BoBeeR Opublikowano 27 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2003 Witam!!! W najbliższym czasie pozbede sie kompa i mam zamiar kupic nową płyte, proc i ram i mam kilka pytań: Komputer ma w wiekszości służyć do ogladania filmów, internetu i od czasu do czasu jakies gierki. Niejestem maniakiem overlockingu, raczej zależy mi na stabilności sprzętu. 1.Najważniejsze jaką wybrac płyte, i czy na KT-333 czy KT-400 (za ok. 380-420zl) jak narazie myśle o KT3-U2 lub soltek DRV5(dobra cena) lub MSI KT4V. 2.Z procem to chyba niema problemu Antki 1,7 w takich cenach chodzą że niema co sie ladowac w co innego,a moze jednak ??? 3.Mam wentyl Coolermastera DP5-6I11A (wg. opisu komputronika- Athlon XP do 1800+)i niewiem czy go zostawic czy tez czegos niekupic? 4.Pamięć 256 (333)i tu czy jest duza rużnica miedzy markowymi a jakimis no-namami ??? 5.Niechciałbym zmieniac obudowy i zasilacza (zwykły od obudowy ATX)model 235ATX (nic wiecej tam niepisze) i niewiem czy mi uciągnie jakies wieksze obciazenie. A jeżeli chodzi o reszte pdzespołów to mam SB128 , G-Force 2 MX, sieciówa, hdd 20 segate, CD, FDD. Mam na sprzęt ok.900 zl i niechce wyżucać tych pieniędzy w błoto. Z góry dzieki wszystkim za porady i mam nadzieje ze temaciku mi niezablokujom. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 27 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2003 No międzie markowymi i noname pamięciami to jest wielka różnca nawet jak i nie będziesz kręcił to na nonamach system może być nie stabilny przy niskich tamingach ( może nie musi !!!! ). Co do obudomy to możesz mieć ciasno to znaczy u mnie np. wystają napędy CD-Rom;RRW bo się nie mieszą. Co do MOBO to MSI albo Chaintech. No tylko zastanaia mnie że chcesz zostawić tego 2MX. To ci strasznie ograniczy możliwości sprzętu. No i oczywiście AXP 1.7+ B0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 27 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2003 1. plyta to MSI. 2. Athlon Xp 1700+ 0,13u B0 JUIHb( taki z reszta w sklepie tweaka jest). 3. Jesli nie jestec maniakiem OC to wentyl starczy, okazjonalnie Termalthake Volcano 7+ 4. Roznica =miedzy markowymi a noname jest duza. Jesli juz to proponuje Kingstona 256MB DDR moze byc na 266MHz 5. Zasilkja obawiam sie ze nie wtrzyma wioc co najmniej 300W jakies 60zł 6. W cenie 900 zł powinienes sie wyrobic z tym co podałem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BoBeeR Opublikowano 27 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2003 Dzięki Najwiekszym problemem dla mnie jest czy plyta KT333 czy KT400?? Niewiem czy dobrze myśle ale wydaje mi sie że KT400 różni sie od KT333 tylko tym że pójdą na na niej ramy 400, jezeli sie myle wyprowadzcie mnie z błędu :roll: . A co do mojej grafy to z checiom bym sie jej pozbyl ale niestety jakis czas sie jeszcze z nią musze pomeczyc, cza troszke kasiorki jeszcze dozbierac. Allen3 - to uważasz że lepiej zainwestowac w Kingstony 266 niż noname 333 ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 27 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2003 Allen3 - to uważasz że lepiej zainwestowac w Kingstony 266 niż noname 333 ?? wedlug mnie tak, gdyz firmowe gwarantuje lepsza stabilnosc systemu i masz wieczystą gwarancje na Kingstony!!. Poza tym jesl na Oc Ci za bardzo niee zalezy to po co na no-name stawiac?? Te 333Mhz troche daja ale na firmowych kostkach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 27 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2003 Witam!!!Hey!!! W najbliższym czasie pozbede sie kompa i mam zamiar kupic nową płyte, proc i ram i mam kilka pytań: Komputer ma w wiekszości służyć do ogladania filmów, internetu i od czasu do czasu jakies gierki. Niejestem maniakiem overlockingu, raczej zależy mi na stabilności sprzętu. 1.Najważniejsze jaką wybrac płyte, i czy na KT-333 czy KT-400 (za ok. 380-420zl) jak narazie myśle o KT3-U2 lub soltek DRV5(dobra cena) lub MSI KT4V. Radzę coś bardziej ciekawszego. Np. AsRock, albo Abit. Taka cena, ajakość od MSI nawet lepsza. Jak nie jesteś maniakiem Overklocków to daruj sobie KT-400. 2.Z procem to chyba niema problemu Antki 1,7 w takich cenach chodzą że niema co sie ladowac w co innego,a moze jednak ???To w tej chwili (i nie tylko według mnie) nalepszy procek na rynku. 3.Mam wentyl Coolermastera DP5-6I11A (wg. opisu komputronika- Athlon XP do 1800+)i niewiem czy go zostawic czy tez czegos niekupic?Jak nie będziesz kręcił to spoko satrczy. 4.Pamięć 256 (333)i tu czy jest duza rużnica miedzy markowymi a jakimis no-namami ???Nie dla osób które nie chcą kręcić. Chociaż to już zależy od ciebie czy wolisz mieć coś mało stabilnego, czy cos na wieczystej gwarancji u znanego producenta. To zaledwie pare złoty wyżej i dlatego ja polecam Ci Samsungi. 5.Niechciałbym zmieniac obudowy i zasilacza (zwykły od obudowy ATX)model 235ATX (nic wiecej tam niepisze) i niewiem czy mi uciągnie jakies wieksze obciazenie.Do tego proca i takiej pamięci... stary biegaj po 350W ale już!!!! A jeżeli chodzi o reszte pdzespołów to mam SB128 , G-Force 2 MX, sieciówa, hdd 20 segate, CD, FDD.dla mało wymagających to wystarczy. Ale ja bym na twoim miejscu sprzedał tego GF 2 puki jest coś wart i dodał jakieś 150-200 i kupił o wiele lepszego Radeona 9000. Mam na sprzęt ok.900 zl i niechce wyżucać tych pieniędzy w błoto. Z góry dzieki wszystkim za porady i mam nadzieje ze temaciku mi niezablokujom. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 27 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2003 Chipset KT400 to też obsługa dysków setial ata oraz AGPx8, jeśli będzie Ci to potrzebne. Coolera nie kupuj, do póki nie zobaczysz, jak się sprawuje to, co masz. Jeżeli nie masz zamiaru ostro kręcić, to volcano7+ nie będzie Ci potrzebne, zaoszczędzisz 140 PLN. Twój coolermaster ma opis do1800XP, ale palomino, a Ty za pewne kupisz już toroughbreada, który grzeje się o wiele mniej. Co do płyty, to jeżeli zdecydujesz się jednak na KT333, to bierz DRV5, niedroga a stabilna (sporo ludzi tu ją ma)- zawsze to oszczędność. Pamięci- jeżeli nie chcesz kręcić, to po co 333? Kup 266 firmowe i puść synchronicznie- kolejna oszczędność. Athlon 1700XP to istotnie najrozsądniejszy chyba wydatek, zważywszy na jakość/cena, a gdyby co, to samym mnożnikiem puścisz go na 2000XP i dalej masz wszystko stabilne (ja mam :)) Zmieścisz się w 900 i zostanie na kilka szpulek CD albo piw :) Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 27 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2003 Athlon 1700XP to istotnie najrozsądniejszy chyba wydatek, zważywszy na jakość/cena, a gdyby co, to samym mnożnikiem puścisz go na 2000XP i dalej masz wszystko stabilne (ja mam :)) Xp 1700+ B0 JUIHB puscisz na 2,166 GHz czyli XP2700+!!! A jak Ci sie poszczesci to i 2,25GHz czyli XP2800+!!! wycisniesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BoBeeR Opublikowano 27 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2003 Dzięki za te wyczerpujące odpowiedzi !!!! Troche mnie oświeciliście :-). Napewno mi będzie teraz łatwiej dokonać wyboru. 1.Najważniejsze jaką wybrac płyte, i czy na KT-333 czy KT-400 (za ok. 380-420zl) jak narazie myśle o KT3-U2 lub soltek DRV5(dobra cena) lub MSI KT4V. Radzę coś bardziej ciekawszego. Np. AsRock, albo Abit. Taka cena, ajakość od MSI nawet lepsza. Jak nie jesteś maniakiem Overklocków to daruj sobie KT-400. (i nie tylko według mnie) nalepszy procek na rynku. 3.Mam wentyl Coolermastera DP5-6I11A (wg. opisu komputronika- Athlon XP do 1800+)i niewiem czy go zostawic czy tez czegos niekupic? Szczerze mówiąc pierwszy raz stykam się z płytką ASROCK i raczej nieryzykował bym kupna czegos takiego(to mi podchodzi pod ECSa-moge się mylić). Jak narazie to mi wychodzi cos takiego: Athlon 1,7 - ok 240-250 MSI KT3U2 ok.390 lub DRV5-360 256(266)Kingston - nigdzie nieznalazlem ale cos ok. 220 ?? Zasilka 350 - ok. 70 Hmmm - moze być ciężko Sugeruje się cenami z Śląskiej GK i podaje linka do stronki(koles uaktualnia cenniki co tydzień) http://pecety.vel.pl/ - może się komuś przyda. Zmieścisz się w 900 i zostanie na kilka szpulek CD albo piw A i na piwko musi starczyć - niewidze inaczej :-). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 27 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2003 Jestem w podobnej sytuacji do ciebie. Ja zaczełem składać swojego kompa tydzień temu i też na forum z takimi pytaniami wyjeżdzałem :D Ale to już za nami. Jedno co ci mogę powiedzieć to to: PYTAJ SIE KAŻDEGO I O WSZYSTKO!!! Nigdy źle na tym nie wyjdziesz. (no chyba, że zadasz głupie pytanie i moderator Cię opie....) ale do rzeczy. Mówisz, ze nie zaufasz AsRock bo pierwsze słyszysz. A ja ci mówie zaufaj, bo AsRock to tak na prawdę okrojony ASUS. I co warto? Jeśli chcesz to wejdź na ten adres. http://www.sklep.gral.pl/ Albo na ten. http://www.polbras.com/ Tam na pewno znajdziesz duuuużo niższe ceny niż na twojej giełdzie. :) co do składu kompa to... Nie śpiesz się tak.. daj sobie tydzień albo 10 dni i na spokojnie wszystkiego się dowiedz i wszystko przeanalizuj. Lepiej teraz poczekać 10 dni niż później żałować 2-3 lata, że się złom kupiło. Prawda? Osobiście polecam taką konfigurację. Płytkę: Abit KD7-400 ... 449 zeta na POLBRAS.com Tu masz full opis. http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=3868 Procek: AthlonXp 1700+ Tbred B AXDA1700DUT3C ... 254 zeta na POLBRAS.com Pamięć: DDR 256/333 KINGSTON ... 245 na POLBRAS.com Zasiłka to nie wiem. Ale szukaj, szukaj, a na pewno znajdziesz. P.S. ECS to szajs i trzymaj się od tego jak najdalej. 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BoBeeR Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 Jestem w podobnej sytuacji do ciebie..... ...ECS to szajs i trzymaj się od tego jak najdalej. 8) Dzięki za te wszystkie rady ale mimowszystko akurat w tego AsRock-a bym niezainwestowal- taka płytka to raczej na serwer byłaby dobra- wg. opisu: -- Klasa produktu: Płyta główna; Producent procesora: AMD; Typ procesora: Athlon, Athlon XP, Duron; Typ gniazda procesora: Socket A; Liczba gniazd procesorów: 1; Producent chipsetu: VIA; Typ chipsetu: KT266A; Częstotliwość szyny FSB: 266 MHz, 200 MHz; Rodzaj pamięci: SDRAM, DDRAM; Liczba gniazd SDRAM: 2; Liczba gniazd DDRAM: 2; Częstotliwość szyny pamięci: 266 MHz, 200 MHz, 100 MHz, 133 MHz; Maksymalna wielkość pamięci: 2 GB; Wbudowany układ VGA: Nie; Wbudowany układ dźwiękowy: AC97; Złącze AGP: 4x; Układ LAN: Tak; Złącza PCI: 5; Złącza AMR: 1; Złącza USB 2.0: 6 szt.; Wbudowany układ SCSI: Nie; Układ RAID ATA: Nie; Interfejs dysków ATA: 133 MB/s; Cechy dodatkowe: U-COP; Format: ATX; Gwarancja: 24 msc. I to za cene 239zl - coś może być kiepsko z jakością i wyposażeniem. Ale co do Abita KD7-400 to się z tobą zgodze-solidna firma, sam mam teraz Abita BE6-2, i przez 3 lata użytkowania żadnych problemów.- ale Raid mi niepotrzebny, KT400 też niezabardzo i coraz bardziej myślę o KT3ULTRA -stary wypróbowany a i cena ok.50zl niższa od ABITA Dzięki za te linki - będe miał co robić do rana :-), a i te niektóre ceny w POLBRASie całkiem, całkiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zauważ, że ja napisałem, że Asrock to okrojony ASUS. A jak wiadomo za markę i tak trzeba płacić. Ja nie wiem sqad ty wziełeś te ceny ale mówię Ci. www.POLBRAS.com Tam szukaj i tylko tam. Nie dość, że jesteś z śląska to sklep też tam masz fajny i tani. Ja właśnie jutro będe w nim zamawiał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 Co do ECS to nie jest aż TAKI szajs a co do AssRock no to całkiem przyzwoite MOBO nie za drogie i stabilne. A jeśli sam mówisz że kręcił nie będziesz to nie trzeba ci nic lepszego. A co do wyboru między KT333 a 400 to ten drugi jest nowszy ale nie lepszy. Jedyny plus to AGP8 ale to i tak na razie pic na wode. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 Co do plyty to szczerze moge polecic Solteka SL-75DRV5 jest wydajniejsza od MSI KT3Ultra i tansza ,a kreci sie na niej bardzo bardzo dobrze (mowie tu o tych najnowszych revizjach).Oblukaj moj podpis :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 ktos tu napisal wczesniej zeby kupic minimum zasilacz 350 Wat... moje zdanie... PO CO??? mam na zasilaczu 300W... dwie barracudy 60GB, U5 40GB, SBLive 5.1, kontroler IDE100 na PCI, Radeon 9000, kosci ramu 256MB + 128 MB procek Athlon 1600+ z wentylkiem :) , nagrywarke x32, CDrom x45, skaner na USB bez dodatkowego zasilacza, kamera internetowa na USB, karta sieciowa 100Mbit, w obudowie zamontowane jeszcze dwa dodatkowe wentylki (takie od zasilacza od obudowy), nieraz podlaczam jeszcze dysk 80GB... no i do tego oczywiscie mobo + stacja dyskietek :) wszystko smiga ze az milo :) wczesniej na zasilaczu 235W mialem Athlon1600+, ale nie mialem tylu zbednych dodatkow i tez wszystko smigalo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
auperon Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 wczesniej na zasilaczu 235W mialem Athlon1600+, ale nie mialem tylu zbednych dodatkow i tez wszystko smigaloPopieram - dobry zasilacz 235W pociagnie. U mnie (config ponizej) + 3 wiatraki 8x8 wszystko na zasilaczu od Enlight'a 235W pomyka a wczesniej byl zasilacz Codegena 235W i bylo podobnie (a Athlonik 1200 to energetyczny procek) ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 Piep..... takie smutasy, że aż ehhh.... :? Ludzie czy wy się ostatnio dobrze czujecie? Przecież na Zasilaczu 235W: Athlon 1700+ XP (którego i tak przekręci, zkładam się) + dobra karta grafiki (Radek 9000) + Pamięci DDR (które żrą prund jak cholera) + dysk i wydajna płytka i nie wiem czy nawet nie extra wiatrak w obudowie (ja mam taki na górze do wysysania gąrącego powietrza) i taki zasilacz <span style="color:red;">[ciach!]</span>o zrobi. Nawet jak komp się uruchomi to raczej nie będzie stabilny. A przecież lepiej jest mieć rezerwę mocy niż jej brak. (prawda? 8) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 Piep..... takie smutasy, że aż ehhh.... :? Ludzie czy wy się ostatnio dobrze czujecie? Przecież na Zasilaczu 235W: Athlon 1700+ XP (którego i tak przekręci, zkładam się) + dobra karta grafiki (Radek 9000) + Pamięci DDR (które żrą prund jak cholera) + dysk i wydajna płytka i nie wiem czy nawet nie extra wiatrak w obudowie (ja mam taki na górze do wysysania gąrącego powietrza) i taki zasilacz <font color="#FF0000">[ciach!]</font> zrobi. Nawet jak komp się uruchomi to raczej nie będzie stabilny. A przecież lepiej jest mieć rezerwę mocy niż jej brak. (prawda? 8) ) sory, ze mi chodzil athlon 1600+ na takim zasilaczu... pisze to co sam sprawdzilem i wiem, ze dziala, a nie opieram sie na opiniach ludzi, ktorzy tylko mysla ze tak moze byc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 To ja Ci coś powiem przez 6 miesięcy miałem kompa w takiej konfiguracji: AXP1800+ Gigabyte Ga7VRXP 512ddr 2x dyski WD 7200rpm dvd nagrywarka 5 wentyli dzwiekowka karta tv i wszystko na 230 watowym zasilaczu i chodzilo bez problemu lepiej niż teraz na #*$!! zasilaczu wintecha 300wat. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 OJ RedNacz - widać że świeży jesteś ..... moc chwilowa podana na pudełku zasilacza to nic ... ważne z czego zasilacz jest wykonany. Dobre 235 spokojnie wystarczy do zestawy z athlonem a <span style="color:red;">[ciach!]</span>iana niby 400 się może wywalić .... Ja miałem pełny zestaw z duronem i VooDoo 3 na zasilaczu 125 W i śmigało aż miło i to kompletnie stabilnie ..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 Do moderatora - w tytule jest błąd ortograficzny! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 Mimo, że chłopak mówi, że nie będzie kręcił (mozna mu na razie uwierzyć) to pewnie i tak za jakiś czas się skusi. Może nie z powodu zainteresowania ale z powodu konieczności (sprzęt będzie już stary). Trzeba go na to przygotować m.in. dając mu taki zasilacz, który zaoferuje mu w przyszłości potrzebną na to rezerwę mocy. Bo do kręcenia i do silnych proców i pamięci DDR JEST POTRZEBNY zasilacz 300 minimum albo 350W!!! Zdania nie zmienię bo na tym akurat się znam :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 Mimo, że chłopak mówi, że nie będzie kręcił (mozna mu na razie uwoerzyć) to pewnie i tak za jakiś czas się skusi. Może nie z powodu zainteresowania ale z powodu konieczności (sprzęt będzie już stary). Trzeba go na to przygotować m.in. dając mu taki zasilacz, który zaoferuje mu w przyszłości potrzebną na to rezerwę mocy. Bo do kręcenia i do silnych proców i pamięci DDR JEST POTRZEBNY zasilacz 300 minimum albo 350W!!! Zdania nie zmienię bo na tym akurat się znam :P twardym trza byc nie mientkim ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 twardym trza byc nie mientkim ;) Właśnie :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duronio Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 Witam!!!Hey!!! W najbliższym czasie pozbede sie kompa i mam zamiar kupic nową płyte, proc i ram i mam kilka pytań: Komputer ma w wiekszości służyć do ogladania filmów, internetu i od czasu do czasu jakies gierki. Niejestem maniakiem overlockingu, raczej zależy mi na stabilności sprzętu. 1.Najważniejsze jaką wybrac płyte, i czy na KT-333 czy KT-400 (za ok. 380-420zl) jak narazie myśle o KT3-U2 lub soltek DRV5(dobra cena) lub MSI KT4V. Radzę coś bardziej ciekawszego. Np. AsRock, albo Abit. Taka cena, ajakość od MSI nawet lepsza. Jak nie jesteś maniakiem Overklocków to daruj sobie KT-400. Mam na sprzęt ok.900 zl i niechce wyżucać tych pieniędzy w błoto. Z góry dzieki wszystkim za porady i mam nadzieje ze temaciku mi niezablokujom. As-rock lepszy od MSI- poprawiłeś mi humor :lol: Abit też ostatnio (chyba od kt133a) loty obniżył ,ale AS-rock :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 AsRock w tej samej cenie co MSI będzie od niego lepszy. W AsRocku nie płacisz za markę tak jak w MSI. Radzę poszukać w cennikach. Praktycznie takie same płyty tych dwu producentów różnią się drastycznie ceną. 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duronio Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 AsRock w tej samej cenie co MSI będzie od niego lepszy. W AsRocku nie płacisz za markę tak jak w MSI. Radzę poszukać w cennikach. Praktycznie takie same płyty tych dwu producentów różnią się drastycznie ceną. 8) Za markę to płacisz intelowi ;-) Epox i Ecs to też to samo i rózni się jedynie ceną? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 Epox i Ecs to też to samo i rózni się jedynie ceną? :lol: :lol: :lol: To pytanie retoryczne, czy głupie? A tak BDW to od kiedy z tego zrobiła się dyskusja na temat zasilania? :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 To chyba akurat retoryczne, ale stwierdzenie, że ASRock jest lepszy od MSI było... głupie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 zdrajca :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...