Orgiusz Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 samhain Z tego co kojaze ( literatura forum :wink: ) cieplowody mozna delikatnie odginac... Nie obawiacie sie ze bloczek po pewnym czasie moze opasc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 z trzema by kozacko wyglądał :D nie no bez przesady... dwa dla swietego spokoju beda git ;] oczywiscie do tego zwykłe śrubki@imbusy i wszystko ładnie równo skręconeheh, mmamy dokladnie te same zdanie, tez pisalem samhainowi zeby walnal imbusy albo troxy, bo te sa do [gluteus maximus]. Mam F2G/N z nimi i ciezko jest go dobrze skrecic, sa jakies zbyt szerokie, zaden srubokret nie pasuje dobrze, wszystkie wchodza luzno, albo sa za duze wiec wypadaja przy skrecaniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 heh, mmamy dokladnie te same zdanie, tez pisalem samhainowi zeby walnal imbusy albo troxy, bo te sa do [gluteus maximus]. Mam F2G/N z nimi i ciezko jest go dobrze skrecic, sa jakies zbyt szerokie, zaden srubokret nie pasuje dobrze, wszystkie wchodza luzno, albo sa za duze wiec wypadaja przy skrecaniu. trzeba bylo nie rozkrecac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 (edytowane) heh, mmamy dokladnie te same zdanie, tez pisalem samhainowi zeby walnal imbusy albo troxy, bo te sa do [gluteus maximus]. Mam F2G/N z nimi i ciezko jest go dobrze skrecic, sa jakies zbyt szerokie, zaden srubokret nie pasuje dobrze, wszystkie wchodza luzno, albo sa za duze wiec wypadaja przy skrecaniu. Ty chyba nie maz srubokretow w domu :D no i tylko NIE torxy. Nie wiem co za idiota (pewnie japonczyk albo francuz) wymyslil te poronione sruby, ale to jest kompletnie bez sensu..... brrrrrr //edit (co do "japonczyk albo francuz" - nie zebym ich nie lubil, ale oni to zawsze coś musza wymyśleć genialnego, że rece opadaja..........) Edytowane 23 Lipca 2006 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 (edytowane) Fajny blok, ale jak wyjdze to i tak się moderzy za niego wezmą, i dorobią tych hetpipów ile wlezie. Fajny pomysł, jeszcze takiego nie było. Oby tak dalej. Edytowane 23 Lipca 2006 przez J.O.H.N. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 Albo zrobic opcje dla kupujacego - w zaleznosci od ceny 1, 2 lub 3 heatpipe ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 Albo zrobic opcje dla kupujacego - w zaleznosci od ceny 1, 2 lub 3 heatpipe ;) ale po co skoro to nie wplywa na wydajnosc? pozniej bedzie marudzenie ze bloki sa drogie :P bedzie jedna opcja dostepna i . ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jamin Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 Ja powtórzę swoje pytanie do Samhaina: czy ta rurka cieplna jest przylutowana do miedzi, czy ściśnięta śrubkami pomiędzy płytkami miedzi? Drugie pytanie to skąd wzięła się nazwa Colder? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 Ja powtórzę swoje pytanie do Samhaina: czy ta rurka cieplna jest przylutowana do miedzi, czy ściśnięta śrubkami pomiędzy płytkami miedzi? nie jest przylutowana... lepszy efekt daje scisniecie kawalkami miedzi i danie pasty termoprzewodzacej pomiedzy... Drugie pytanie to skąd wzięła się nazwa Colder? :) nie zdradze ;) moze jakis konkursik sie z tego zrobi :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baban Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 cool(er) - cold(er)? ; o niezbyt błyskotliwa nazwa, ale bardzo trafna w sumie ;o takie są najlepsze hu hu hu No jestem ciekaw jak blok (w sumie taka mała hybryda) wypadnie w praktyce. Trzymam kciuki, bo los powininen pomysłowych obywateli wynagradzać! :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
florek41 Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 No no, ładny bloczek, i co najważniejsze IMHO pasuje na wszystkie NB w tym także na Intela :), jeśli cena będzie "dobra" to się na niego zdecyduję :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jamin Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 Już mogę sobie wyobrazić kolejne bloczki z tej serii (mam nadzieję, że Samhainowi planów tym nie popsuję): bloczki na grafikę nie zajmujące dodatkowych slotów, chłodzenie obustronne pamięci graf., chłodzenie dwoch kart SLI, Chłodzenie mostków południowych z północnymi, dysków twardych, zasilaczy itd. Pomysłów z taką ideą jest mnóstwo, zresztą cała ich masa padła podczas szukania prawidłowej odpowiedzi w konkursie :) Idea połączenia heatpipe z chłodzeniem wodnym bardzo mi się podoba. Być może Samhain podąży tą ścieżką. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 Moim zdaniem najwazniejsza cecha tego bloku jest brak konieczności kupowania nowego bloczku przy przeisadce z np nf3 na nf4. Takiego rozwiaznaia osobiscie szukałem i wiem ze jak tylko bloczek pojawi sie w sprzedarzy to odrazu jest mój byle ty lko cena byla rozsadna :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 Ty chyba nie maz srubokretow w domu :D no i tylko NIE torxy. Nie wiem co za idiota (pewnie japonczyk albo francuz) wymyslil te poronione sruby, ale to jest kompletnie bez sensu..... brrrrrr Mam wypizduwek srubokretow. Na dniach wpadne do casto i kupie sobie imbusowe. A co do troxow to mam w domu blok skrecany na troxy :D Kraft64 z bloki.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jamin Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 nie jest przylutowana... lepszy efekt daje scisniecie kawalkami miedzi i danie pasty termoprzewodzacej pomiedzy...To że jest przykręcony to jeszcze lepiej, bo zawsze można coś przesunąć, coś przekręcić i dopasować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 ale po co skoro to nie wplywa na wydajnosc? pozniej bedzie marudzenie ze bloki sa drogie :P bedzie jedna opcja dostepna i . ;) jak dla mnie jest to pewien typ dyktatury (nie zapominaj ze "klient nasz pan" a własciwie twój) jesli lud chce 2 HP to czemu ich nie dac i tak oni za to zapłaca.... albo podaj cene takiego bajeru i zobaczymy czy wszyscy beda tacy chetni na 2 HP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 jak dla mnie jest to pewien typ dyktatury (nie zapominaj ze "klient nasz pan" a własciwie twój) jesli lud chce 2 HP to czemu ich nie dac i tak oni za to zapłaca.... albo podaj cene takiego bajeru i zobaczymy czy wszyscy beda tacy chetni na 2 HP bo produkcja seryjna to nie dlubanie po nocach kilku sztuk... wybranie zostanie jedna opcja do produkcji i ona bedzie produkowana... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 nie ważne kiedy robione liczy sie efekt ...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 nie ważne kiedy robione liczy sie efekt ...... troszke inne myslenie (w mojej odpowiedzi nie chodzilo o pore pracy)... w kazdm razie decyzja jest jaka jest, koncepcja tez jest... i chyba kazdy bedzie zadowolony :) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 szczerze to dwie sztuki HP to napewno lepsze rozwiazanie, tak wyglada jakos malo stabilnie (nie mowie ze jest zle, to tylko chipset) z dwoma wygladaloby bardziej masywnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 szczerze to dwie sztuki HP to napewno lepsze rozwiazanie, tak wyglada jakos malo stabilnie (nie mowie ze jest zle, to tylko chipset) z dwoma wygladaloby bardziej masywnie. hmmm juz to rozwiazane :) na zjezdzie zobaczycie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 taa samhain usiądzie na to cudo a to wytrzyma wtedy zobaczycie co HP wytrzyma i wam szczeki opadna - nieprawda panie Samie ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 jedyna zecz co mnie martwi to to ze on szybko straci swoj kolor :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 taa samhain usiądzie na to cudo a to wytrzyma wtedy zobaczycie co HP wytrzyma i wam szczeki opadna - nieprawda panie Samie ??? lol n/c ;) prosze nastepne wypowiedzi nt bloczku - pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 lol n/c ;) prosze nastepne wypowiedzi nt bloczku - pozdrawiam licze, ze tani i jakas bete chetnie do zjazdu potestuje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 (edytowane) Gadalem wczoraj z samem na temat coldera bo rozgladam sie za czyms na nb i uchylił mi nieco rabka tajemnicy na temat jego ceny ale prosił o dyskrecje moge pwiedziec tylko tyle ze cena tego bloczku jest bardzo atrakcyjna i juz jestem na niego zdecydowany na 1000% Mysle ze sam nie zabije mnie za tego posta :D :D Edytowane 21 Grudnia 2006 przez Kosiarz_1987 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mac102 Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 Również czekam,mam już dośc wyjącego wiatraczka :/, więc mam nadzieje że bloczek pojawi się już niedługo. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 Również czekam,mam już dośc wyjącego wiatraczka :/, więc mam nadzieje że bloczek pojawi się już niedługo. Pozdro styczen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 tylko oby odrazu na samym poczatku stycznia :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 samhain... ale którego roku?? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...