Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

hmmm mam taki bardzo powazny problem i niee wiem z czym to moze byc zwiazane.

Konf mojego kompa:

GF 6600 GT (AGP)

Celeron 2.66

Plyta PROKOMP P4XFCU (badziewna wiem :))

512 Ram (bedzie wiecej niedlugo )

niestety w grze CoD i CoD 2 na max detalach i na min Detalach mam to samo :/ tzn FPS jest ten sam od 20 do 60 :/ wydaje mi sie ze powinno byc wiecej FPS tym bardziej ze przestawiam detale i dalej to samo

probowalem podkrecc grafe ale praktycznie nic to nie dalo (oczywiscie tyle ile moglem na zwykym radiatorku i wiatraku z 500/620 i 900/1030 ) moze wiecie co z tym zrobic co ewentualnie jest skopane ze tak te FPS-y sie wala jeszcze dodam ze znam ludzi ktorzy na GF FX 5200 maja stale 125 FPS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

system dzisiaj stawiany stery zainstalowane (wszystkie) syfu wiec nie ma w kompe :((

Ale stery najnowsze czy takie z płyty dołączonej do kompa xD ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

system dzisiaj stawiany stery zainstalowane (wszystkie) syfu wiec nie ma w kompe :((

Tak jak ci wszyscy powiedzą celafon nie do gier,zmień chłodzenie i wykręć go ile sie da choć patrząc na płytę chyba zawiele nie wycisniesz :-| Podaj wyniki z jakiego 3marka no i zobacz w ustawieniach sterów czy jak masz antialiasing i anisotropic filtering ustawione.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage

Tak jak ci wszyscy powiedzą celafon nie do gier,zmień chłodzenie i wykręć go ile sie da choć patrząc na płytę chyba zawiele nie wycisniesz :-| Podaj wyniki z jakiego 3marka no i zobacz w ustawieniach sterów czy jak masz antialiasing i anisotropic filtering ustawione.

Wlasnie.Wszyscy marudza nie do gier,bo sami czytali i sobie wmawiali.

Sam gram na Celeronie D 3,06GHZ i da sie,bez problemu na maxa w Fear,Quake 4 itd.To zalezy od dobrej grafy a nie tyle od procka.Kazdy dzis ma juz tak duza liczbe GHZ ze az kipi i goroca sie robi.(mam tez sam AMD wiec jestem obiektywny a nie zapatrzonym w Intela fanbojem jak uzytkownicy AMD....)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do synchronizacji jakbys niewiedzial jest to opcja dzieki ktorej (jak ja wylaczysz) mozesz uzyskac wiecej fps... powinna sie znajdowac w ustawieniach karty graficznej. WYLACZ TO ;] fsaa i anizo to filtrowanie... ladniejszy obraz ale tez je fps'y tez to wylacz wszystko. acha no i moje pytanie na jakiej rozdzielczosci grasz w te gry ? :lol:

jak mozecie nie dawajcie samych nazw po 1 slowie bo ludzie sie nie zoorientuja o co chodzi jak nie sa w temacie :)

pozdro :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i sztandarowa czynnosc jaką powinno, a raczej trzeba wykonać po zainstalowaniu:

Opcje / Grafika / Metody renderowania / i tam zmieniasz najlepiej na direct x 7...

Bonus; nawet jesli osiagniesz na tym przysłowiowe 1oo fps to zapewne "badając ścianę" a więc ustaw w konsoli "com_maxfps 70" gra bedzie plynna a jednoczesnie nie stracisz paru fragow przez skoki fps.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość 05_03_1992

problem moze byc tez w karcie dzwiekowej zintegrowanej na mobo.... albo z samym mobo ;) ja tak mialem z celina 1,7 i ecs p4s5a/dx+

wylaczylem w biosie ddzwiek i kupilem sb live

po problemie

w 3dmarku mialem wyniki dobre, ale w grach niezaleznie od ustawien il klatek byla niska (mialem 9800pro a chodzilo jak 9200)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gram w cod (czasami) i w cod 2 gram na rozdzielczosci 1024 x 768 antyalising nawet jak jest wylaczony jest to samo :/ choc ostatnio sie poprawilo i mam od 40 - 70 ale to ciagle zamlo kiedys bylo 80 - 160 (antyalising w grze samemu sie ustawia ) stery mam takie z plyt dolaczonych do podzespolow w grze takze ustawia sie jakiego directa uzyc i mam ustawiony na dx 7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gram w cod (czasami) i w cod 2 gram na rozdzielczosci 1024 x 768 antyalising nawet jak jest wylaczony jest to samo :/ choc ostatnio sie poprawilo i mam od 40 - 70 ale to ciagle zamlo kiedys bylo 80 - 160 (antyalising w grze samemu sie ustawia ) stery mam takie z plyt dolaczonych do podzespolow w grze takze ustawia sie jakiego directa uzyc i mam ustawiony na dx 7

No i masz rozwiązanie problemu :mur: Stery z płyty cd dołączonej do grafy = stare stery = mniejsza wydajność w nowych tytułach ;] Wejdź na www.nvidia.pl i sobie ściągnij najnowsze stery :) Powinno pomóc ;]

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie.Wszyscy marudza nie do gier,bo sami czytali i sobie wmawiali.

Sam gram na Celeronie D 3,06GHZ i da sie,bez problemu na maxa w Fear,Quake 4 itd.To zalezy od dobrej grafy a nie tyle od procka.Kazdy dzis ma juz tak duza liczbe GHZ ze az kipi i goroca sie robi.(mam tez sam AMD wiec jestem obiektywny a nie zapatrzonym w Intela fanbojem jak uzytkownicy AMD....)

F.e.a.r,Quake 4 na max na Celku :mur: Stary nie wychodź już na słońce to szkodzi.Miałem celka 2,66/3,34 a obecnie przesiadłem się na A 3000+ Venice karta została mi ta sama GF 6800GS i wydajność w grach zwiększyła się bardzo.W takim Silent hunterze 3 przy największej podziałce czasowej na Celku miałem 3-4 klatki na Athlonie mam 25-30 klatek widzisz różnicę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage

F.e.a.r,Quake 4 na max na Celku :mur: Stary nie wychodź już na słońce to szkodzi.Miałem celka 2,66/3,34 a obecnie przesiadłem się na A 3000+ Venice karta została mi ta sama GF 6800GS i wydajność w grach zwiększyła się bardzo.W takim Silent hunterze 3 przy największej podziałce czasowej na Celku miałem 3-4 klatki na Athlonie mam 25-30 klatek widzisz różnicę?

U ciebie.

Ja gralem w Qwaka 4 i w Feara i wiem co widzialem na obrazie.Zreszta moja grafa jest mocniejsza od twojej.

Jeszcze jedno..zaraz padne.Wymieniles proca i masz wydajnosc o 1000% wieksza :) Jasne.Przyjmujac ze 3fpsy to 100%....LOL.

Padlem z wraznia. :mur: LOL.Lepszego nie czytalem.

Idac tym tokiem to na swoim AMD z siga ja mam 300fpsow :mur:

Edytowane przez Firekage

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no nie możesz mieć bo to jest cfg z grafą FX w tle i do tego z jednym z najsłabszych - zresztą po co się kłócić chesz - jedź se na celku skoro tobie to humor poprawia :mrgreen: ( zawsze to procesor a nie AMD jak ktoś kiedyś powiedział :lol: - co sądze o nim zachowam dla siebie :P ) Edytowane przez Luk3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U ciebie.

Ja gralem w Qwaka 4 i w Feara i wiem co widzialem na obrazie.Zreszta moja grafa jest mocniejsza od twojej.

Jeszcze jedno..zaraz padne.Wymieniles proca i masz wydajnosc o 1000% wieksza :) Jasne.Przyjmujac ze 3fpsy to 100%....LOL.

Padlem z wraznia. :mur: LOL.Lepszego nie czytalem.

Poszukaj sobie testow tego celka i A64, a nie gadasz glupoty. Od dzisiaj nie wiadomo ze celki sa lsabe i do gier sie nie nadaja ze wzgledu na inna architekture itp.

I troche wiecej szacunku do innych. Nie wymadrzaj sie bedac raptem pare dni na forum i ledwie kilka postow. Najpierw poczytaj sobie troche................

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do Firekage nie twierdzę że Athlon jest o 1000% wydajniejszy ale może skoro masz celka i karte mocniejsza od mojej instalnij SH3 i włącz dopałkę 2048x i zapodaj screena na to miłe forum :D (z F.e.a.r i Qwaka też ma się rozumieć chciałbym zobaczyć te max detali)

Edytowane przez Turkina

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage

Poszukaj sobie testow tego celka i A64, a nie gadasz glupoty. Od dzisiaj nie wiadomo ze celki sa lsabe i do gier sie nie nadaja ze wzgledu na inna architekture itp.

I troche wiecej szacunku do innych. Nie wymadrzaj sie bedac raptem pare dni na forum i ledwie kilka postow. Najpierw poczytaj sobie troche................

Rozbroiles mnie.Co ma piernik do wiatraka.Szacunek..LOL...

To forum sluzy do wymieniania pogladow. A czytam i to wiele. To , ze jestem zarejestrowany krotko wynika z jednej rzeczy...Wczesniej bylem w szpitalu...pracowalem wiec nie mialem czasu na [ciach!]ly. WALI cie moj czas spedzony na forum. A mala ilosc postow swiadczy tylko pozytywnie. Bo nie jestem spamerem, ktory podbija sobie licznik idiotycznymi tematami w dziale humor(itd) i nie komentuje postwo dodajac AHA/AGADZAM SIE/Tak....Zreszta nie wiesz jakie mam wyksztalcenie,gdzie robilem i czy mialem doczynienia z kompami. Ale specjalnie dla ciebie,to nie jedyne forum, na ktorym sie udzielam i sprawdzam.A jest ich znacznie wiecej,wiec jesli mialbym liczbe postow zliczyc to suma ogolna jest bardzo przyzwoita.nawiasem mowiac,wyzsza niz twoja na tym forum.A siedzisz tu od 3 lat....rozumiem...czytasz...

Nie twierdze,ze Celeron D to wypas procek,ale jak napisal jeden poratal w tescie

"wreszcie pojawil sie tani intel na ktoreym da sie tez bez problemu grac".

Jesli mamy go porownywac do najlepszych AMD to soreks ,nie czas i miejsce na to.

Rozumiesz???Czy nie za bardzo....

A co do testow A64 i Celka.

Jestes chyba lolkiem.

Nie od dzis wiadomoe ze Celerony to budzetowki Intela.

Jesli juz chcesz to porownywac to porownoj z budzetowka AMD czyly Sempronem.

Bo idac dalej moge powiedziec zebys porownal sobie najelepszego Intela z najgorszym AMD....wiec bez przesady.

Ponadto ta cala rywalizacja z prockami a odniesieniu do AMD opiera sie na chamskim O/C,wyzylowanym na maxa.

Ja wole miec procka z wyzszym taktem i bez O/C (bez wydawania kasy na agregaty chlodzace o wielkosci szafki),ktory bedzie dokladnie tak samo dzialal jak AMD na nizszych taktach,ale wyzylowanym O/C.

Zdjecia wkleje,jak zainstaluje od nowa wszystko,chwilowo robilem formata(Star Wolves zwalil mi system).

Nie zainstaluje SH3 bo nie uzywam piratow a to jest jak mi wiadomo symulator uboota,wiec temat zupelnie mi obojetny.Wkleje z qwaka 4 i z feara.

Edytowane przez Firekage

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To forum sluzy do wymieniania pogladow. A czytam i to wiele. To , ze jestem zarejestrowany krotko wynika z jednej rzeczy...Wczesniej bylem w szpitalu...pracowalem wiec nie mialem czasu na [ciach!]ly. WALI cie moj czas spedzony na forum. A mala ilosc postow swiadczy tylko pozytywnie. Bo nie jestem spamerem, ktory podbija sobie licznik idiotycznymi tematami w dziale humor(itd) i nie komentuje postwo dodajac AHA/AGADZAM SIE/Tak....Zreszta nie wiesz jakie mam wyksztalcenie,gdzie robilem i czy mialem doczynienia z kompami. Ale specjalnie dla ciebie,to nie jedyne forum, na ktorym sie udzielam i sprawdzam.A jest ich znacznie wiecej,wiec jesli mialbym liczbe postow zliczyc to suma ogolna jest bardzo przyzwoita.nawiasem mowiac,wyzsza niz twoja na tym forum.A siedzisz tu od 3 lat....rozumiem...czytasz...

Nie twierdze,ze Celeron D to wypas procek,ale jak napisal jeden poratal w tescie

Jesli mamy go porownywac do najlepszych AMD to soreks ,nie czas i miejsce na to.

Jestes chyba lolkiem.

Bo idac dalej moge powiedziec zebys porownal sobie najelepszego Intela z najgorszym AMD....wiec bez przesady.

Ponadto ta cala rywalizacja z prockami a odniesieniu do AMD opiera sie na chamskim O/C,wyzylowanym na maxa.

Ja wole miec procka z wyzszym taktem i bez O/C (bez wydawania kasy na agregaty chlodzace o wielkosci szafki),ktory bedzie dokladnie tak samo dzialal jak AMD na nizszych taktach,ale wyzylowanym O/C.

Zdjecia wkleje,jak zainstaluje od nowa wszystko,chwilowo robilem formata(Star Wolves zwalil mi system).

Nie zainstaluje SH3 bo nie uzywam piratow a to jest jak mi wiadomo symulator uboota,wiec temat zupelnie mi obojetny.Wkleje z qwaka 4 i z feara.

Ehhhhhhhh czlowieku zastanaow sie co piszesz................. bo lapy opadaja.

Przeczytaj swoje ostatnie posty jeszcze raz i pomysl co chcialem Tobie powiedziec/przekazac. A wyzywaj mnie od lol'i bo nie masz do tego zadnego PRAWA!!!!!!! Nie obchodzi mnie to ile masz postow i na jakich forach siedzisz!!!! Po prostu jestes tu jakby to napisac "nowy" wiec .........................to sie chyba samo nasuwa.............

A czy niska liczba postow swiadczy pozytywnie ile kto pisze to straszna bzdura!!!!!!!!!! Jest wielu userow ktorzy pisza po wiele postow dziennie nie mowie tu o moderacji ale o specach w swoich dziedzinach. I co wedlug Ciebie to nabiajnie postow?? Smieszna to jest.....................Porazka po prostu porazka...................

A co do celka to nawet w porownaniu do Seprona i tak cele dostaje po du*** wiec................miej swojego super fajowego celka i nie pisz [ciach!]l..........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestes chyba lolkiem.

Żyj dalej w własnej nieświadomości i przeświadczeniu, że Celeron jest good. I nie czepiaj się jeśli nie masz stosownych argumentów, bo takie to sobie możesz pomiędzy bajki wsadzić, bo na nikogo nie działają. Wręcz przeciwnie, takimi postami prowokujesz userów tego forum, w tym mnie, i przedmówcę (post wyżej). Nie będę rozstrzygać kto jest lolkiem a kto nie. Czytałeś regulamin? Wiesz, że za obrazę innych możesz dostać %? A tym swoim tekstem to mnie zabiłeś, normalnie boki zrywam. A i jeszcze jedno, skoro jesteś takim pr0 uber userem i udzielasz się na wielu forach internetowych, to czy znasz taką zasadę, że po przecinku zawsze naciskamy spację, tak samo po kropce? Pomijam już pisownię polskich znaków. Worda w szkole nie uczyli? <_<

Proponuję zamknąć ten temat bo zrobił się niezły młyn.

Edytowane przez Spylon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestes chyba lolkiem.

Poczytaj sobie chłopie to np.

http://www.hardwaresecrets.com/article/192/4

Nie chcę mi się teraz szukać ,ale dawno temu dorwałem takie porównanie tego twojego balerona z sempronem . I było jak na dłoni podsumowane ze celeron odstaje od semprona. Zwłaszcza na s. 939 połyka te twoja celine. Widziałem u znajomego jak śmiga mu HL2 (z Radkiem x800 GTO ,Celek D 2.6 ghz) i mu przycinało dość często.Zamknijcie to, bo temat sie rozjechał i zmierza w złą stronę. Idź sobie prowokuj ludzi tego typu herezjami łaskawie na PCLabie, a nie tutaj. :evil:

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedni potrafia czytac a inni nie. Zaraz chyba sie zdenerwuje. :evil:

@Devil

Na cholere porownanie a64 z celeronem? Osmieszasz sie. :mad:

@Spylon

Prawie dobrze ale nie do konca. :|

@Firekage

Tekst pogrubiony przez Spylona prawie mnie rozsmieszyl. Za to masz plusa. Niestety jestes w bledzie co do wydajnosci, grzania sie i o/c prockow. EOT i czekamy na screeny. Obym sie doczekal... :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież tam jest Semprona porównanie. Chyba ,że źle zrozumiałem :|

Nie raz widziałem testy porównawcze i widziałem w akcji celiny wiec to nie zmienia faktu. Nie są to zapewne jakieś większe różnice w wydajności ale w grach wypada Celek słabiej.

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi