Skocz do zawartości
o-skar

P3 450 Mhz Slot 1 + Riva Tnt2 M64

Rekomendowane odpowiedzi

Problem jak wyzej: przy wlozonej karcie matrox g100 wszystko w porzadku, po wlozeniu Rivy Tnt2 M64 pro komputer jest niestabilny itd.

Płyta Gł. na chipsecie Intel 440BX/ZX, obsługuje AGP x2. zasilacz 145W, podpiety dysk 10gb i CD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

problem w tym, ze to jest ten "mniejszy format" zasilacza, chyba AT i ma on taką wtyczkę, której nie mają np codegeny 250W ATX. Nie wiem, czy moge podlaczyc kompa bez wlaczania tej wtyczki. Wyglada on jak 2x razy wieksze wejscie do zasilania FDD, a miesci sie obok zwyklego zasilania do plyty gl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

problem w tym, ze to jest ten "mniejszy format" zasilacza, chyba AT i ma on taką wtyczkę, której nie mają np codegeny 250W ATX. Nie wiem, czy moge podlaczyc kompa bez wlaczania tej wtyczki. Wyglada on jak 2x razy wieksze wejscie do zasilania FDD, a miesci sie obok zwyklego zasilania do plyty gl.

znaczy sie ten zasilacz ktory masz ma dolaczony wlacznik???? Jesli tak to AT

poszukaj na allegro zasialczy AT 200w wyrwiesz za 5zl

swoja droga byly tez plyty ktore mialy i wtyk AT i ATX

i bez roznicy co podlaczysz i tak bedzie dzialac

Edytowane przez morron

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilacz slaby jakby, te procesory troche pradu potrzebowaly. A ta Riva na pewno wiecej niz Matrox. Sprobuj z jakims mocniejszym.

Troche to dziwne by bylo ze to zasiłka robi ... sam mam Enlighta 150W mini ATX i po podlaczeniu do mojego sprzetu zaczyna siadac dopiero przy CPU podkreconym do 2 GHZ 1.55V (4.90V na lini 5V )

ALbo po prostu riva ma problemu z komunikacja z płyta główna lub jest uszkodzona...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przypomnialem sobie ze mialem taki przypadek w moim geforce jak podlaczylem go na 440lx wyczytalem gdzies ze trza zakleic dwa ostatnie piny (a66 i b66)u mnie dzialalo

tu masz pinout http://pinouts.ru/data/agp_pinout.shtml ja zakleilem tasma klejaca(taka brazowa do paczek)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...