Skocz do zawartości
brunneriusgreyna

Co Wybrać Galaxy7600gs 128mb Ddr3 1.4ns Czy

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie, którą kartę bardziej się opłaci kupić?

Pomóżcie szybko bo za godzine lece do sklepu.

Czy będzie big różnica między tymi galaxy DDR3 przy ilości pamięci (128 vs. 256)? Mam giga ramu w kompie. O ile ma to znaczenie

Pozdrawiam i z góry dziękuję.

Edytowane przez brunneriusgreyna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym wybral karte z pamieciami 1.2 ns. o wiele lepiej sie podkrecaja :)

i mysle ze do gier to 128mb powinno starczyc alle.. .. moze czasem cos troche ciac :(

ja bym radzil dozbierac do galaxy 7600gs 1.2ns ale 256 mb :)

i wogole powiedz ile masz na to $$

a co do ramow to chyba wystarczy ;) ale juz za pol roku to bedzie duuzo za malo ;)

@santi. albo to: http://allegro.pl/item115766641_galaxy_760...6mb_1_2_ns.html ;)

Edytowane przez tsgs2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i wiem, mam na oku Galaxy 7600GS 128MB DDR3 1.4ns za 485 peelenów. Czy to się przysłowiowo opłaca, czy dać sobie spokój i kupić za 325 pln Gigabyte 7300GT z 256MB

Pierwsza karte w niektorych gra moze blokowac jej mala pojemnosc pamieci. W drugiej karcie 256MB pamieci sie nie przyda bo karta jest za slaba. Z tych dwoch to zdecydowanie ta pierwsza bym wybral. A zlotym srodkiem jest Galaxy 7600GS 256MB DDR3 1,2ns. ;) To tak w skrocie by bylo. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki wielkie!!

Lece do sklepu ;)

A i jeszcze mały dylemacik. Czy taki Galaxy7600GS 128MB DDR3 1.4 bedzie daleko odstawał za Galaxy 7300GT 256MB DDR3 1.2 ns?

Edytowane przez brunneriusgreyna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co ty [ciach!].... !? tsgs2 jak nic nie wiesz to poczytaj a nie nabijasz 15 postów dziennie, które nic nie rozwiązują, gadasz takie [ciach!]ły... Jak nie masz jak przetestować to nawet jakbyś poczytał nic by Ci się nie stało :)

oc wcale nie będzie lepsze na 1,2ns bo to w sumie to samo co 1,4ns w tych kartach można powiedzieć, że to chwyt marketingowy. 7300gt nie będzie dużo odstawał jeżeli go mocno pokręcisz (szczególnie w grach) i niesluchaj tych co mówią, że w zasłabej grafice 256mb się nie przydaje, ja mam 6200 z 256mb i jakoś w grach typu cod2 widze różnice pomiędzy 128mb a 256mb. Czas ludzie przetestować coś na własnej skórze... a nie czytac suche tabelki. Co nie zmienia faktu, że 76gs ma jednak te 12ps, które są coraz bardziej wykorzystywane w grach.

Edytowane przez Black_war

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nom. troche tak. tzn normalnie przy takich samych taktach bedzie tak samo, ale oc bedzie o wiele lepsze na 1.2ns :]

Co 7600GS 128MB 1,4ns bedzie odstawal od 7300GT 256MB 1,2ns? :blink: :lol2:

Porownanie (7600GS vs 7300GT)

Taktowanie rdzenia 500MHz vs 500MHz

Taktowanie pamieci 1400MHz 1,4ns vs 1400MHz 1,2ns

Ilosc jednostek Pixel Shaders 12 vs 8

Ilosc jednostek Vertex Shaders 5 vs 4

END. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i kupiłem to co w podpisie i jestem megazadowolony :):):)

Bez podkręcania i jakiegoś tam ustawiania karta na śmignęła na dzień dobry 11750 w 3DMark03 (nie jest to jakoś tam zaj..ście wiele, aleee) w 3DMark05 5340. Jak na karte za 485 zyli to chyba dość spoko wyniki.

W Obliviona (spaczowanego) wszystkie suwaki w prawo i na high + HDR i tak średnio nigdy poniżej 27-28 a większość czasu 30-35 (teren, las miasto, bez znaczenia) we wnętrzach tak między 45-120

A sprzęcik ma być do Obliviona więc jeszcze raz...

Jestem MEGAZADOWOLONY.

i zgadzam się z DarkArrow

gry chodza jak noz w maslo

Dzięki za rady Edytowane przez brunneriusgreyna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi