KrOOliK89 Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 dla mnie to blok pod procka z 2 jajami :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 jak dla mnie to cudo wygada na blok do GPU GF 3Ti / GF 4Ti ewentualnie 9550/9600. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 To jest część bloku na grafe + mem na te heatpipe'y wsadza się mini bloczki na pamięci i hula :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 (edytowane) to jest na chipset do conroe a heatpipe będzie się rozchodził jak ten powyżej edit zmieniam zdanie :) nie wiem na co to jest Edytowane 22 Lipca 2006 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 Są tam otwory pewnie na 4 śruby, więc może to blok pod AM2, przeca takiego w ofercie nie macie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 Są tam otwory pewnie na 4 śruby, więc może to blok pod AM2, przeca takiego w ofercie nie macie. hmmm do poniedzialku ;) f2s bedzie przystosowany... gulp tylko ze f2s juz nie ma... ech jak zwykle wiecej... na zjezdzie :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 (edytowane) hmmm do poniedzialku ;) f2s bedzie przystosowany... gulp tylko ze f2s juz nie ma... ech jak zwykle wiecej... na zjezdzie :> A co z Frostem 2 non-slim? Edytowane 22 Lipca 2006 przez GoldenDragon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 (edytowane) A co z Frostem 2 non-slim? nie jest duzo wydajniejszy od f2s a koszt produkcji jest duzo wiekszy = nie wejdzie do produkcji.... na zjezdzie zaprezentujemy nowy bloczek - Frost 3 :) oraz m.in. to cudo na fotkach ;) edit: przeczytajcie jeszcze raz prosze regulamin DOKLADNIE... ech... ;) wiecej nie podpowiem ;P Edytowane 22 Lipca 2006 przez samhain Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 (edytowane) mi to tak troche wyglda na blok na mosfety. Albo na mostki HSI ?? EDIT: Moze to sie montuje na obudowe z zewnatrz i opowiada dowcypy, tanczy i odbiera polsat :D Poprostu nie wiem do czego to :D Edytowane 22 Lipca 2006 przez mariush190 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RavenMT Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 Chyba wszystko co możliwe do chłodzenia juz bylo opisane, wiec będe oryginalny. To jest blok do chłodzenia chipu SB X-Fi, w końcu ma te 10 000 MIPSów. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 Wy sie nie znacie, przeciez od razu widac ze to do chłodzenia floppa................ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 Chyba wszystko co możliwe do chłodzenia juz bylo opisane, wiec będe oryginalny. To jest blok do chłodzenia chipu SB X-Fi, w końcu ma te 10 000 MIPSów. :wink: wlasnie... bylo pisane.. ale TU :> mowilem czytac regulamin dokladnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 A ja myśle, że będzie to blok do podwójnych katod Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 wlasnie... bylo pisane.. ale TU :> mowilem czytac regulamin dokladnie :) Wiec panowie, trzeba sie rejstrowac na RN i tam pisac. Dobrze mysle, he?? Stacja dyskietyek odpada, moze to do chlodzenia kabli od zasilacza :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 Fotka przedstawia środkową część układu chłodzącego mostek południowy, północny oraz mosfety przetwornicy zasilającej procesor na płycie głownej. Elementy chłodzące mostek południowy i mosfety są połączone heatpipe'ami do bloczka pokazanego na fotce. W ten sposób wydajność bloczka się nie marnuje, chłodząc tylko sam mostek północny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 Fotka przedstawia środkową część układu chłodzącego mostek południowy, północny oraz mosfety przetwornicy zasilającej procesor na płycie głownej. Elementy chłodzące mostek południowy i mosfety są połączone heatpipe'ami do bloczka pokazanego na fotce. W ten sposób wydajność bloczka się nie marnuje, chłodząc tylko sam mostek północny. Hm ale co, do kazdego modelu mobo "doginasz" sobie te hp na wlasna reke? Czy bedzie 15 wersji? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 (edytowane) HP spokojnie może doginać. Ja np. tak robiłem w pasynym zestwie Zalmana. poza tym bloczki mogą mieć regulowaną odległoś mocowania do heatpipe'u jak również w Zalmanie. Edytowane 22 Lipca 2006 przez BENITO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 Fotka przedstawia środkową część układu chłodzącego mostek południowy, północny oraz mosfety przetwornicy zasilającej procesor na płycie głownej. Elementy chłodzące mostek południowy i mosfety są połączone heatpipe'ami do bloczka pokazanego na fotce. W ten sposób wydajność bloczka się nie marnuje, chłodząc tylko sam mostek północny. HP spokojnie może doginać. Ja np. tak robiłem w pasynym zestwie Zalmana. poza tym bloczki mogą mieć regulowaną odległoś mocowania do heatpipe'u jak również w Zalmanie.Napisz to na RN. Moze wygrasz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 HP spokojnie może doginać. Ja np. tak robiłem w pasynym zestwie Zalmana. poza tym bloczki mogą mieć regulowaną odległoś mocowania do heatpipe'u jak również w Zalmanie. zdementuje zanim ktos zacznie stosowac na duza skale... HP NIE mozna wyginac... mozna delikatnie dogiac i to takze nie wiele razy poniewaz po wielokrotnym wygieciu rurka peka! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 wyginać wielokrotnie pewnie że nie można, ale jednorazowo dogiąć do swojego mobo, owszem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mociak Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 Mi to wygląda jak coś co oddaje ciepło do obudowy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 Jeden z bloczków na mem >) połączonych włąśnie tym heatpipe'em. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 Jeden z bloczków na mem >) połączonych włąśnie tym heatpipe'em. po co heatpipe jak kazdy bloczek mialby "wlasne" krocce?! :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 po co heatpipe jak kazdy bloczek mialby "wlasne" krocce?! :Pmoze tylko srodkowy. Ale dziwi mnie jedno, dlaczego te foto jest tak inteligentnie przyciete u dolu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 moze tylko srodkowy. Ale dziwi mnie jedno, dlaczego te foto jest tak inteligentnie przyciete u dolu. aby nie bylo za latwo... jestescie bardzo blisko, odpowiedz juz padla tylko nie w tym miejscu i nie skonkretyzowana... no ale jesli nie chcecie wygrac ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mociak Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 (edytowane) Mariush Prawdopodobnie właśnie po to, żebyś się zastanawiał i nie był pewny :D Edytowane 22 Lipca 2006 przez Mociak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jamin Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 (edytowane) Samhain, może mała podpowiedź? Np. wersja rurki to taka, która transportuje ciepło do góry, czy tez wersja kapilarna, która może ciepło transportować w poziomie? Albo podaj pierwszą literę osoby, która połowicznie odpowiedziała :) będzie ciekawiej :) Edytowane 22 Lipca 2006 przez Jamin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 taaa, i jak wszyscy udeza na RN i beda chcieli naraz odpowiedziec to serwer nie podola. :D Mysle mysle dalej. Ale jesli to jest jedna czesc z kilku to rozumiem ze dajesz caly komplet :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 taaa, i jak wszyscy udeza na RN i beda chcieli naraz odpowiedziec to serwer nie podola. :D Mysle mysle dalej. Ale jesli to jest jedna czesc z kilku to rozumiem ze dajesz caly komplet :D tak, nagroda jest pelen blok... zaznaczam ze odp juz padla.. moze nie kompletna ale padla... ;) wiecej nie podpowiem bo to by za proste bylo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 hahah ... no jak zwykle Samhain potrafi narobić zamieszania swoimi zagadkami ;) Tak trzymaj! Chętnie bym pomyślał co to jest na zdjęciu, ale powiem szczerze, że nie mam pojęcia i nie chce mi sie myśleć. Bo właśnie po dwóch dniach skończyłem składać komputer z kiblem, co normalnie mi zajmuje 3 godziny. Zgadujcie za mnie, ide sie walnąć do łóżka ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...