Skocz do zawartości
ITpro

Zasilacz Do 200-250 Zł

Rekomendowane odpowiedzi

Ups to gafa :26: ale przyznaje bez bicia nie sprawdziłem a na pudełku nie pisze :-P .Ale on już jakieś 1,5 roku ma wtedy też delta robiła??? jak tak to chodzi git goraco polecam (ale też nie zawiele ma do uciagniecia :wink: ).

Edit:

A 410W nie jest na ukladach Delty ? icon_rolleyes.gif Wszystkie Sirteca mialy 80m wentyle.

Chyba sie mylicie :-P druga linijka od dołu klik

Edytowane przez boxer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mówię że ten zasilacz jest zły, ale te P5 z którymi miałem do czynienia były wrażliwe na niesymetryczne przeciążenia linii +12v.

Jeśli Marcin (Zenfist) twierdzi że teraz to poprawiono w nowszych edycjach to zasilacz się nada bez problemu.

Co do chiefteców to 410-tka był arobiona przez Enhance i był to straszny badziew. Teraz może znów robi to Sirtec, więc tak źle nie będzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja bylem pewien ze to delta....no nie wazne "musk" mi juz nie pracuje w tej temperaturze...

juz wiem co mi sie walnelo...pomylilem 400 z 410 ;)

sluchajcie benita ;)

Edytowane przez Pageup

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja wlasnie kupilem 450W chiefteca -w sumie bylem zdecydowany na topowera ale tego udalo mi sie kupic sporo taniej niz normalnie stoi .

jak przyjdzie dam znac .a tak wogole to taki chieftec hpc 420W DF od sierteca spokojnie sobie radzi z x2 po oc i 7800GT -sprawdzane miernikiem w stresie 2xprimie ,jak i grach.widac ze mimo starej konstrukcji to jednak nawet obecnie daje rade.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po przygodzie z Taganem jestem ostro zniechęcony do konstrukcji Toppowera.

Delta z obudowy Enlighta (400W) b. ładnie się sprawuje i nie jest jakoś bardzo głośna, w każdym razie cichsza od mojego CWT350BDP, który swoją drogą ostatnio szczególnie hałasuje - nie wiem czy to upały czy wentyle siadają, czy obie te rzeczy.

P.S.

Ostatnio na chwile podłączyłem naprawionego Tagana z podpisu. Cichooo znowu, ale miernik do łapki i co widzę - w idle:

12V = 12,10 / 12,16 ~ ok,

5V = 5,14 / 5,18 - ok,

3,3V = 3,42 / 3,46 :angry:

Tagan z powrotem na półce, tym bardziej, że mu już nie ufam - skoro raz pier... bez przyczyny (pisałem txt w writer'ze w dodatku zimą jak było zimno) , to ....

Obecnie zastanawiam się czy nie kupić Delty 450W opakowanej przez Chiefteca (kabelki w opakowaniu Enlighta są rozbrajająco skąpe...).

Troche mnie tylko martwi te 145W sumarycznie dla 3,3 i 5V. R9800pro + dyski to już spore obciążenie dla linii 5V, a nie bardzo wiem skąd ciągnie procek - czy 5V czy 12V. Mogliby pisać w instrucji / specyfikacji skąd płyta ciągnie do zasilania procka. Jeśli z 5V to ta Delta wymięknie.

Edytowane przez Conti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Reklama, marketing, wygląd.

Tagan / Toppewer - śliczniutki

Delta 400W - hmmm blachy jak w Codegenie .....

Jednak wygląd ma mniejsze znaczenie, dlatego wolałbym Delte.

Najpierw jednak nastawiłem się na zmodowanie CWT - zrobie przewiew ala Tagan - wywale spodni wentyl 92, wytne w tylnej ściance dziury i doczepie od zewnątrz wentyl 80. Powinno byc ciszej bez pogorszenia chłodzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja wlasnie kupilem 450W chiefteca -w sumie bylem zdecydowany na topowera ale tego udalo mi sie kupic sporo taniej niz normalnie stoi .

jak przyjdzie dam znac .a tak wogole to taki chieftec hpc 420W DF od sierteca spokojnie sobie radzi z x2 po oc i 7800GT -sprawdzane miernikiem w stresie 2xprimie ,jak i grach.widac ze mimo starej konstrukcji to jednak nawet obecnie daje rade.

U mnie nie daje rady z PD805 i GF6600 wszystko stock a i tak sie wylancza .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czemu ludzie nie lubią Delty, przecież to baardzo solidne zasilacze z tradycją większą niż wszystkie wspólczesne wynalazki.

Jeszcze nie słyszałem żeby komuś Delta nawaliła.

Pewnie wynika to z niewiedzy.

Przydałby FAQ napisany przez osobę taką jak Ty, w którym byłyby podane zalety i wady danej konstrukcji.

Delta jest w tym dobra (dwie rzeczywiste) linie 12V i tamtym to kuleje, Topower P5/6/7 jest taki, a taki itp.

Kilka najważniejszych kluczowych cech, a nie cała dokumentacja techniczna.

Zanim kupiłem Topowera - elementem kluczowym była cena/jakość/moc. Zenfist go polecał, dużo osób z tego i innych for też. Ale do ogranięcia miałem setki w postów, w którym każdy zachwalał inny model i jak tu mieć dobry punkt zaczepienia :wink: Jedyne o czym mówiono to stabilne napięcia, ich poziom, ilość hałasu, jakość, wyposażenie. Ale o dwóch rzeczywistych liniach nie było mowy.

Co do Delty wiedziałem, że to dobra marka ale po akcji z Chieftec'iem zacząłem ją omijać. Rzetelnych informacji o Delcie też trudno znaleźć na forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepsza zasiłka do 200zł 400W Topower OEM jest cicha, chłodna, trzyma napiecia jak ch*j (mierzyłem miernuikiem) a pozatym po co płacić np za tagana który zamawia czesci i jest produkowany w fabrykach topowera (czyli masz prawie to samo co tagan tyle ze za minejsza kase) i tyle oczywiscie jak chcesz jakieś bajery do zasiłki to musisz zapłacic duuuzio wiecej bo ta zasiłka to OEMówka

http://zenfist.pl/pID/274.htm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja polecam Huntkey HK350/400, sam mam taki od roku, chodził na nim GF6800 16/6, 2x hdd, nagrywarka dvd, amd @ 2,6ghz i napięcia jak skała, zrobiłem moda na 7v i zasiłka jest prawie niesłyszalna :) do kupienia za ok 200zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czytałeś wszystkie posty tego topica, właśnie o tym Topowerze mówimy :)

szczerze ?? nie :D

po kiego czorta kupować hunta i modować jak masz lepsza zasiłke za ta sama kase i niemusisz modowac chyba ze kupując nie miałes pojecia o istnieniu TOPOWERÓW to jedyne usprawiedliwienie ;-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szczerze ?? nie :D

po kiego czorta kupować hunta i modować jak masz lepsza zasiłke za ta sama kase i niemusisz modowac chyba ze kupując nie miałes pojecia o istnieniu TOPOWERÓW to jedyne usprawiedliwienie ;-P

chyba faktycznie malo postow czytasz na tym forum bo jakbys czytal wiecej to wiedzialbys co naprawde znaczy huntkey:D

Edytowane przez maciek2107

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To teraz zmień pieluchę :lol:

A dużo informacji znajdziesz na forum, miłej luktury :wink: To, że wystarcza to nie znaczy, że nie może być lepiej :)

a co ma takiegi huntkey czego topower nie ma, konkrety chemiczny konkrety

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak się bardzo obciąży dwunastke w P5 to i z piątką potrafią się dziać dziwne rzeczy :) HK nie puszcza takich brzydkich bąków, chcesz więcej to pogadaj z Niemcem swojego czasu bawił się tym zasilaczem i może powiedzieć to i owo :wink: pozdro

EDIT

Konkret :lol:

Edytowane przez chemiczny_ali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi