Skocz do zawartości
BoBeeR

Porady dla przeżucającego sie z INTELA na AMD(co kupić ???).

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki za te wszystkie podpowiedzi.

Po nocnej lekturze i namyśle cos mi sie wydaje ze jeżeli za jakiś czas musze zmienic grafe to dobrze byłoby zainwestowac w jakomś płyte z obsługą AGP x8.

W oko mi wpadła płytka GA7VAX-obsługa AGPx8 a i cena przystępna w porównaniu np. do ABITA KD7, lub Soltek 75FRV.Co o nich sądzicie ??

A co do moich osiągnięć w podkręcaniu: (i tu prosze sie niesmiać :oops:) Cel 400@498 i Cel 800@928 - raczej ostrożnie, a tego Antka 1,7 to raczej powyżej 1,9 bym nie żyłował.

Ale jazda, im więcej tego wszystkiego czytam tym mniej jestem pewny co tak naprawdę chce kupic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm.

Dobry wybór.

Ja osobiście polecam ci Abita.

Sprawa jest prosta i zwie się: SoftMenu III.

To najlepszy programik do podkręcania płytek, procków i whatever.

Co do tego podkręcania to jeśli podkręciłeś Cel 400 na 500 (czyli dokładnie tak jak ja swojego) To tak samo bezpiecznie podkręcisz 1700 na 2100.

Na 1900 to nawet trudniej jest podkręcić. Lepiej najpierw znień mnożnik, a dopiero potem baw się FBS.

BDW. Co do płyty to lepiej jest wybrać taką gdzie będziesz miał już FBS 333. Dzięki temu łatwiej będzie Ci się przeżucić na nowe Athlony. 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale jedno pytanko sprawdzałeś czy Ci się do starej budy nowa płyta zmieści ?

Hmmmm o tym niepomyślałem :roll: , ale bym sie zdziwił jakby mi nowa płyta do budy sie niezmiescila.

Mój Abit BE6-2 ma wg. opisu 305x200 a w obudowie troche miejsca jeszcze jest - 305x250 bez problemu.

Mógłby ktoś wrzucić linka gdzie mógłbym znaleźć wymiary płyt(jakos nigdzie nieumie znaleźć).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do moderatora - w tytule jest  błąd ortograficzny!

Lukas dzięki że stoisz na straży, poprawnej pisowni – ale cóż polska język trudna język – każdemu się mogło zdarzyć .

p.s. miało być „… przerzucającego …” :oops: :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No co do rozmiarów MOBO to każdy producent podaje je przy modelu płyty np. moja K7S5A 305x244 i większych MOBO już chyba nie ma. Ale sprawdz czy nie będzie ci przeszkadzał wentylator i CDRom; CDrRW

K7S5A ma pelny rozmiar formatu ATX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...