Pageup Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 http://allegro.pl/item117474638_aureal_vor...d_w9x_i_xp.html ja mam dokladnie taka...w sumie chipset ten sam wyglad taki jakis ubogi ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Canti Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 (edytowane) Ant3k M-Audio Audiophile 2496 ma wyjscia Chinch tak samo jak ESI JULI@ oraz niektore karty AUDIOTRAKA ale oni kaza sobie slono placić przejściówki mają jakość gorszą niż lipną jesli juz musisz to lepiej zrobic sobie samemu kable odpowiednie zadne przeplotki albo zlecic komus aby ci zrobil np. na Klotz iy106 najlepiej sie sprawdzil w moim systemie w porownaniu z LaGrange, Cordialowym CIK122 oraz Gotham GAC2V1 a co do tych starych kart to sa one takie stare ze te kwarce ktore maja juz dawno stracily swa precyzyjnosc (jesli byly na poczatku dokladne w co raczej watpie) + widzac po jakosci elementow wedlug mnie dzwiek bedzie conajmniej kiepawy Edytowane 29 Lipca 2006 przez Canti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 mimo wszystko kupno Esi Juli,TYLKO do odsłuchu stereo,to lekka przesada.zwłaszcza że karta kosztuje prawie 600zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Canti Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 (edytowane) cos w tym jest ;) ale sa ludzie ktorzy kupuja x-fi elite pro tylko do grania :D a ta karta kosztuje ile? tyle co 2 juli@ Edytowane 1 Sierpnia 2006 przez Canti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 chętnie posłuchałbym jak brzmi dzwięk na tych dwóch kartach,żeby móc porównać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpeg-4 Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Yamaha 724 ,vortex itp testy : http://www.ixbt.com/multimedia/audiochips_test.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 a od ESI Juli nie jest przypadkiem lepsza EMU-1212,która kosztuje ok.622zł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 ja tez wlasnie ostatnio interesuje sie i esi juli i e-mu 1212m.... poki co jestem bardziej sklonny kupic e-mu 1212m... ale karta ma sluzyc nie tylko do odsluchiwania na stereo... bardzo zalezy mi na dobrej jakosci nagrywania... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 ja kupiłem z kolei Audiophile 24/96 za 280zł,bo zależy mi na bardzo dobrym odsłuchu stereo.Karta dzisiaj została do mnie wysłana.Jak tylko otrzymam i przetestuję,to dam znać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpeg-4 Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 (edytowane) Multitest dobrych kart dźwiękowych - polecam przeczytać ten test odsłuchowy!. http://www.e-muzyk.pl/muzyk/servlet/Index?...;page_article=0 http://www.e-muzyk.pl/muzyk/servlet/Index?...amp;article=627 Test karty Audiophile 24/96 : http://www.digit-life.com/articles/maudioaudiophile/ http://www.kikeg.arrakis.es/measurements/M...SIO%2024bit.htm karty dźwiękowe forum Warto przeczytać :Karty dźwiękowe do 1500 zł Edytowane 22 Sierpnia 2006 przez mpeg-4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arch Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 (edytowane) Pozwole sobie podpiac sie do tematu... creative x-fi bede musial niedlugo wymienic na cos innego ze wzgledu na brak sterow pod linuxa i idiotyczny uklad wejsc/wyjsc nie pozwalajacy mi nagrywac i sluchac jednoczesnie... szkopul jest taki, ze karta oprocz dobrego wyjscia stereo powinna miec takze porzadne wejscie liniowe, jako ze czasem potrzebuje cos sobie nagrac z gitary... mam emulowane wyjscie we wzmacniaczu wiec raczej zadnych di boxow itp nie potrzebuje ;p czy jest cos godnego uwagi tak do 400 zl? edit: zauwazylem, ze przy studyjnych kartach sa wyjscia mono, a ja przez 90% czasu uzywam sluchawek (Sennheiser HD-555) z jackiem stereo... sa do tego jakies specjalne przejsciowki ktore nie powoduja zbyt wielkich znieksztalcen? a moze od razu szukac karty z wyjsciem sluchawkowym.. ale to juz chyba nie ten przedzial cenowy Edytowane 20 Sierpnia 2006 przez arch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Właśnie jestem po pierwszych testach Audiophile 2496 i powiem tylko że "Super karta",którą miałem wcześniej,czyli X-Fi Extreme,to sprzęt tylko dla graczy.Dzwięk brzmi zupełnie inaczej niż na "Szumblasterze".Nie jest ani suchy ani metaliczny jak w X-FI,jest po prostu taki bardzo,bardzo muzykalny.Muzyka wprost płynie z głośników.Od teraz słyszę wiele dzwięków,które wcześniej po prostu nie były słyszalne.Nazwa "Audiophile" napewno nie jest na wyrost.Bardzo się zdziwiłem że we wszystkich grach mam dzwięk.Mówiąc szczerze nie liczyłem na to.Dzwięk się nie tnie ani nie zwalnia.Nic w tym stylu.Jest czysty i dynamiczny.Nawet Prey działa idealnie.Strata EAX 5 i innych wodotrysków to żadna strata.Liczy się piękno dzwięku.Co do nagrywania dzwięku,to nie wiem,bo nie zajmuję się tym,chociaż do zestawu sprzedający dorzucił mi własnoręcznie nagraną płytę DVD z dziesiątkami profesionalnych programów i gigabajtami instrumentów.Może kiedyś się zajmę nagrywaniem,chociaż osobiście wątpie.Za kartę dałem 280zł,co uważam że jest bardzo dobrą ceną.Dziękuję Cantiemu że otworzył mi oczy i wskazał właściwą drogę.Wcześniej wiele razy się z nim nie zgadzałem ale teraz przyznaję mu rację i przepraszam za wszystkie złe słowa pod jego adresem.A teraz idę oddać się prawdziwej rozkoszy dzwięku............ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jenot Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 edit: zauwazylem, ze przy studyjnych kartach sa wyjscia mono, a ja przez 90% czasu uzywam sluchawek (Sennheiser HD-555) z jackiem stereo... sa do tego jakies specjalne przejsciowki ktore nie powoduja zbyt wielkich znieksztalcen? a moze od razu szukac karty z wyjsciem sluchawkowym.. ale to juz chyba nie ten przedzial cenowy A może rozważ zakup wzmacniacza słuchawkowego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 a czy karty dzwiekowe Vortex, yamaha, obsluguja technologie EAX w grach ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Canti Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 (edytowane) byc moze vortex bedzie mozliwosc uruchomienia eax 1-2 (gowno tak na marginesie A3D bylo lepsze od wszystkich eaxow) ale bardzo mozliwe ze wystapia problemy, zwiechy, trzaski yamaha - watpie a tak wogole to sam creative ma problemy z bezproblemowym dzialaniem eax :P poza tym na wszystkim co nie jest creative eax jest emulowany RALF11 ciesze sie twoim szczesciem :) Edytowane 23 Sierpnia 2006 przez Canti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arch Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 A może rozważ zakup wzmacniacza słuchawkowego?Nie bardzo rozumiem po co... Sluchawki maja niska impendancje i b. dobrze dzialaja w obecnej sytuacji... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Canti Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 jak uwazasz, mimo wszystko tak jak kolega Jenot polecam Ci skombinowanie sobie jakiegos wzmacniacza sluchawkowego od kolegi lub pozyczyc aby uslyszec jak to naprawde gra ;) oczywiscie nie byle co :) mysle ze szybko zmienisz zdanie, i wzmacniacz sluchawkowy bedzie Ci jak najbardziej potrzebny do dalszej egzystencji ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arch Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 jak uwazasz, mimo wszystko tak jak kolega Jenot polecam Ci skombinowanie sobie jakiegos wzmacniacza sluchawkowego od kolegi lub pozyczyc aby uslyszec jak to naprawde gra ;) oczywiscie nie byle co :) mysle ze szybko zmienisz zdanie, i wzmacniacz sluchawkowy bedzie Ci jak najbardziej potrzebny do dalszej egzystencji ;)no dobra ale bardziej potrzebuje karty dzwiekowej :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Canti Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 nikt ci nie mowi ze masz teraz za wzmakiem latac :) pozniej w wolnym czasie i z wolna gotowka :) albo jak bedziesz mial okazje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arch Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 nikt ci nie mowi ze masz teraz za wzmakiem latac :) pozniej w wolnym czasie i z wolna gotowka :) albo jak bedziesz mial okazjeekhem no dobra a na temat karty? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 zależy ile chcesz przeznaczyć na kartę?.Jeśli masz ok.600zł,to bierz bez zastanowienia Esi@Juli.Jeśli mniej,to Audiophile 24/96. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Canti Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 podaj ile chcesz wydac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arch Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 podaj ile chcesz wydacW granicach 400 zl... Chyba sie skusze na Audiophile 24/96, zrobic przejsciowke to znowu nie taka straszna sprawa :P Ona dziala pod Linuxem, prawda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Jak dobrze poszukasz to kupisz Audiophile 24/96 za 280zł.Działa pod Linuxem.Tylko że stery do niej musisz ściągnąć z tej strony. http://www.opensound.com/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fazi86 Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 zależy ile chcesz przeznaczyć na kartę?.Jeśli masz ok.600zł,to bierz bez zastanowienia Esi@Juli.Jeśli mniej,to Audiophile 24/96. Sorki ze sie podlaczam, RALF11 jak rozumiem mowisz o tej karcie: http://sklep.fabrykadzwieku.net.pl/Studio/...e/ESI-Juli.html Warto sie taka dzwiekowka interesowac jesli nie bede nagrywal/tworzyl muzy? Chodzi mi tylko o odsluch, gram raczej rzadko. Mialaby byc podpieta pod Sennheiserki HD555 i prawdopodownie yamahe pianocraft. Jest sens kupowac cos takiego, czy moze olac i zostawic audigy2zs albo czyms innym sie interesowac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Jeśli zależy Ci na jak najlepszym odsłuchu stereo,to bierz Esi@Juli.Wszystkie osoby,które słyszały ją w akcji były zaskoczone jakością dzwięku.Nie ma co się oszukiwać.Wszystkie karty muzyczne Creativa nadają się tylko do gier i filmów.Dobrze wiem co mówię,bo sam miałem wcześniej Audigy 2 i X-Fi Extreme. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Canti Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 (edytowane) esi juli@ ma swietny dzwiek audiophile 24/96 i revolution 5.1 tez 5.1 ma lepsze przetworniki niz 7.1 ;) wszystkie te karty wybijaja sie na przod w porownaniu do creativow juli@ warto jesli sie pod wzmacniacz podlacza 24/96 i revo 5.1 to w zasadzie karty bardzo podobne, jednak 24/96 ma wiecej mozliwosci jesli chodzi o zabawe z audio i ciut lepsza jakosc dzwieku arch jesli jestes bardziej graczem niz sluchaczem to wez sobie revo5.1 jesli chcesz miec poprostu super dzwiek do 24.96/juli@ Edytowane 28 Sierpnia 2006 przez Canti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arch Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Mhm chyba udam sie w kierunku 24/96. Pytanie teraz - jak zrobic przejsciowie 2xmono->stereo? Glownie chodzi mi o kabel i gniazdo... Gdzie takie dostac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Mam pytanie co do tego audiophile 24/96 da się ją podłączyć pod logitechy z-2300? Jak myślicie jak powinny grać? Obecnie mam logitechy z2300 + X-fi i myślę o sprzedaży x-fi i tych logitechów i kupnie tego audiophile 24/96 plus jakieś dobre glośniki stereo. Co o tym myślicie? Prosiłbym o pomoc w wyborze to tego jakiś głośników stereo za ok 400zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 mysle ze z kasa sie nie wyrobisz, chyba ze cos dorzucisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...