pwlj Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 (edytowane) Najlepiej to rysować pojedyncze, poziome linie, ruszając przy tym myszką jak najszybciej. Wtedy będzie widać akcelerację najlepiej (na każdej linii z osobna) i nie będzie to zamazane, tak jakby miało to miejsce kiedy machałbyś bez przerwy w jednej płaszczyźnie i w końcu nie byłoby nic widać... Edytowane 26 Lipca 2006 przez pwlj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alCatraz Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 Cholera jasna od wczoraj wali mi się lewy głowny przycisk w mojej IE 4.0 (OEM, bez gwary), będę musiał kupić nową mychę. Pewnie wybiorę X-718. Jak przyjdzie paczka zdam relację. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 czy wie ktoś jak rozkrecic ta x718f?? bo ta jedna widoczna srobke odkrecam, i myszka trzyma, moze jakbym szarpna to by poscila, ale wole nie ryzykowac jak mozna zapytac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 Porownujac dol 718 i 750 widze ze pod naklejka powinna byc 2 srobka. Na 750F sa 2 sroby - front i zaraz za czujnikiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 Porownujac dol 718 i 750 widze ze pod naklejka powinna byc 2 srobka. Na 750F sa 2 sroby - front i zaraz za czujnikiemZnajdziesz chwilę aby sprawdzić jaka rozdziałkę ma 750 ? Wystarczy że suwak prędkości dasz w pozycję środkową i w paincie narysujesz ~10 pikseli obok siebie ( wstawiane ) dozwolony ruch tylko w 1 kierunku i kiedy zjedziesz do takiej sprzętowej rozdziałki w której przyklejanie się uda ( a zjedziesz napewno ) to narysuj na kartce linię 0,5" i narzędziem rysowania linii narysuj linię ciągnąc przy okazji po tej z kartki - dł linii w pikselach jest w prawym dolnym rogu paint ( 0,5" x 2 = 1" więc musisz podwoić wynik aby mieć dpi ) - proste? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 hmmm czyli bez utraty gwary się nie da?? :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 (edytowane) Najlepiej to rysować pojedyncze, poziome linie, ruszając przy tym myszką jak najszybciej. Wtedy będzie widać akcelerację najlepiej (na każdej linii z osobna) i nie będzie to zamazane, tak jakby miało to miejsce kiedy machałbyś bez przerwy w jednej płaszczyźnie i w końcu nie byłoby nic widać...zrobilem tak jak kazaliscie i linie, ktore mi wyszly byly przewaznie proste... no i wychodzily mi tylko linie, nic innego wiec chyba wstecznej akceleracji nie ma http://img106.imageshack.us/my.php?image=testuc7.jpg dodam tylko, ze tam gdzie linia idze lekko w gore lub w dol to wina mojej reki :P bo troche mi zjezdzala :) - juz pozno jest :lol: Edytowane 28 Lipca 2006 przez DarkArrow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koxzco Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 (edytowane) Ja tutaj wlasnie dostalem mego x718F i stwierdzam ze jest nieziemski :D troche ta guma na kciuk mi nie pauje ale to bardzo subiektywne odczucie i zapewne kwestia przyzwyczajenia :wink: Plastik tez jest calkiem niezly bo paluchy sie trzymaja dobrze i nic sie nie slizga!no i scrool...mniam,sama przyjemnosc przewijac stronki :wink: Edytowane 31 Lipca 2006 przez koxzco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio89 Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Hmmm a co sadzicie o tym Logitech RX1000 albo ten Logitech MX500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 MX 500 ma rzeczywiście 400DPI, a "800" poprzez oszukiwanie w sterownikach (interpolacja, itp.). Z tego, co wiem, to użytkownicy nie instalowali sterów od tej myszy, żeby mieć pełne 400, a nie oszukane 800... Ten RX1000, to jakiś lowendowy laser - ja bym się w to nie pakował - pewnie akceleracja wsteczna przy najmniejszym ruchu... Weź sobie X-718(F), albo dozbieraj do czegoś lepszego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Ja bym ich nie brał... Natomiast te A4Tech'y (szczególnie F) mogę polecić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grs Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 o boze wy dostajecia orgazmu na mysl o tym a4techu <lol> bierz mx500 mam ta myszke kupe czasu i wciaz smiga jak talala i zaden a4tech mu nie podskoczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 (edytowane) A4tech lepsze i tyle. Musisz sie z tym pogodzić. Edytowane 2 Sierpnia 2006 przez mayo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 (edytowane) @grs Chyba nie masz pojęcia o tym co piszesz chłopie... [Kurczę, znowu musiałem edytować post, chyba czas się opanować... Ale jak tu można, kiedy tacy ludzie zabierają głos?] Edytowane 2 Sierpnia 2006 przez pwlj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio89 Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Get lost foolSpokojnie bez wyzwisk przeciez ja tylko zapytalem i po to ten temat zeby podyskutowac na tematy myszek xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 (edytowane) o boze wy dostajecia orgazmu na mysl o tym a4techu <lol> bierz mx500 mam ta myszke kupe czasu i wciaz smiga jak talala i zaden a4tech mu nie podskoczy Zrozum człowieku, że ten A4 Tech jest poprostu lepszy. Poczytaj sobie testy, pogogluj ;) Ja wam mówię, brać A4 Techa X718(F) póki są. Testowałem na 2000 dpi dzisiaj mam 95% :D ---EDIT--- grs opanuj się człowieku, pocztaj sobie TU Origiusz wyluzuj trochę, widzisz, że gość prowokuje i młyn się straszny robi. Edytowane 2 Sierpnia 2006 przez Spylon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Albo wszyscy sie opanujecie i zaczniecie od edycji swoich postow albo ja sie w[ciach!]ie i rozdam tygodniowe urlopy od forum. :evil: Ci ktorzy sa on-line maja czas do polnocy. Inni do 0800AM 03-08-2006 Zaczne od grs, pozniej mayo, pwlj i skoncze na koncie usera Spylon. Czas leci... :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grs Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 tak dla waszego info to mam troche pojecia jaka mysz jest dobra i jezeli twierdzeicie ze pilnujecie zeby chlopak nie kupil chlamu a sami proponujecie mu jakiegos a4techa to cos tu jest nie teges i jezeli twierdzicie ze mx500 czy jakis inny mx to chlam to widac ze napewno sie znacie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 tak dla waszego info to mam troche pojecia jaka mysz jest dobra i jezeli twierdzeicie ze pilnujecie zeby chlopak nie kupil chlamu a sami proponujecie mu jakiegos a4techa to cos tu jest nie teges i jezeli twierdzicie ze mx500 czy jakis inny mx to chlam to widac ze napewno sie znacie Tak? To w takim razie podaj sensowne argumenty przeciw X-718(F) oraz (jak uda Ci się wymyślić) za mx500. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 (edytowane) @grs Chyba Ty powinieneś mieć odpoczynek od forum.... Ty nawet nie wiesz jakie są kryteria oceniania myszy, a pewnie i nie wiesz co to DPI i akceleracja wsteczna... Zanim zaczniesz się gdzieś wypowiadać, upewnij się, że posiadasz odpowiednią wiedzę. Edytowane 2 Sierpnia 2006 przez pwlj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Testowałem na 2000 dpi dzisiaj mam 95% :D Jedno "ale''. Przy 2000DPI występuje interpolacja. Maksymalna bezbłędna rozdzielczośc myszy to 1840DPI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alCatraz Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 (edytowane) Dzis rano odebrałem paczkę z X718F i pierwsze wrażenie extra. Ogólnie nie byłem zbytnio przekonany do myszek A4techa, miałem już kilka i w zasadzie spisywały się dobrze, ale po przesiadce na IE4.0 odczułem wyraźną różnicę (CS,BF2). Gdy mój IE4.0 padł postanowiłem nabyć X718F. Obawiałem się trochę, że myszka będzie się ślizgać w ręku, ale z pozytywnym zdziwieniem odkryłem antypoślizgowy materiał pod kciukiem. Moje obawy zostały rozwiane, A4tech po prostu stworzył bardzo dobry sprzęt, mogę to przyznać z czystym sumieniem. 2000dpi robi wrażenie i naprawdę czuć róznicę po przesiadce z 400dpi w IE4.0. Myślałem, że nie odzwyczaję się od poprzedniej mychy, ale ta okazała się jeszcze lepsza. Podsumowując - polecam. pwlj może być i 1840, i tak używam max 1600dpi. Edytowane 2 Sierpnia 2006 przez alCatraz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 (edytowane) Ta mysz nie ma 2000dpi. Zresztą sensor ADNS-3080 wg. producenta ma tylko 1600dpi... Nie ustawiajcie tej myszy w tryb 2000DPI! Tryb 1600 + chyba 60% w sterownikach i wychodzi 1840DPI, więcej nie da rady - interpolacja. EDIT: 50% Edytowane 2 Sierpnia 2006 przez pwlj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 (edytowane) Ta mysz nie ma 2000dpi. Zresztą sensor ADNS-3080 wg. producenta ma tylko 1600dpi... Nie ustawiajcie tej myszy w tryb 2000DPI! Tryb 1600 + chyba 60% w sterownikach i wychodzi 1840DPI, więcej nie da rady - interpolacja. Dokladnie 50% w sterach i tryb 1600 dpi = 1840 dpi ;) (na pulpicie bo do gier w sterach nie trzeba dawac az na 50% ale tryb sprzetowy 1600 dpi to wymog i zawsze mysz powinna byc na czerwonej rolce bez mrogania. ps. pisze na niemieckim laptopie z tad takie literki ps2. suwak predkosci w sterach dajcie sobie jak wam wygodnie - w grach on i tak nie ma znaczenia tylko w predkosci kursora po pulpicie ..... ale mysz ustawiajcie zawsze w 1600 dpi bo to maksymalna rozdzielczosc ( realna 1840 ) a predkosc dopasujcie juz w grach Edytowane 2 Sierpnia 2006 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 (edytowane) Mam takie pytanie, czy są u nas dostępne wersje BF zarówno 750 jak i 718?? Bo jeśli chodzi o myszki to troche wyleciałem z obiegu ze względu na to że moja się świetni sprawuje, ale czas ją wymienić. No i tak czytam i czytam i już do pewnych wniosków doszedłem, że wersja F to przycisk Fire :D że 750 ma dpi do 2500, oraz szybkością i przyspieszeniem, a takto to się nie różnią ,ale pozostaje kwestia estetyki i taka czarna full BF była by najlepsza! Edytowane 3 Sierpnia 2006 przez Tony Soprano Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 (edytowane) Mam takie pytanie, czy są u nas dostępne wersje BF zarówno 750 jak i 718?? Z tego co szukałem to nie ma... (Google nie gryzie :D :D) A jeśli chodzi o wybór pomiędzy tymi mychami, to lepsza X-718(F) Edytowane 3 Sierpnia 2006 przez mayo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Ta seria BF to nadal widmo - niby na stronie glownej jest a naprawde to ich nie ma .... nawet zdjecia na www.a4tech.com sa jakies nienaturalne i ubogie. Ja bym ponownie na chwile obecna kupil X-718F ( a nie 750F ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Z tego co szukałem to nie ma... (Google nie gryzie :D :D) Ja też szukałem i nie znalazłem, ale liczyłem że może ktoś na forum ma jakieś dojście swoimi kanałami. ;) A co do zdjęć to wyglada mi że te czarne wstawki zamiast "chromu" to wyglądają jakby imatacje karbonu! Dziwne troche. Pozdro! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Ja za 80zł kupiłem na allegro używkę MX518. :) Szukaj okazji, to na pewno coś znajdziesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macin Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Podłączę się: Szukam myszki z cichym klikiem głównych przycisków i coś pokroju 718f (już byłem na nią zdecydowany a tu zonk i w minusach jest głośny klik:(( niestety w jednym pokoju śpi moja żonka i synek a wieczorem cichy klik w gierkach to 90% sukcesu (wiem obłożę matą bitumiczną 718f:)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...