Pageup Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 pewno ze jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 (edytowane) Ups to gafa :26: ale przyznaje bez bicia nie sprawdziłem a na pudełku nie pisze :-P .Ale on już jakieś 1,5 roku ma wtedy też delta robiła??? jak tak to chodzi git goraco polecam (ale też nie zawiele ma do uciagniecia :wink: ). Edit: A 410W nie jest na ukladach Delty ? icon_rolleyes.gif Wszystkie Sirteca mialy 80m wentyle. Chyba sie mylicie :-P druga linijka od dołu klik Edytowane 28 Lipca 2006 przez boxer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 Nie mówię że ten zasilacz jest zły, ale te P5 z którymi miałem do czynienia były wrażliwe na niesymetryczne przeciążenia linii +12v. Jeśli Marcin (Zenfist) twierdzi że teraz to poprawiono w nowszych edycjach to zasilacz się nada bez problemu. Co do chiefteców to 410-tka był arobiona przez Enhance i był to straszny badziew. Teraz może znów robi to Sirtec, więc tak źle nie będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 (edytowane) a ja bylem pewien ze to delta....no nie wazne "musk" mi juz nie pracuje w tej temperaturze... juz wiem co mi sie walnelo...pomylilem 400 z 410 ;) sluchajcie benita ;) Edytowane 28 Lipca 2006 przez Pageup Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 Nie mówię że ten zasilacz jest zły, ale te P5 z którymi miałem do czynienia były wrażliwe na niesymetryczne przeciążenia linii +12v. BENITO, czy ten problem dotyczy także pracy w trybie combine :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 A co za róznica? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 ja wlasnie kupilem 450W chiefteca -w sumie bylem zdecydowany na topowera ale tego udalo mi sie kupic sporo taniej niz normalnie stoi . jak przyjdzie dam znac .a tak wogole to taki chieftec hpc 420W DF od sierteca spokojnie sobie radzi z x2 po oc i 7800GT -sprawdzane miernikiem w stresie 2xprimie ,jak i grach.widac ze mimo starej konstrukcji to jednak nawet obecnie daje rade. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 (edytowane) Po przygodzie z Taganem jestem ostro zniechęcony do konstrukcji Toppowera. Delta z obudowy Enlighta (400W) b. ładnie się sprawuje i nie jest jakoś bardzo głośna, w każdym razie cichsza od mojego CWT350BDP, który swoją drogą ostatnio szczególnie hałasuje - nie wiem czy to upały czy wentyle siadają, czy obie te rzeczy. P.S. Ostatnio na chwile podłączyłem naprawionego Tagana z podpisu. Cichooo znowu, ale miernik do łapki i co widzę - w idle: 12V = 12,10 / 12,16 ~ ok, 5V = 5,14 / 5,18 - ok, 3,3V = 3,42 / 3,46 :angry: Tagan z powrotem na półce, tym bardziej, że mu już nie ufam - skoro raz pier... bez przyczyny (pisałem txt w writer'ze w dodatku zimą jak było zimno) , to .... Obecnie zastanawiam się czy nie kupić Delty 450W opakowanej przez Chiefteca (kabelki w opakowaniu Enlighta są rozbrajająco skąpe...). Troche mnie tylko martwi te 145W sumarycznie dla 3,3 i 5V. R9800pro + dyski to już spore obciążenie dla linii 5V, a nie bardzo wiem skąd ciągnie procek - czy 5V czy 12V. Mogliby pisać w instrucji / specyfikacji skąd płyta ciągnie do zasilania procka. Jeśli z 5V to ta Delta wymięknie. Edytowane 29 Lipca 2006 przez Conti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 Nie wiem czemu ludzie nie lubią Delty, przecież to baardzo solidne zasilacze z tradycją większą niż wszystkie wspólczesne wynalazki. Jeszcze nie słyszałem żeby komuś Delta nawaliła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 Reklama, marketing, wygląd. Tagan / Toppewer - śliczniutki Delta 400W - hmmm blachy jak w Codegenie ..... Jednak wygląd ma mniejsze znaczenie, dlatego wolałbym Delte. Najpierw jednak nastawiłem się na zmodowanie CWT - zrobie przewiew ala Tagan - wywale spodni wentyl 92, wytne w tylnej ściance dziury i doczepie od zewnątrz wentyl 80. Powinno byc ciszej bez pogorszenia chłodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 ja wlasnie kupilem 450W chiefteca -w sumie bylem zdecydowany na topowera ale tego udalo mi sie kupic sporo taniej niz normalnie stoi . jak przyjdzie dam znac .a tak wogole to taki chieftec hpc 420W DF od sierteca spokojnie sobie radzi z x2 po oc i 7800GT -sprawdzane miernikiem w stresie 2xprimie ,jak i grach.widac ze mimo starej konstrukcji to jednak nawet obecnie daje rade. U mnie nie daje rady z PD805 i GF6600 wszystko stock a i tak sie wylancza . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 Nie wiem czemu ludzie nie lubią Delty, przecież to baardzo solidne zasilacze z tradycją większą niż wszystkie wspólczesne wynalazki. Jeszcze nie słyszałem żeby komuś Delta nawaliła. Pewnie wynika to z niewiedzy. Przydałby FAQ napisany przez osobę taką jak Ty, w którym byłyby podane zalety i wady danej konstrukcji. Delta jest w tym dobra (dwie rzeczywiste) linie 12V i tamtym to kuleje, Topower P5/6/7 jest taki, a taki itp. Kilka najważniejszych kluczowych cech, a nie cała dokumentacja techniczna. Zanim kupiłem Topowera - elementem kluczowym była cena/jakość/moc. Zenfist go polecał, dużo osób z tego i innych for też. Ale do ogranięcia miałem setki w postów, w którym każdy zachwalał inny model i jak tu mieć dobry punkt zaczepienia :wink: Jedyne o czym mówiono to stabilne napięcia, ich poziom, ilość hałasu, jakość, wyposażenie. Ale o dwóch rzeczywistych liniach nie było mowy. Co do Delty wiedziałem, że to dobra marka ale po akcji z Chieftec'iem zacząłem ją omijać. Rzetelnych informacji o Delcie też trudno znaleźć na forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al_Azif Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 Najlepsza zasiłka do 200zł 400W Topower OEM jest cicha, chłodna, trzyma napiecia jak ch*j (mierzyłem miernuikiem) a pozatym po co płacić np za tagana który zamawia czesci i jest produkowany w fabrykach topowera (czyli masz prawie to samo co tagan tyle ze za minejsza kase) i tyle oczywiscie jak chcesz jakieś bajery do zasiłki to musisz zapłacic duuuzio wiecej bo ta zasiłka to OEMówka http://zenfist.pl/pID/274.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 A czytałeś wszystkie posty tego topica, właśnie o tym Topowerze mówimy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 Ja polecam Huntkey HK350/400, sam mam taki od roku, chodził na nim GF6800 16/6, 2x hdd, nagrywarka dvd, amd @ 2,6ghz i napięcia jak skała, zrobiłem moda na 7v i zasiłka jest prawie niesłyszalna :) do kupienia za ok 200zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al_Azif Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 A czytałeś wszystkie posty tego topica, właśnie o tym Topowerze mówimy :) szczerze ?? nie :D po kiego czorta kupować hunta i modować jak masz lepsza zasiłke za ta sama kase i niemusisz modowac chyba ze kupując nie miałes pojecia o istnieniu TOPOWERÓW to jedyne usprawiedliwienie ;-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek2107 Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 (edytowane) szczerze ?? nie :D po kiego czorta kupować hunta i modować jak masz lepsza zasiłke za ta sama kase i niemusisz modowac chyba ze kupując nie miałes pojecia o istnieniu TOPOWERÓW to jedyne usprawiedliwienie ;-P chyba faktycznie malo postow czytasz na tym forum bo jakbys czytal wiecej to wiedzialbys co naprawde znaczy huntkey:D Edytowane 30 Lipca 2006 przez maciek2107 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al_Azif Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 ta nic nie pobije Topowera zaden huntkey i tyle takie sa fakty wiec po co przepłacać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 ta nic nie pobije Topowera zaden huntkey i tyle takie sa fakty wiec po co przepłacaćJakie fakty? :lol: Masz racje przestarzała konstrukcja Topower'a P5 vs. nowoczesny HK :D pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al_Azif Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 Jakie fakty? :lol: Masz racje przestarzała konstrukcja Topower'a P5 vs. nowoczesny HK :D pozdro popuściłem w majty.... co z naczy przestarzała oświeć mnie...?? wiesz mnie topower wystarcza..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 To teraz zmień pieluchę :lol: A dużo informacji znajdziesz na forum, miłej luktury :wink: To, że wystarcza to nie znaczy, że nie może być lepiej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al_Azif Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 To teraz zmień pieluchę :lol: A dużo informacji znajdziesz na forum, miłej luktury :wink: To, że wystarcza to nie znaczy, że nie może być lepiej :) a co ma takiegi huntkey czego topower nie ma, konkrety chemiczny konkrety Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 (edytowane) Jak się bardzo obciąży dwunastke w P5 to i z piątką potrafią się dziać dziwne rzeczy :) HK nie puszcza takich brzydkich bąków, chcesz więcej to pogadaj z Niemcem swojego czasu bawił się tym zasilaczem i może powiedzieć to i owo :wink: pozdro EDIT Konkret :lol: Edytowane 30 Lipca 2006 przez chemiczny_ali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 ale co w tym niesamowitego ze takei konfigi trzyma tylko wy sie bierzecie im wiecej tym lepiej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al_Azif Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 (edytowane) ale co w tym niesamowitego ze takei konfigi trzyma tylko wy sie bierzecie im wiecej tym lepiej ;) ?? to apropo HUNTA czy TOPA?? i tak jestem zadowolony ze swego TOPA ;P Edytowane 30 Lipca 2006 przez Al_Azif Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...