Skocz do zawartości
MaZZeo

Jak Zmienić Xp Na Vistę...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chcę zmienić skina na Vistę. Niekórzy mówią o VistaInspirant, inni o "ręcznym" podmienianiu wszystkiego, i już się gubię... czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć co i jak zrobić. Najlepiej, żeby to była osoba która ma taką skórkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Używałem Inspirata. Co tu do tłumaczenia ? Instalujesz, podmienia Ci się cały design, ikony - ale nie wszystkie, po zainstalowaniu tego pack'a, należy zmienić własciwości wyświetlania kolorów z 32 (z pewnoscią tylu uzywasz ;) ) na 16bit'ów, ikony (chodzi o te pulpitowe, bo one sie nie zmieniają automatycznie), wracasz do 32bitów i cieszysz się nowymi ico. Podczas instalacji bedzie pewnie sporo opcji do pozaznaczania/poodznaczania, uważnie to prześledź, co bys chciał, czego nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

emilooos --> nie miałeś z VistaInspirant żadnych problemów? Rozumiem, że to zwykła instalacja, tak?

Bo niektórzy mówią, że czasem się pieprzy system przy zmienianiu na vista w jakiś sposób.

I czy ten VistaInspirant ma takie same opcje jak te, opisane tu --> http://www.tweaks.pl/artykul-207.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie same opcje ? E, ja tam widze, tylko kilka screenshotow ;] Jesli chodzi o nie to niestety, takich widokow nie ujrzysz, ekran logowania zostaje bez zmian, ew. pasek zadan mozna zmienic. Troche się rzeczywiscie zmienia. Poki nie sprobojesz to sie nie przekonasz. Moze wato poprobowac z tymi programami podanymi powyzej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może będę archeologiem roku :D ale w sumie uznałem że nie ma co zakładać nowego wątku...

Może tutaj ktoś będzie mógł mi powiedzieć w czym problem.

Użyłem sobie Vista Transformation Pack 6.0 i niestety nie doświadczyłem efektu przezroczystych okienek... teraz co prawda nie mam zainstalowanego całego pakietu ale wcześniej kombinowałem z pełną przeróbką i było to samo (a pewne zmiany jak dla mnie były przekombinowane dlatego nie chciałem znów mieszać we wszystkich ustawieniach), dodam jeszcze że szukając przyczyny problemu natchnąłem się na program TRANSX, ale odpalanie go z parametrem nic nie dawało :-| a XP Visual Tools wywala się zaraz po odpaleniu. Jakby to coś mogło pomóc to mam build 2600 z SP2...

Trzeba jeszcze coś poprzestawiać w samym systemie?? W panelu sterowania?? Cholera nie wiem gdzie łapy wpakować...

A i jeszcze taka sprawa, przezroczyste mam okna z Sidebara (chociaż i tak z niego nie korzystam), no ale to zewnętrzna aplikacja to się rządzi własnymi prawami, także nie mam problemu z ustawianiem "przezroczystości" w innych aplikacjach gdzie to jest możliwe np: Statbar...

Edytowane przez -=Qroń=-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi