derwu Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 (edytowane) do usunięcia Edytowane 19 Lutego 2013 przez derwu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajrus-World Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 (edytowane) 23C na AC i tym procku jest nie możliwa on jest na rdzeniu prescott Edytowane 23 Lipca 2006 przez Sajrus-World Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seraf Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 23C na AC i tym procku jest nie możliwa on jest na rdzeniu prescottTa jeszcze w tym miesiacu, no chyba ze kolega ma klime w domu. Ale u mnie otoczenie nawet w nocy nie spada ponizej tej temp. :-) Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 (edytowane) nie będę oryginalny ale, uzyskanie temperatury <= otoczenia pod obciążeniem jest fizycznie nie możliwe (przy normalnym taktowaniu, chłodzeniu konwencjonalnym, itd...) Edytowane 23 Lipca 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 nie będę oryginalny ale, uzyskanie temperatury <= otoczenia pod obciążeniem jest fizycznie nie możliwe (przy normalnym taktowaniu, chłodzeniu konwencjonalnym, itd...) Dochodzi to tego fakt, iz temperatura w obudowie zawsze bedzie wieksza anizeli w pokoju, w ktorym jest komputer. U mnie obecna temperatura w pokoju to 31C, wieczorkiem kolo 34C. Moj biedny procesor A64@2,4GHz ma wedlug everesta od 46-50C w idle do ~ 60-62C pod obciazeniem, dysk 48-52C, gpu 62-74C - mysle, ze te wskazania sa zgodne ze stanem faktycznym. Gdy temperatura w pokoju spadnie do 28C, temperatury procesora i innych podzespolow spadaja o 10C. Przynormalnej temperaturze otoczenia ~20-22C procesor ma ~33-40C, dysk 36-39C, grafika jeszcze nie miala okazji pracowac w temperaturze otoczenia nizszej niz 28C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 Dochodzi to tego fakt, iz temperatura w obudowie zawsze bedzie wieksza anizeli w pokoju, w ktorym jest komputer. U mnie obecna temperatura w pokoju to 31C, wieczorkiem kolo 34C. Moj biedny procesor A64@2,4GHz ma wedlug everesta od 46-50C w idle do ~ 60-62C pod obciazeniem, dysk 48-52C, gpu 62-74C - mysle, ze te wskazania sa zgodne ze stanem faktycznym. Gdy temperatura w pokoju spadnie do 28C, temperatury procesora i innych podzespolow spadaja o 10C. Przynormalnej temperaturze otoczenia ~20-22C procesor ma ~33-40C, dysk 36-39C, grafika jeszcze nie miala okazji pracowac w temperaturze otoczenia nizszej niz 28C. jednak ac to straszne jest :D ja mam przy oc na 2800 @1,72v w stressie 38 stopni przy otoczeniu chlodnicy 26 stopni ;] stress to liczone seti od 4 godzin. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 hyhy ja mam w idle 38-40*C na niekręconym a w stresie dochodzi do 53*C Wszystko dzięki temu, że w budzie mam 36-40*C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 Co do pytania to tan proc ma na bank wiecej, nie da się na nim uzyskać 23*C w tak upalny dzień na AC :? , mi pokazuje że mam 36*C no ale na asusach trzeba dodać te 10*C wiec nie wychodzi za chłodno i to w idle.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 Eee a ja mam takie pytanko co do twojej sygnaturki, jak możesz miec płytke na nForce 4 i na tym Pentium 4 :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 oj freduś.... nie wiesz że są takie ?? ot mały przykład : http://sklepwgk.pl/prod.php?id=GA-8N-SLI-Pro Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 Uzyskana przeze mnie temperatura tegoż procesora wynosiła 23 C (procek nie OC). to tylko kolejny przyklad ze monitoring na gigabyte to szajs jakich mało, u mnie(sig) na obecnej płycie monitoring wskazuje 27C w idle co jest kompletną bzdurą bo ten sam procek z całym moim konfigiem ale na płycie abita wskazywał 42C w idle. odkad mam gigabyte to do wskazan dodaje srednio 15C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 (edytowane) oj freduś.... nie wiesz że są takie ?? ot mały przykład : http://sklepwgk.pl/prod.php?id=GA-8N-SLI-Pro Pozdrawiam :blink: heh nie wiedziałem :lol2: to tylko kolejny przyklad ze monitoring na gigabyte to szajs jakich mało, u mnie(sig) na obecnej płycie monitoring wskazuje 27C w idle co jest kompletną bzdurą bo ten sam procek z całym moim konfigiem ale na płycie abita wskazywał 42C w idle. odkad mam gigabyte to do wskazan dodaje srednio 15C A to dziwne bo mam tą samą płyte i w idle pokazuje mi 39*C-42*C i jest to chyba prawidłowe wskazanie, jaką masz rewizje płyty?? ja mam 4.0 i byc może naprawiono tą ,,wade,, B-) Edytowane 23 Lipca 2006 przez fredus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 jednak ac to straszne jest :D ja mam przy oc na 2800 @1,72v w stressie 38 stopni przy otoczeniu chlodnicy 26 stopni ;] stress to liczone seti od 4 godzin. Patrzac na twoje WC 'SummerNight" nie dziwie sie widzac tak niska temperature. Skrec wiatraki do ~600rpm, wrzuc wszystko do budy, zamknij ja i zrob tescik w temperaturze otoczenia 34C :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 34? u mnie w budzie 38*C :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi2222 Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 (edytowane) U mnie teraz prescot 3,00@3,20 ma 46 st a siedze tylko na necie :blink: normalnie przy 20st temp otoczenia miał zawsze koło 36-38 na ac fryzjerze 4 1700obr. Ale 23 st na prescocie :zonk: Edytowane 23 Lipca 2006 przez Arczi2222 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 jaką masz rewizje płyty?? ja mam 4.0 i byc może naprawiono tą ,,wade,, B-) niestety rev 3.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 Patrzac na twoje WC 'SummerNight" nie dziwie sie widzac tak niska temperature. Skrec wiatraki do ~600rpm, wrzuc wszystko do budy, zamknij ja i zrob tescik w temperaturze otoczenia 34C :Dsummernight bylo tylko na wczorajsza noc ;) bo mialem troche pracy i wpadlem na ten pomysl ;] a tak btw: co to buda? czy to takie cos z blachy? aaaaa - moj komp nie widzial tego hohohohohohoho ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik4 Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 U mnie też jest cyrk z temperaturami, oto screen z AIDY 32 i Easy Tune 5: Ciekawe który kłamie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 (edytowane) U mnie verest pokazuje normalnie a easy tune przekłamuje np według everesta mam 40*C na procku a według easy tune mam 18* :lol2: p.s zainstaluj everesta Edytowane 23 Lipca 2006 przez fredus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik4 Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 Everest mi pokazuje takm samo jak Aida a Easy Tune tak jak BIOS. Myśle, że Easy Tune u mnie nie kłamie, bo nie wierze, że mam tylko 40* na procku (ten z sygnaturki) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 34? u mnie w budzie 38*C :D Chodzilo mi o temperature w pomieszczeniu. W obudowie mam ~46C. Chociaz w chwili obecnej przy nocnym 'chlodziku' (33C w pokoju) moze jest mniej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 Everest mi pokazuje takm samo jak Aida a Easy Tune tak jak BIOS. Myśle, że Easy Tune u mnie nie kłamie, bo nie wierze, że mam tylko 40* na procku (ten z sygnaturki) Jak widac różnie to bywa bo u mnie chyba raczej easy tune przekłamuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...