o-skar Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 Problem jak wyzej: przy wlozonej karcie matrox g100 wszystko w porzadku, po wlozeniu Rivy Tnt2 M64 pro komputer jest niestabilny itd. Płyta Gł. na chipsecie Intel 440BX/ZX, obsługuje AGP x2. zasilacz 145W, podpiety dysk 10gb i CD. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 Zasilacz slaby jakby, te procesory troche pradu potrzebowaly. A ta Riva na pewno wiecej niz Matrox. Sprobuj z jakims mocniejszym. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
o-skar Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 problem w tym, ze to jest ten "mniejszy format" zasilacza, chyba AT i ma on taką wtyczkę, której nie mają np codegeny 250W ATX. Nie wiem, czy moge podlaczyc kompa bez wlaczania tej wtyczki. Wyglada on jak 2x razy wieksze wejscie do zasilania FDD, a miesci sie obok zwyklego zasilania do plyty gl. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morron Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 (edytowane) problem w tym, ze to jest ten "mniejszy format" zasilacza, chyba AT i ma on taką wtyczkę, której nie mają np codegeny 250W ATX. Nie wiem, czy moge podlaczyc kompa bez wlaczania tej wtyczki. Wyglada on jak 2x razy wieksze wejscie do zasilania FDD, a miesci sie obok zwyklego zasilania do plyty gl.znaczy sie ten zasilacz ktory masz ma dolaczony wlacznik???? Jesli tak to AT poszukaj na allegro zasialczy AT 200w wyrwiesz za 5zl swoja droga byly tez plyty ktore mialy i wtyk AT i ATX i bez roznicy co podlaczysz i tak bedzie dzialac Edytowane 24 Lipca 2006 przez morron Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 Zasilacz slaby jakby, te procesory troche pradu potrzebowaly. A ta Riva na pewno wiecej niz Matrox. Sprobuj z jakims mocniejszym. Troche to dziwne by bylo ze to zasiłka robi ... sam mam Enlighta 150W mini ATX i po podlaczeniu do mojego sprzetu zaczyna siadac dopiero przy CPU podkreconym do 2 GHZ 1.55V (4.90V na lini 5V ) ALbo po prostu riva ma problemu z komunikacja z płyta główna lub jest uszkodzona... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morron Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 przypomnialem sobie ze mialem taki przypadek w moim geforce jak podlaczylem go na 440lx wyczytalem gdzies ze trza zakleic dwa ostatnie piny (a66 i b66)u mnie dzialalo tu masz pinout http://pinouts.ru/data/agp_pinout.shtml ja zakleilem tasma klejaca(taka brazowa do paczek) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...