Skocz do zawartości
paczka01

Gwarancje Międzynarodowe

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam plan zakupic laptopa w kanadzie. czy ktory z producentow daje mozliwosc bezplatnego serwisowania takiego laptopa w polsce?slyszalem ze asus i toshiba, ale slyszalem tezze zakupiony w ameryce jest serwisowany tylok na tym kontynencie... wyjasni mi to ktos? z gory dziekuje B-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

welyk napisał(a):

Asus daje taka gwarancje na 100% - potwierdzone.

inni producenci niby tez ale trzeba o to poprosic lub dokupic jak kolega wyzej napisał.

jak ustalisz na 100% jak jest z innymi producentami to napisz :)

z tego co wiem to toshiba daje 2 latka gwarancji waznej na calym swiecie

update: jednak nie ;) 2 lata jest tylko na terenie usa; gwarancja miedzynarodowa jest standardowo roczna, wiecej mozna dokupic

Edytowane przez 4ever_anarchy_soldier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4ever_anarchy_soldier napisał(a):

z tego co wiem to toshiba daje 2 latka gwarancji waznej na calym swiecie

no jesli nawet to toshiba jest zajebiscie droga, srednio 20% droższa od odpowiadającego parametrami sprzetu np. asusa... a nie wiem czy az tyle warto dac za markę Toshiba w porównaniu np. do Asusa :) ...

poza tym jak przegladam sklepy www z USA to nie pisza jakos za bardzo ze gwara jest miedzynarodowa, trzebaby pewnie uderzyc do dystrybutorów toshiby w Polsce z takim zapytaniem :)

ja zapusciłem maila do dystrybutora asusa i spoko, przysyłaja nawet na koszt Asusa DHLa po sprzeta w razie czego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

welyk napisał(a):

no jesli nawet to toshiba jest zajebiscie droga, srednio 20% droższa od odpowiadającego parametrami sprzetu np. asusa... a nie wiem czy az tyle warto dac za markę Toshiba w porównaniu np. do Asusa :) ...

poza tym jak przegladam sklepy www z USA to nie pisza jakos za bardzo ze gwara jest miedzynarodowa, trzebaby pewnie uderzyc do dystrybutorów toshiby w Polsce z takim zapytaniem :)

ja zapusciłem maila do dystrybutora asusa i spoko, przysyłaja nawet na koszt Asusa DHLa po sprzeta w razie czego :)

Ja jestem wlasnie w trakcie sciagania takiej maszynki. Znajomy ktory mi go kupil mowil, ze sprawdzal i gwarancja jest 2 letnia, miedzynarodowa. Asus'ow z tego co lookalem nie oplaca sie sciagac - za podobne pieniadze kupisz w polsce (roznica moze 200 zl, jednak tam nie dodaja torby i myszki).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4ever_anarchy_soldier napisał(a):

Ja jestem wlasnie w trakcie sciagania takiej maszynki. Znajomy ktory mi go kupil mowil, ze sprawdzal i gwarancja jest 2 letnia, miedzynarodowa. Asus'ow z tego co lookalem nie oplaca sie sciagac - za podobne pieniadze kupisz w polsce (roznica moze 200 zl, jednak tam nie dodaja torby i myszki).

A za ile ta tosihbka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

paczka01 napisał(a):

ja sobie dalem spokoj, licze na fart ze nic nie padnie

za 980 usd znajomy zalatwil della 1505

core duo t2400

radeona x1400

1 GB ddr2

15,4 true color

120GB sata 5400rpm

nagrywarka dvd

mozesz rzucic likniem na coś takiego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

welyk napisał(a):

mozesz rzucic likniem na coś takiego?

generalnie moge prawie, bo zestaw ktory jazamowilem to troche zmieniony standardowy 1505

http://configure.us.dell.com/dellstore/con...505S2&s=dhs

tutaj wybierasz sobie sam i skladasz zamowinie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

paczka01 napisał(a):

generalnie moge prawie, bo zestaw ktory jazamowilem to troche zmieniony standardowy 1505

http://configure.us.dell.com/dellstore/con...505S2&s=dhs

tutaj wybierasz sobie sam i skladasz zamowinie

to cos sie ceny chyba pozmieniały bo jakos mi wiecej wychodzi :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi