Skocz do zawartości
samhain

Maly Konkursik...

Rekomendowane odpowiedzi

Gość mariush190

z trzema by kozacko wyglądał :D nie no bez przesady... dwa dla swietego spokoju beda git ;] oczywiscie do tego zwykłe śrubki@imbusy i wszystko ładnie równo skręcone

heh, mmamy dokladnie te same zdanie, tez pisalem samhainowi zeby walnal imbusy albo troxy, bo te sa do [gluteus maximus]. Mam F2G/N z nimi i ciezko jest go dobrze skrecic, sa jakies zbyt szerokie, zaden srubokret nie pasuje dobrze, wszystkie wchodza luzno, albo sa za duze wiec wypadaja przy skrecaniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh, mmamy dokladnie te same zdanie, tez pisalem samhainowi zeby walnal imbusy albo troxy, bo te sa do [gluteus maximus]. Mam F2G/N z nimi i ciezko jest go dobrze skrecic, sa jakies zbyt szerokie, zaden srubokret nie pasuje dobrze, wszystkie wchodza luzno, albo sa za duze wiec wypadaja przy skrecaniu.

trzeba bylo nie rozkrecac ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ty chyba nie maz srubokretow w domu :D

no i tylko NIE torxy. Nie wiem co za idiota (pewnie japonczyk albo francuz) wymyslil te poronione sruby, ale to jest kompletnie bez sensu..... brrrrrr

//edit

(co do "japonczyk albo francuz" - nie zebym ich nie lubil, ale oni to zawsze coś musza wymyśleć genialnego, że rece opadaja..........)

Edytowane przez kszonek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo zrobic opcje dla kupujacego - w zaleznosci od ceny 1, 2 lub 3 heatpipe ;)

ale po co skoro to nie wplywa na wydajnosc?

pozniej bedzie marudzenie ze bloki sa drogie :P

bedzie jedna opcja dostepna i . ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja powtórzę swoje pytanie do Samhaina: czy ta rurka cieplna jest przylutowana do miedzi, czy ściśnięta śrubkami pomiędzy płytkami miedzi?

nie jest przylutowana... lepszy efekt daje scisniecie kawalkami miedzi i danie pasty termoprzewodzacej pomiedzy...

Drugie pytanie to skąd wzięła się nazwa Colder? :)

nie zdradze ;) moze jakis konkursik sie z tego zrobi :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cool(er) - cold(er)? ; o niezbyt błyskotliwa nazwa, ale bardzo trafna w sumie ;o takie są najlepsze hu hu hu

No jestem ciekaw jak blok (w sumie taka mała hybryda) wypadnie w praktyce. Trzymam kciuki, bo los powininen pomysłowych obywateli wynagradzać! :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już mogę sobie wyobrazić kolejne bloczki z tej serii (mam nadzieję, że Samhainowi planów tym nie popsuję):

bloczki na grafikę nie zajmujące dodatkowych slotów, chłodzenie obustronne pamięci graf., chłodzenie dwoch kart SLI,

Chłodzenie mostków południowych z północnymi, dysków twardych, zasilaczy itd.

Pomysłów z taką ideą jest mnóstwo, zresztą cała ich masa padła podczas szukania prawidłowej odpowiedzi w konkursie :)

Idea połączenia heatpipe z chłodzeniem wodnym bardzo mi się podoba. Być może Samhain podąży tą ścieżką.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem najwazniejsza cecha tego bloku jest brak konieczności kupowania nowego bloczku przy przeisadce z np nf3 na nf4. Takiego rozwiaznaia osobiscie szukałem i wiem ze jak tylko bloczek pojawi sie w sprzedarzy to odrazu jest mój byle ty lko cena byla rozsadna :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość mariush190

Ty chyba nie maz srubokretow w domu :D

no i tylko NIE torxy. Nie wiem co za idiota (pewnie japonczyk albo francuz) wymyslil te poronione sruby, ale to jest kompletnie bez sensu..... brrrrrr

Mam wypizduwek srubokretow. Na dniach wpadne do casto i kupie sobie imbusowe.

A co do troxow to mam w domu blok skrecany na troxy :D Kraft64 z bloki.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie jest przylutowana... lepszy efekt daje scisniecie kawalkami miedzi i danie pasty termoprzewodzacej pomiedzy...

To że jest przykręcony to jeszcze lepiej, bo zawsze można coś przesunąć, coś przekręcić i dopasować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale po co skoro to nie wplywa na wydajnosc?

pozniej bedzie marudzenie ze bloki sa drogie :P

bedzie jedna opcja dostepna i . ;)

jak dla mnie jest to pewien typ dyktatury (nie zapominaj ze "klient nasz pan" a własciwie twój) jesli lud chce 2 HP to czemu ich nie dac i tak oni za to zapłaca.... albo podaj cene takiego bajeru i zobaczymy czy wszyscy beda tacy chetni na 2 HP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak dla mnie jest to pewien typ dyktatury (nie zapominaj ze "klient nasz pan" a własciwie twój) jesli lud chce 2 HP to czemu ich nie dac i tak oni za to zapłaca.... albo podaj cene takiego bajeru i zobaczymy czy wszyscy beda tacy chetni na 2 HP

bo produkcja seryjna to nie dlubanie po nocach kilku sztuk...

wybranie zostanie jedna opcja do produkcji i ona bedzie produkowana...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie ważne kiedy robione liczy sie efekt ......

troszke inne myslenie (w mojej odpowiedzi nie chodzilo o pore pracy)...

w kazdm razie decyzja jest jaka jest, koncepcja tez jest... i chyba kazdy bedzie zadowolony :)

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość mariush190

szczerze to dwie sztuki HP to napewno lepsze rozwiazanie, tak wyglada jakos malo stabilnie (nie mowie ze jest zle, to tylko chipset) z dwoma wygladaloby bardziej masywnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szczerze to dwie sztuki HP to napewno lepsze rozwiazanie, tak wyglada jakos malo stabilnie (nie mowie ze jest zle, to tylko chipset) z dwoma wygladaloby bardziej masywnie.

hmmm juz to rozwiazane :) na zjezdzie zobaczycie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gadalem wczoraj z samem na temat coldera bo rozgladam sie za czyms na nb i uchylił mi nieco rabka tajemnicy na temat jego ceny ale prosił o dyskrecje moge pwiedziec tylko tyle ze cena tego bloczku jest bardzo atrakcyjna i juz jestem na niego zdecydowany na 1000%

Mysle ze sam nie zabije mnie za tego posta :D :D

Edytowane przez Kosiarz_1987

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi