Katarzynka Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 Witam. Tak sobie ostatnio myslalam, zeby sprzedac swojego radeona 9700 pro oraz asrocka dual sata2 i dolozyc troche i kupic jakies mobo do 400 zl oraz karte graficzna do ok 350-400 zl. Bardzo prosze o pomoc w wybrze tego ;p Myslalam rowniez o kupnie dysk 160 gb pod sata 2, chodzi mi, zeby byl on cichy i szybki ;P w tym rowniez prosze o pomoc ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 jak na s939 to bierz jakiegoś epoxa, a co do grafiki to GF7300GT 1.2/1.4ns od Galaxy. AM2 raczej w gre nie wchodzi?? Co do dysku to ile chcesz na niego wydać, a tak to polecam coś z samsungów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzynka Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 (edytowane) chodzi o 939. na dysk chce przeznaczyc cos ok 250 zl. A mozna dokladniej z ta plyta??? ;p (najlepiej linki :) do plyty i grafiki ;p) edit: karta to pci-e Edytowane 21 Lipca 2006 przez Katarzynka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 Dysk za 250zł to chyba Seagate Barracuda 7200.9 160GB, sam chyba taki sobie sprawie, szybszy od samsunga i WD, tak mi powiedzialo sporo osób. Jeden talerz i wersje bierz z zapisem prostopadłym. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 (edytowane) Tak karta jest na Pci-e. Płyte masz tu http://www.apollo.pl/store/show_detail/10/23421 koszt ok 300zł, ty chcesz na mobo wydać do 400zł więc moze DFI lp używka z allegro? :-P Edytowane 21 Lipca 2006 przez maruh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzynka Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 jakos nie mam przekonania do uzywanych rzeczy ;) jezeli cos kupuje to musi to byc nowe :) a moze zna ktos jakis sklep gdzie mozna kupic tego epoxa??? bo w apollo jakos nie ma jej :? nawet o dziwo na allegro jej nie ma :P z tym dyskiem tez tak myslalm :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzynka Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 no i okazalo sie, ze na karte mam 450 zl :) co mi proponujecie??? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Ja bym brał Galaxy 7300GT 256MB 1.2ns Zalman za 449 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzynka Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 hmmm a nie lepiej cos na szynie 256 bit??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Ta szyna naprawdę w niczym nie przeszkadza :) Ta karta jest najwydajniejsza w swojej klasie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fisher Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Dokladnie w tej cenie to tylko ta karte ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzynka Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 (edytowane) a powiedzcie mi czym sie rozni ta karta podana od tej: http://www.rad-an.com.pl/product.php?selec...id_product=1250 a jakbym dodala 50 zl wiecej do tego (tzn juz by bylo 500 zl) to zmienilaby sie ta karta??? :) Edytowane 2 Sierpnia 2006 przez Katarzynka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 A dlaczego chcesz wymieniac ta plyte? Przeciez ma slot PCI-E. ;) Imo jak juz musisz wymieniac mobo to zrob to pozniej. Doloz 100zl z budzetu na plyte i kup sobie 7600GS od Galaxy ---> http://www.allegro.pl/item118186894__7600g...mhz_zalman.html, a pozniej jak dozbierasz stowke to zmienisz sobie mobo. :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzynka Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 no wlasnie z pewnych przyczyn nie bardzo moge tak zrobic ;) max jakie moge wydac na ta karte to 500 zl :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 a powiedzcie mi czym sie rozni ta karta podana od tej: http://www.rad-an.com.pl/product.php?selec...id_product=1250Nieco gorszym chłodzeniem, może trochę ograniczyć podkręcanie, ale tańsza za to, więc twój wybór. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzynka Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 a jszcze jedno... we wszystkich sklepach (jakie patrzylam) i aukcjach taki 7300gt ma pixel/vertex shader odpowiednio 4/ a na tej aukcji 8/5 wiec jak to jst, ze akurat tylko na tej aukcji tak jest??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 (edytowane) a jszcze jedno... we wszystkich sklepach (jakie patrzylam) i aukcjach taki 7300gt ma pixel/vertex shader odpowiednio 4/ a na tej aukcji 8/5 wiec jak to jst, ze akurat tylko na tej aukcji tak jest???istnieje też coś takiego jak 73gS twór z 64 bitową szyną pamieci na ddr2 i tylko 4 "potokami" o wydajności w okolicach 9550 w cenie nieco powyzej 200zł pewnie to wypatrzyłaś http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=1306 jak w tej tabelce ma być ja bym nie brał od sprzedawcy z źle opisanym przedmiotem jakiś ignorant pewnie :/ Edytowane 2 Sierpnia 2006 przez Luk3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzynka Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 (edytowane) nie no potrafie rozroznic lierk S od T :P mowie np. o tej aukcji, albo o tym btw. jaka jest roznica miedzy 1.2ns a 1.4ns bo cena 1.4ns jest duzo lepsza :P Edytowane 2 Sierpnia 2006 przez Katarzynka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Praktycznie żadna, ale zwróć uwagę czy mają taką samą ilość pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzynka Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 (edytowane) moze mi jeszcze ktos wytlumaczyc dlaczego tu sa wieksze taktowania pamieci i rdzenia niz np. tutaj??? No i jak jest z tymi shaderami, bo juz nie wiem czy brac ta karte :? a co myslicie o tej karcie??? Edytowane 2 Sierpnia 2006 przez Katarzynka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 (edytowane) obie sa identyczne - obie bo 1 i trzeci link to to samo - 256 ram moze sie przydać nowe gry lubią więcej ramu na grafie z jakimi shaderami - sprecyzuj :/ Edytowane 2 Sierpnia 2006 przez Luk3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzynka Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 OJ, W TYM TRZECIM LINKU CHODZILO MI O TA KARTE :) http://www.allegro.pl/item118765622_geforc..._pci_e_box.html z tymi shaderami chodzilo mi o to dlaczego jedne maja 4/3 a drugie 8/5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzynka Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 aha, jeszcze jedno, jak to sa to takie same karty jak taktowania maja inne??? :| co sadzicie o tej 7600gs??? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piecykpp Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 A płytka DFI chyba lepsza mi sie wydaje od epoxa ? B-) http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=21367 . Ja polecam dfi, niezłe możliwości OC :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzynka Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 nad plytka bede sie zastanawiala w drugiej kolejnosci ;) dzisiaj chce kupic karte graficzna i do konca nie wiem jeszcze co i jak :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 (edytowane) 76gs ( msi bądź referencyjny ) jest porównywalny do 73 gt ( czasami słabszy- czasami nie ) generalnie gorzej przy nim z OC bo rdzeń jest niedovoltowany ( ma 1,1 V bodajże a 73GT 1,4 ) - jeżeli nie będziesz sie bawić w v-mody ( lutownica w dłoń itd. ) to tylko 73gt ( w tej cenie oczywiście ) ps. z tej aukcji bym nie brał nie wiadomo czy to palit czy gainward ( wiem wiem palit wykupił gainwarda ) czy galaxy a 256 bit to ta karta bedzie miała jak se dorysuje ścieżki kredkami :/ Edytowane 4 Sierpnia 2006 przez Luk3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzynka Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 no dzieki :) juz i tak kupilam 7300gt :) zastanawiam sie jeszcze nad plyta glowna :) jak narazie to srednio jestem zadowolona z tego asrocka :/ byc moze to wina procesora, albo karty agp, jednak wole cos lepszego. Czy ten epox bedzie dobry??? Tzn chodzi mi o plyte ktora bedzie stabilna, bedzie mozna troche podkrecic mojego A3000+ no i najlepiej, zeby dzialaly w dualu moje hynixy d43 (na asrocku nie dzialaja, ale to dlatego, ze jedna kosc jest jednostronna a druga dwustronna). Chce wydac na plyte 300 zl :) no i najlepiej, zeby plyta byla dostepna gdzies :/ z tym epoxem jest trudno (na allegro nawet go nie ma) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nonamer Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 (edytowane) no dzieki :) juz i tak kupilam 7300gt :) zastanawiam sie jeszcze nad plyta glowna :) jak narazie to srednio jestem zadowolona z tego asrocka :/ byc moze to wina procesora, albo karty agp, jednak wole cos lepszego. Czy ten epox bedzie dobry??? Tzn chodzi mi o plyte ktora bedzie stabilna, bedzie mozna troche podkrecic mojego A3000+ no i najlepiej, zeby dzialaly w dualu moje hynixy d43 (na asrocku nie dzialaja, ale to dlatego, ze jedna kosc jest jednostronna a druga dwustronna). Chce wydac na plyte 300 zl :) no i najlepiej, zeby plyta byla dostepna gdzies :/ z tym epoxem jest trudno (na allegro nawet go nie ma) Tu masz epoxy [sam od nich brałem] - http://www.kontrast.pl/katalog.asp?parent_id=1032 ; ale wpierw przedzwoń do nich czy konkretny model jest na stanie. Edytowane 4 Sierpnia 2006 przez Nonamer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 (edytowane) no dzieki :) juz i tak kupilam 7300gt :) zastanawiam sie jeszcze nad plyta glowna :) jak narazie to srednio jestem zadowolona z tego asrocka :/ byc moze to wina procesora, albo karty agp, jednak wole cos lepszego. Czy ten epox bedzie dobry??? Tzn chodzi mi o plyte ktora bedzie stabilna, bedzie mozna troche podkrecic mojego A3000+ no i najlepiej, zeby dzialaly w dualu moje hynixy d43 (na asrocku nie dzialaja, ale to dlatego, ze jedna kosc jest jednostronna a druga dwustronna). Chce wydac na plyte 300 zl :) no i najlepiej, zeby plyta byla dostepna gdzies :/ z tym epoxem jest trudno (na allegro nawet go nie ma) Zrob vcore mod i mem mod i asrock bedzie chulal jak szlony.Mialem tego asrock super plytka zata cene wtedy proc max 2.6 1.6v a teraz na DFI 2.8 1.7v Edytowane 5 Sierpnia 2006 przez ChrisG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzynka Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 ale w tym problem, ze ja nie chce sie bawic w jakies mody bo nie chce czegos zepsuc ;) i wole dolozyc te 100 zl i kupic inna plyte ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...