yotomeczek Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Carl0s napisał(a): Po 1: Poluzuj bo cos Ci peknie jeszcze... Po 2: robilem w plexi na tyle duzo zeby wiedziec ze kazda ryska powstala w procesie obrobki, bedzie doskonale widoczna na produkcie finalnym. Stad moje stwierdzenie. Ad po 1 - nie wiem o co Ci chodzi - chyba chciałes tym zwrócić na siebie uwagę ... Ad po 2 - czyli folia ochronna ma się nijak do samej obróbki plexy (tylko jak nazwa wskazuje pełni rolę ochronną - chroniąc powierchnię przed rysowaniem) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carl0s Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Grzesiek mi nie musisz nic udowadniac. Ja zadaje rzeczowe pytania, krytykuje to co widze i mi sie nie podoba. Proste. P.S. Zjedz moze sniadanie bo jeszcze zejdziesz podczas pracy i nigdy sie nie dowiem co bedzie z tego kawalka plexy :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Cytat czyli folia ochronna ma się nijak do samej obróbki plexy (tylko jak nazwa wskazuje pełni rolę ochronną - chroniąc powierchnię przed rysowaniem)Przecież o tym Carl0s pisze! Ludzie, zacznijcie czytać ze zrozumieniem posty innych, proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Cytat ' date='25 lip 2006, 11:40' post='2242185'] Przecież o tym Carl0s pisze! Ludzie, zacznijcie czytać ze zrozumieniem posty innych, proszę! Ciebie też się to tyczy :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proxsac Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 yotomeczek napisał(a): te otworki fi 15 od razu takim dużym wiertłem (czy stosujesz rozwiercanie :D) ?A ten proces nazywa sie powiercanie a nie rozwiercanie yoto ;) Rozwiercanie służy do czego innnego i ma całkiem inny cel :) Grzechu...zapowiada sie znow super. Sam pod wpływem Twojego ostatniego rozwiązania okna zrobiłem podobnie. Obróbka pleksy na błysk to cholernie ciężka praca stad wielki respect dla Ciebie ze robisz to dalej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 (edytowane) Nie żebym się czepiał, ale mi rozwiercanie też pasuje bardziej. http://encyklopedia.pwn.pl/68296_1.html Zobacz co jest napisane o rozwiercaniu i porównaj z tym, o czym tu jest mowa. Edytowane 25 Lipca 2006 przez mayo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proxsac Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 (edytowane) mayo napisał(a): Zobacz co jest napisane o rozwiercaniu i porównaj z tym, o czym tu jest mowa. Tak? To jak juz czytasz to doczytaj gdzies czemu służy rozwiercanie i co to jest rozwiertak ;) Akurat obróbka skrawaniem to dziedzina , w której mam wiele do powiedzenia :) Edytowane 25 Lipca 2006 przez Proxsac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carl0s Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 czepiacie sie szczegolow ktore najmniej maja znaczenie w sytuacji, kiedy sam autor stwierdzil ze element ktory teraz produkuje nie bedzie widoczny. Proste - Grzechu nie jest gdybymoderem, podejrzewam, ze przemyslal to co robi. A ze nie dzieli sie tymi podejrzeniami, tylko wrzuca ochlapy w postaci zdjec dziur w plexi to inna sprawa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Proxsac napisał(a): Tak? To jak juz czytasz to doczytaj gdzies czemu służy rozwiercanie i co to jest rozwiertak ;) Akurat obróbka skrawaniem to dziedzina , w której mam wiele do powiedzenia :) Ok, wierzę Ci. No, Grzechu, kiedy ten apdejt? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Jak tylko sobie odpoczne - otwory wentylacyjne skończone. Za jakies 15 minut zabieram sie za 10 kolejnych dziurek a później szlifowanie i polerka. Plexa jest cholernie brudna więc pewnie pokaże efekt końcowy jak ja umyje. Pozdro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Niezłe z was ziomki. Kurde Grzechu chce pokazać coś, żeby nie było na forum nudno jak w [gluteus maximus] a wy jeszcze gardzicie. Kurde pokażcie coś lepszego co? Cfaniakujecie jeden z drugim co wy to nie jesteście i jak Grzechu ma kroić kawałek plastiku. Takie mocne z was chłopaki - zróbcie to co on - lepiej. Ktoś napisał, że cięcie pleksy bez folii jest jak zabawa z bombą, czy coś w ten deseń. A może autor jest dobry w te klocki huh? Zastanowiliście się nad tym? Widząc wasze posty nieraz płakać się chce, jak jeden drugiego obrzuca błotem - zeście w [gluteus maximus] byli [ciach!]o widzieli a pokazujecie co nie potraficie. Zastanówcie się nad tym co napisałem i EOT. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carl0s Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 ojej... juz to gdzie napisalem w tym temacie. Poluzuj bo jeszcze Ci cos peknie jak bedziesz sie tak denerwowal... Grzechu fakt, cos tam dlubie, ale zachowaj tez trzezwe spojrzenie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 No - narazie wydłubałem to: Kamieniem szlifierskim chciałem wyszlifować z jednej strony otwory Pora na polerke Zimny prysznic i efekty: Teraz musze posprzątać bajzel w pokoju bo moja dziewczyna mnie zabije jak przyjdzie :rolleyes: Około 23 zabiore sie za szlifowanie i polerowanie reszty Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Bardzo ładnie i równo. Nie wiem co więcej mogę napisać... Good Job, tak trzymaj :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
florek41 Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 (edytowane) WOW :icon_exclaim: Grzechu, jak widac masz niezłego skilla w obróbce plexi, nic tylko pozazdrościc ładnych, równych otworków :lol: P.S. Niewiem czego chcecie od chłopa :) - pokazuje postęp prac, a projektu niechce ujawnic, więc dajcie mu spokój.... :) Edytowane 25 Lipca 2006 przez florek41 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Bardzo ładnie. Tylko nie pracuj po nocach bo jeszcze Ci sie ręka omsknie i po ptokach... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Cytat ' date='25 lip 2006, 16:13' post='2242594'] Bardzo ładnie i równo. Nie wiem co więcej mogę napisać... Good Job, tak trzymaj :) Moze byc i nierowno :) Ja tez nie wiem co wiecej napisac. Ludzie co sie z wami dzieje? Grzechu wywiercil parenascie otworow w pleksie (na dodatek nie rowno, ale spoko nie wtracam sie) a wy juz sikacie po nogawkach. florek41- WOW, nic tylko pozazdroscic "dobrego" wzroku :) Nic do was nie mam chlopaki ale to jest troche nienormalne, Grzechu lepiej sie nie spiesz bo w koncu cos odwalisz, a pracowanie z pleksa bez folii ochronnej jest troche "malo profesionalne" i ryzykowne, ale ja juz nic nie pisze, w koncu masz skilla w obrobce pleksy pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 No niezle!!!!! Mistrz w obrobce plexy!!!!! Czekam na koncowy efekt. Mam nadzieje ze do zlotu buda bedzie gotowa. Powodzenia PS jak tam bloczki na HIS'a??:> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Nie no jak czytam ten temat to śmieje się na głos. Moje podejście jest normalne - skomentuje, zeby zachęcić do dalszych prac. Ale teksty w stylu "Mistrz w obrobce plexy" to już lol. Wywiercił otwory i je wypolerował - to nie jest znowu nie wiadomo jakie dzieło sztuki :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 dokladnie o tym mowie :D niektorzy tu sikaja ze szczescia ze moga zobaczyc wywiercone przez Grzecha otwory w pleksie. masakra Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 (edytowane) Organizujemy akcje "Całe forum sika z nami" :D Każdy wywierca ładnie parę otworków w pleksie i zarzuca fote tutaj, hehe. Bez urazy Grzechu, to nie ma nic wspólnego z Twoja pracą, moduj dalej. :) Edytowane 25 Lipca 2006 przez mayo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
florek41 Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Każdy ma swój gust, a jak wiadomo - o gustach się nie dyskutuje. Poprostu jednym się podoba, innym nie, ale to tylko i wyłącznie ich sprawa, Co do sikania to.... jakoś nie zauważyłem żeby ktoś napisał, że się zlał w gacie :lol: więc skończcie te teksty typu "niektorzy tu sikaja ze szczescia" i będzie spokój i koniec OT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 No ja piernicze. Po prostu ladnie zrobione i tyle. Ale z tego mojego zdania OFFa zrobiliscie. :] Po prostu mi sie podoba jego praca. Widzialem wiekszosc modow, z duza iloscia pleksy. Niektorzy naprawde robili to na dodwal sie a tu widac staranna prace i tyle. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 mib napisał(a): No ja piernicze. Po prostu ladnie zrobione i tyle. Ale z tego mojego zdania OFFa zrobiliscie. :] Po prostu mi sie podoba jego praca. Widzialem wiekszosc modow, z duza iloscia pleksy. Niektorzy naprawde robili to na dodwal sie a tu widac staranna prace i tyle.tu nie ma nic do jarania się, tak powinno być! poza tym to było kilka dziurek a nie półmetek robienia moda Grzechu - trzymam kciuki za modzika :) ja też może coś nowego skombinuje a jeśli nie to pojade z feniksem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Jak nie przestaniecie wytykac jeden drugiemu to poprosze o zamknięcie tematu bo i tak do tego ten temat zmierza. Powiem, jeszcze że takie gadanie mnie zniechęca mimo tego iż wiem, że nie kierujecie tego bezpośrednio do mnie. Tyczy sie to jednak mojej pracy i prosze - dajcie robić mi to co mam do zrobienia I błagam bez tekstów, że praca bez folii jest nieprofesjonalna (tym bardziej, że w tej sprawie już pisałem i tłumaczyłem, że folia i tak by się odkleiła od oleju którego zużyłem blisko 100ml) cięcie po ruszającej się folii - to jest nieprofesjonalne. Pozdrawiam i wracam do roboty tak jak obiecałem (godz 23) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 no to ja mam 2 zdania do ojca prowadzącego.... 1. Zostawcie Grzecha, niech moduje po swojemu.. 2. Grzechu... spaprałeś sprawę tylko jednym.. zamieściłeś niepełny worklog na forum... Mamy już 2 strony bezsensownej wymiany zdań a Ty umieściłeś tu dopiero kawałek plexi z otworkami i chłodnicę... Szacuję jakieś 25 stron paplaniny... :\. Najpierw mod.. potem worklog.. tak powinno być... chyba że to ma być mod publiczny... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Moge pokazać pełnego moda za jakieś 2 miesiące kiedy będe miał i bloki i dopracowaną obudowę i wszystkie [ciach!]ły których do zjazdu nie zdąże zrobić. Jak tam wolicie, ja i tak robie swoje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 (edytowane) PelzaK napisał(a): no to ja mam 2 zdania do ojca prowadzącego.... 1. Zostawcie Grzecha, niech moduje po swojemu.. 2. Grzechu... spaprałeś sprawę tylko jednym.. zamieściłeś niepełny worklog na forum... Mamy już 2 strony bezsensownej wymiany zdań a Ty umieściłeś tu dopiero kawałek plexi z otworkami i chłodnicę... Szacuję jakieś 25 stron paplaniny... :\. Najpierw mod.. potem worklog.. tak powinno być... chyba że to ma być mod publiczny... to były trzy słowa do ojca prowadziącego ;) 1. Dokładnie - człowiek się stara, z namaszczeniem rąbie każdą dziureczkę, dba o każdy detal, a wy nieumiejący wbić prosto gwoździa w sosnową deske, ciągle gdybacie i pierniczycie o niczym 2. Nie spaprał. Bardzo lubie takie tematy, które ukazują narodziny całej konstrukcji począwszy od 1 płytki z plexy. Tego typu pełnią również rolę pewnego rodzaju wskazówek w pewnych czynnościach (pomijając oczywiście stek durnych postów). Dobra robota Grzes, następnym razem nie czytaj tych postów tylko wstawiaj fotki i pisz przemyślenia odnoścnie tego, co zrobiłeś ;) Powodzenia w dalszych pracach Edytowane 25 Lipca 2006 przez victor89 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Jesli w tym topicu nie zapanuje spokój, to bede zmuszony kilku userów uspokoić w inny sposób.. Grzechu zawsze kończył swoje prace, a co ważne robił to w sposób przemyślany. Apeluję o spokój i powstrzymywanie sie z bezsensownymi komentarzami, które nie przekazują żadnej treści. W niczym to nie pomoże, a jesli w tym temacie bedzie bajzel, to kilku najbardziej nadgorliwych dostanie urlop od forum (a moze forum od nich...?). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carl0s Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 (edytowane) niektorych wypowiedzi to mi sie juz nawet komentowac nie chce... W kazdym razie Grzechu powodzenia w pracy i wrzucaj foty jak najczesciej i w duzej ilosci. I moze jednak jakis schemacik obudowy? :D Chociaz troche odkryj tajemnice. Edytowane 26 Lipca 2006 przez Carl0s Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...