

A wiec 2 dni wlozylem do kompa nagrywarke dvd(ale to raczej nie jest istotne) i od mniej wiecej wlasnie 2 dni podczas grania zauwazam wcinanie sie gry wraz z dzwiekiem na doslownie kilka sekund, potem wszystko dziala dobrze przez jakis czas i znowu sie wcina na sekunde. Mam tak w kazdej grze, wiec przez to nie ma u mnie teraz mowy o granie w jakakolwiek sieciowke:/

Komp przeskanowany, wiec zadnych wirusow trojanow i innych smieci raczej nie mam, miejsce na dysku systemowym tez mam, wyszstkie stery poinstalowane.

Z gory dziekuje za odpowidzi i pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie przez nagrywarke odlaczylem ja i nic nadal to samo na kika sekund co jakisc czas wcina sie grafika i dzwiek(dzwiek jest denerwujacy) omg nie moge przyzwoicie w nic grac. Kiedys mapa w cod 1 ladowala mi sie 15-25 sekund teraz 50-80 sekund wiec napewno cos jest nie tak blagam pomozcie nie wiem czy przyczna lezy w windowsie czy w sprzecie :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panel sterowania -> System -> Menedżer urządzen -> Kontrolery IDE ATA/ATAPI - > Podstawowy kanał, i tam masz zakładke Ustawienia zaawansowane i pisze ci Tryb transferu, powinno być napisane -DMA jeśli jest dostępne a pod spodem będzie Bieżący tryb transferu (czyli jaki jest obecnie w urzyciu Ultra DMA albo PIO) Teraz nagrywarki już korzystają z DMA więc to nie powinno mieć znaczenia. Stawiam na upały :lol2:

Edytowane przez Liquid

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale co mi da wlaczenie dma?

Przeciez dotychczas mialem nagrywarke CD i nie bylo problemu, jak dysk pracowal sam tez nie bylo problemu.

Karta chodzi juz rok i nie bylo z nia zadnych problemow, chyba ze sie cos posypalo

Karta Radeon 9550 gigabyte 436/520(chodzi stabilnie karta nie grzeje sie(radiator jest zimny))

Plyta ECS K7S5A

Moze macie jakis pomysl bo grac nie moge:/ a bez uzasadnienia formata tez nie bede robil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś widzę że nic nie kumasz - miałeś dysk w trybie UDMA to chodził szybko - nagrywarka przełączyła go w tryb PIO i chodzi teraz wolniej !!!

Kumasz w końcu ???

Trzeba przywrócić tryb UDMA dla dysku i będzie OK !

Już Ci to koledzy tłumaczą od kilku postów a Ty :mur:

Pozdr. :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zobacz czy ci sie chipset nie grzeje , bo pamietam ze byly rozne jaja z tym ecs`em jak sie przegrzewal chipset.

a co do dma, to sprawdz na obu kanalach czy masz dma ... a nie tylko na jednym;]

Edytowane przez mar_cin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lzep spokojnie, juz ide to robic, ale jakos nie moglem w to uwierzyc ze nagrywakra przestawila mi dysk w tryb PIO

sorki za moja glupote dysk faktycznie w PIO jest:/

zapomnialem ze mam 2 tasmy w kompie i tamten screen byl z 1 tasmy to jest wlasciwy obrazek, widac na nim ze mam dysk w trybie PIO mam pytanie jak go przestawic spowrotem do dma(rada z komputer swiata nie dziala) HELP i wybaczcie za glupote wczesniejsza

Dołączona grafika

DZIEKI WAM wszystkim za rady zmienilem na transfer UDMA i wszystko jak narazie jest ok potestuje jeszcze zeby sie upwenic

Edytowane przez mMATt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi