Skocz do zawartości
Gość #Mreko

Windows Xp Process System Problem Po 2-3godzinach

Rekomendowane odpowiedzi

tak wiec po 2-3 godzinach proces system od 0% zaczyna srednio pobierac 20% cpu usage mimo ze nic nie zmienione nic nowego nie uruchamiane od momentu gdy proces mial 0% i tak niezbedny jest reset co kilka godzin

co ciekawsze wylaczenie torrentow( bitcomet) powoduje spadek tego procesu do 0%

kiedys mialem powazna infekcje wirusa ale wsio wyplenilem najwyrazniej cos uszkodzilo

moze cos by pomoglo bez reinstalki systemu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wiec znalazlec rozwiazanie problemu nie wiem po co ten temat

tak ale przez 3-4 godziny proces system 0% cpu usage

to nie jest przyczyna proces bitcomet max 2% cpu usage

ale to nie ma nic do systemu proces system dopiero po infekcji wirusa cos jest z nim nie tak

najprawdopodobniej potrzebna reinstalka

zreszta po wylaczeniu bitcomet proces system tez jest na poziomie 10% a nie jak po resecie 0%

Edytowane przez #Mreko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak już wyłączysz Bitcomet i będziesz miał to 10% ,odłącz internet i wtedy patrz.

Trochę mnie natomisat dziwi ,że Bitcomet bierze tylko 2% procka ,nie używam go ,ale to troche mało.Wszystko zależy oczywiście od procka i od ustawień samego programu.

ps.możesz zainstalować BWMeter czy Netlimiter ,CFoss też ma licznik trzeba w nim tylko pobawić się opcją Wybierz skórkę ;będziesz widział ruch na łączu.Bo coś czuję ,że dalej coś śmiga po wyłączeniu Bitcometa.

Masz jakiegoś Firewall-a ? nie tego z windowsa

A jeszcze na koniec dodam ,że możesz sprawdzić tym co w nim siedzi http://www.download.net.pl/1943/Process-Ex...XP-Server-2003/

Edytowane przez securite

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak już wyłączysz Bitcomet i będziesz miał to 10% ,odłącz internet i wtedy patrz.

Trochę mnie natomisat dziwi ,że Bitcomet bierze tylko 2% procka ,nie używam go ,ale to troche mało.Wszystko zależy oczywiście od procka i od ustawień samego programu.

ps.możesz zainstalować BWMeter czy Netlimiter ,CFoss też ma licznik trzeba w nim tylko pobawić się opcją Wybierz skórkę ;będziesz widział ruch na łączu.Bo coś czuję ,że dalej coś śmiga po wyłączeniu Bitcometa.

Masz jakiegoś Firewall-a ? nie tego z windowsa

A jeszcze na koniec dodam ,że możesz sprawdzić tym co w nim siedzi http://www.download.net.pl/1943/Process-Ex...XP-Server-2003/

oj od dawna mam dumeter wiec wsio widze

bitcomet to nie azerus na javie i max to 2-3% obciazenia chyba ze hasuje plik po sciagnieciu proces system normalnie tez max 2-3% a nie 30% po kilku godzinach jak praktycznie nic sie nie dzieje co mi ten wirus namotal

http://img89.imageshack.us/img89/7434/systemsc8.jpg

a tu system po resecie

http://img209.imageshack.us/img209/2484/sys2ot7.jpg

Edytowane przez #Mreko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz to samo co ja !!

Dzisiaj to zauwazylem. Problem w tym ze ja nie uzywam zadnych torentow tylko dc. Bardzo mnie to denerwuje poniewaz wlacza mi co chwile wiatrak w laptopie :/ Chyba sobie strzele formata.

P.S.

Masz taki objaw ze jak wchodzisz do moj komputer i pozniej na dysk to musisz chwile odczekac zanim Ci wejdzie na partycje ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:arrow: #Mreko

Po co wklejasz te bezuzyteczne screeny? Masz kliknac na proces SYSTEM i w jego wlasciwosciach zobaczyc jaki plik powoduje obciazenie systemu!

Ps. Masz moze SP2? Jezeli tak to czy zwiekszyles sobie limit polaczen przy pomocy XP-AntiSpy? Jezeli nie to zrob to.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:arrow: #Mreko

Po co wklejasz te bezuzyteczne screeny? Masz kliknac na proces SYSTEM i w jego wlasciwosciach zobaczyc jaki plik powoduje obciazenie systemu!

Ps. Masz moze SP2? Jezeli tak to czy zwiekszyles sobie limit polaczen przy pomocy XP-AntiSpy? Jezeli nie to zrob to.

wlasnie to jakis klpid.sys +0x4840 tak mi tego systema meczy

zrobilem suspend to net przestal dzialac ale system wrocil do normy

wiec to podproces od internetu skubaniec shit winzgroza potrzebuje reinstalki

Masz to samo co ja !!

Dzisiaj to zauwazylem. Problem w tym ze ja nie uzywam zadnych torentow tylko dc. Bardzo mnie to denerwuje poniewaz wlacza mi co chwile wiatrak w laptopie :/ Chyba sobie strzele formata.

P.S.

Masz taki objaw ze jak wchodzisz do moj komputer i pozniej na dysk to musisz chwile odczekac zanim Ci wejdzie na partycje ?

jak masz turiona i c&c to sciagnij program crystacpuid i nasz sztywno ustal mnoznik albo zmien wlasciwosci w multipiler management

a jak odczyt twardziela wolny potrzebna defragmentacja w tym tez page file'a

Edytowane przez #Mreko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie to jakis klpid.sys +0x4840 tak mi tego systema meczy

zrobilem suspend to net przestal dzialac ale system wrocil do normy

wiec to podproces od internetu skubaniec shit winzgroza potrzebuje reinstalki

Tak ciezko Ci wpisac w google nazwe pliku zeby dowiedziec sie, ze to czesc Kaspersky Anti-Hacker Personal Firewall?

Reinstalacja nic Ci nie da, za to zmiana/wylaczenie/ustawienie jak trzeba firewall'a jak najbardziej!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak ciezko Ci wpisac w google nazwe pliku zeby dowiedziec sie, ze to czesc Kaspersky Anti-Hacker Personal Firewall?

Reinstalacja nic Ci nie da, za to zmiana/wylaczenie/ustawienie jak trzeba firewall'a jak najbardziej!

ta tylko kah mam wylaczony nieuruchamiany z autostartem wiec co robi proces programu ktory tam nie powinien byc

zrobie uinstalke kah i zobacze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi