Skocz do zawartości
Katarzynka

Pomoc W Wymianie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Tak sobie ostatnio myslalam, zeby sprzedac swojego radeona 9700 pro oraz asrocka dual sata2 i dolozyc troche i kupic jakies mobo do 400 zl oraz karte graficzna do ok 350-400 zl. Bardzo prosze o pomoc w wybrze tego ;p

Myslalam rowniez o kupnie dysk 160 gb pod sata 2, chodzi mi, zeby byl on cichy i szybki ;P w tym rowniez prosze o pomoc ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak na s939 to bierz jakiegoś epoxa, a co do grafiki to GF7300GT 1.2/1.4ns od Galaxy. AM2 raczej w gre nie wchodzi?? Co do dysku to ile chcesz na niego wydać, a tak to polecam coś z samsungów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lechu1777

Dysk za 250zł to chyba Seagate Barracuda 7200.9 160GB, sam chyba taki sobie sprawie, szybszy od samsunga i WD, tak mi powiedzialo sporo osób. Jeden talerz i wersje bierz z zapisem prostopadłym. Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakos nie mam przekonania do uzywanych rzeczy ;) jezeli cos kupuje to musi to byc nowe :) a moze zna ktos jakis sklep gdzie mozna kupic tego epoxa??? bo w apollo jakos nie ma jej :? nawet o dziwo na allegro jej nie ma :P

z tym dyskiem tez tak myslalm :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a powiedzcie mi czym sie rozni ta karta podana od tej: http://www.rad-an.com.pl/product.php?selec...id_product=1250

a jakbym dodala 50 zl wiecej do tego (tzn juz by bylo 500 zl) to zmienilaby sie ta karta??? :)

Edytowane przez Katarzynka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dlaczego chcesz wymieniac ta plyte? Przeciez ma slot PCI-E. ;) Imo jak juz musisz wymieniac mobo to zrob to pozniej. Doloz 100zl z budzetu na plyte i kup sobie 7600GS od Galaxy ---> http://www.allegro.pl/item118186894__7600g...mhz_zalman.html, a pozniej jak dozbierasz stowke to zmienisz sobie mobo. :razz:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jszcze jedno... we wszystkich sklepach (jakie patrzylam) i aukcjach taki 7300gt ma pixel/vertex shader odpowiednio 4/ a na tej aukcji 8/5 wiec jak to jst, ze akurat tylko na tej aukcji tak jest???

istnieje też coś takiego jak 73gS twór z 64 bitową szyną pamieci na ddr2 i tylko 4 "potokami" o wydajności w okolicach 9550 w cenie nieco powyzej 200zł pewnie to wypatrzyłaś

http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=1306 jak w tej tabelce ma być ja bym nie brał od sprzedawcy z źle opisanym przedmiotem jakiś ignorant pewnie :/

Edytowane przez Luk3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

obie sa identyczne - obie bo 1 i trzeci link to to samo - 256 ram moze sie przydać nowe gry lubią więcej ramu na grafie

z jakimi shaderami - sprecyzuj :/

Edytowane przez Luk3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

76gs ( msi bądź referencyjny ) jest porównywalny do 73 gt ( czasami słabszy- czasami nie ) generalnie gorzej przy nim z OC bo rdzeń jest niedovoltowany ( ma 1,1 V bodajże a 73GT 1,4 ) - jeżeli nie będziesz sie bawić w v-mody ( lutownica w dłoń itd. ) to tylko 73gt ( w tej cenie oczywiście )

ps. z tej aukcji bym nie brał nie wiadomo czy to palit czy gainward ( wiem wiem palit wykupił gainwarda ) czy galaxy a 256 bit to ta karta bedzie miała jak se dorysuje ścieżki kredkami :/

Edytowane przez Luk3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no dzieki :) juz i tak kupilam 7300gt :)

zastanawiam sie jeszcze nad plyta glowna :) jak narazie to srednio jestem zadowolona z tego asrocka :/ byc moze to wina procesora, albo karty agp, jednak wole cos lepszego. Czy ten epox bedzie dobry??? Tzn chodzi mi o plyte ktora bedzie stabilna, bedzie mozna troche podkrecic mojego A3000+ no i najlepiej, zeby dzialaly w dualu moje hynixy d43 (na asrocku nie dzialaja, ale to dlatego, ze jedna kosc jest jednostronna a druga dwustronna). Chce wydac na plyte 300 zl :) no i najlepiej, zeby plyta byla dostepna gdzies :/ z tym epoxem jest trudno (na allegro nawet go nie ma)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zastanawiam sie jeszcze nad plyta glowna :) jak narazie to srednio jestem zadowolona z tego asrocka :/ byc moze to wina procesora, albo karty agp, jednak wole cos lepszego. Czy ten epox bedzie dobry??? Tzn chodzi mi o plyte ktora bedzie stabilna, bedzie mozna troche podkrecic mojego A3000+ no i najlepiej, zeby dzialaly w dualu moje hynixy d43 (na asrocku nie dzialaja, ale to dlatego, ze jedna kosc jest jednostronna a druga dwustronna). Chce wydac na plyte 300 zl :) no i najlepiej, zeby plyta byla dostepna gdzies :/ z tym epoxem jest trudno (na allegro nawet go nie ma)

Tu masz epoxy [sam od nich brałem] - http://www.kontrast.pl/katalog.asp?parent_id=1032 ; ale wpierw przedzwoń do nich czy konkretny model jest na stanie. Edytowane przez Nonamer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrob vcore mod i mem mod i asrock bedzie chulal jak szlony.Mialem tego asrock super plytka zata cene wtedy proc max 2.6 1.6v a teraz na DFI 2.8 1.7v Edytowane przez ChrisG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi