Macieqqq Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 Przeczytalem TUTAJ, ze minusem pasty Arctic Silver 5 jest jej usuwanie z CPU/radiatora :blink: 1) Jak jest rzeczywiscie? W jaki sposob mozna wyczyscic CPU/radiator z AS5? 2) Czy w taki sam sposob jak AS5 mozna wyczyscic podzespoly z pasty OCZ Ultra 5+? Czytalem, ze AS5 przewodzi prad, natomiast OCZ Ultra 5+ nie. 3) W takim razie, zwazajac na to wszystko - co lepiej wybrac? AS5 czy OCZ Ultra 5+? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 z tego co czytalem to jedno i to samo :) sam mam ocz5+ i nie nazekam , widzialem as5 i w sumie naprawde niczym w wygladzie sie prawie nie roznia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 hmm ocz to przecież 99,9% srebra, trudno żeby nie przewodziło prądu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 (edytowane) Przeczytalem TUTAJ, ze minusem pasty Arctic Silver 5 jest jej usuwanie z CPU/radiatora :blink: 1) Jak jest rzeczywiscie? W jaki sposob mozna wyczyscic CPU/radiator z AS5? 2) Czy w taki sam sposob jak AS5 mozna wyczyscic podzespoly z pasty OCZ Ultra 5+? Czytalem, ze AS5 przewodzi prad, natomiast OCZ Ultra 5+ nie. 3) W takim razie, zwazajac na to wszystko - co lepiej wybrac? AS5 czy OCZ Ultra 5+? AD1. Nie ma żadnych problemów z usuwaniem jej z procesora. Bierzesz chusteczkę higieniczną i wycierasz. Schodzi bez problemu. :) AD2. <_< Tak <_< AS5 przewodzi prąd w znikomym stopniu. http://www.arcticsilver.com/as5.htm "Not Electrically Conductive: Arctic Silver 5 was formulated to conduct heat, not electricity.", mimo, że Arctic zapewnia, że nie przewodzi. AD3. Obojętnie co weźmiesz to będzie dobrze. Ja używam AS5 i jestem z niej zadowolony. Edytowane 24 Lipca 2006 przez KiMR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 AS5 nie przewodzi prądu. http://www.arcticsilver.com/as5.htm "Not Electrically Conductive: Arctic Silver 5 was formulated to conduct heat, not electricity." Było już omawiane, teoria nie zawsze się z praktyką pokrywa, sprawdzone doświadczalnie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 Było już omawiane, teoria nie zawsze się z praktyką pokrywa, sprawdzone doświadczalnie ;)Racja, było o tym już na forum. Mój błąd został poprawiony :-P. Ale jak nie chce pasty która przewodzi prąd to niech weźmie Arctic Ceramique. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macieqqq Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 Skoro mowicie, ze bez roznicy to chyba wezme AS5. Jest tansza i latwiej dostepna... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 OCZ minimalnie jest lepsza, ale to kwestia 1*C, zależnie od obciążenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 jak OCZ przewodzi prąd to mam wode pod napięciem o_O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 Przewodnictwo elektryczne Past, miedzy innymi AS5. Warto poczytać a dopiero potem kwękać :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 Przewodnictwo elektryczne Past, miedzy innymi AS5. Warto poczytać a dopiero potem kwękać :P Warto poczytać a dopiero potem kwękać :P http://night-modders.com/index.php?module=...&pageid=424 "Arctic Silver 5 nie przewodzi prądu ale ma niewielką pojemność elektryczną, co jak tłumaczy producent może wywołać problemy w przypadku pokrycia dwóch, blisko położonych ścieżek przewodzących." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sativ Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 Nie wiem dlaczego tak narzekacie na AS5, bo jest to pasta uzywana przez wielu OC. Ma pare wad np. powinna byc wymieniana na procu co ok. roku (zmywanie wspomnianym alkoholem izopropylowym ) i okres "wygrzewania", czyli "dojrzewanie" pasty to okres okolo tygodnia. Ale oprocz tego jest dobra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 A czy ktoś mówił że jest zła? Jest dobra ale nie najlepsza ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 Nie wiem dlaczego tak narzekacie na AS5, bo jest to pasta uzywana przez wielu OC. Ma pare wad np. powinna byc wymieniana na procu co ok. roku (zmywanie wspomnianym alkoholem izopropylowym ) i okres "wygrzewania", czyli "dojrzewanie" pasty to okres okolo tygodnia. Ale oprocz tego jest dobra.Trzymales paste na procku przeszlo rok kiedys? :blink: Ja nigdy. Generalnie z tego co sprawdzalem to jesli chodzi o wydajnosc: OCZ << Ceramique << AS5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 Ja używam AS5, troche się rozmazuje przy ścieraniu :P ale jest świetna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 Trzymales paste na procku przeszlo rok kiedys? :blink: Ja nigdy.Bo ty kilka razy w roku coś modernizujesz to jak chciałbyś to zrobić co? :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...