Gość #Mreko Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 tak wiec po 2-3 godzinach proces system od 0% zaczyna srednio pobierac 20% cpu usage mimo ze nic nie zmienione nic nowego nie uruchamiane od momentu gdy proces mial 0% i tak niezbedny jest reset co kilka godzin co ciekawsze wylaczenie torrentow( bitcomet) powoduje spadek tego procesu do 0% kiedys mialem powazna infekcje wirusa ale wsio wyplenilem najwyrazniej cos uszkodzilo moze cos by pomoglo bez reinstalki systemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wodnikpl Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 hmm.... a ty nie wiesz o tym ze bitcomet podczas uzytkowania znacznie zwalnia pc ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sasajas Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 co ciekawsze wylaczenie torrentow( bitcomet) powoduje spadek tego procesu do 0% no wiec znalazlec rozwiazanie problemu nie wiem po co ten temat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość #Mreko Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 (edytowane) no wiec znalazlec rozwiazanie problemu nie wiem po co ten temattak ale przez 3-4 godziny proces system 0% cpu usage to nie jest przyczyna proces bitcomet max 2% cpu usage ale to nie ma nic do systemu proces system dopiero po infekcji wirusa cos jest z nim nie tak najprawdopodobniej potrzebna reinstalka zreszta po wylaczeniu bitcomet proces system tez jest na poziomie 10% a nie jak po resecie 0% Edytowane 25 Lipca 2006 przez #Mreko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
securite Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 (edytowane) Jak już wyłączysz Bitcomet i będziesz miał to 10% ,odłącz internet i wtedy patrz. Trochę mnie natomisat dziwi ,że Bitcomet bierze tylko 2% procka ,nie używam go ,ale to troche mało.Wszystko zależy oczywiście od procka i od ustawień samego programu. ps.możesz zainstalować BWMeter czy Netlimiter ,CFoss też ma licznik trzeba w nim tylko pobawić się opcją Wybierz skórkę ;będziesz widział ruch na łączu.Bo coś czuję ,że dalej coś śmiga po wyłączeniu Bitcometa. Masz jakiegoś Firewall-a ? nie tego z windowsa A jeszcze na koniec dodam ,że możesz sprawdzić tym co w nim siedzi http://www.download.net.pl/1943/Process-Ex...XP-Server-2003/ Edytowane 25 Lipca 2006 przez securite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Sciagnij sobie: http://www.sysinternals.com/Utilities/ProcessExplorer.html We wlasciwosciach procesu system zobacz co dokaldnie obciaza procesor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość #Mreko Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 (edytowane) Jak już wyłączysz Bitcomet i będziesz miał to 10% ,odłącz internet i wtedy patrz. Trochę mnie natomisat dziwi ,że Bitcomet bierze tylko 2% procka ,nie używam go ,ale to troche mało.Wszystko zależy oczywiście od procka i od ustawień samego programu. ps.możesz zainstalować BWMeter czy Netlimiter ,CFoss też ma licznik trzeba w nim tylko pobawić się opcją Wybierz skórkę ;będziesz widział ruch na łączu.Bo coś czuję ,że dalej coś śmiga po wyłączeniu Bitcometa. Masz jakiegoś Firewall-a ? nie tego z windowsa A jeszcze na koniec dodam ,że możesz sprawdzić tym co w nim siedzi http://www.download.net.pl/1943/Process-Ex...XP-Server-2003/ oj od dawna mam dumeter wiec wsio widze bitcomet to nie azerus na javie i max to 2-3% obciazenia chyba ze hasuje plik po sciagnieciu proces system normalnie tez max 2-3% a nie 30% po kilku godzinach jak praktycznie nic sie nie dzieje co mi ten wirus namotal http://img89.imageshack.us/img89/7434/systemsc8.jpg a tu system po resecie http://img209.imageshack.us/img209/2484/sys2ot7.jpg Edytowane 26 Lipca 2006 przez #Mreko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 Masz to samo co ja !! Dzisiaj to zauwazylem. Problem w tym ze ja nie uzywam zadnych torentow tylko dc. Bardzo mnie to denerwuje poniewaz wlacza mi co chwile wiatrak w laptopie :/ Chyba sobie strzele formata. P.S. Masz taki objaw ze jak wchodzisz do moj komputer i pozniej na dysk to musisz chwile odczekac zanim Ci wejdzie na partycje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 :arrow: #Mreko Po co wklejasz te bezuzyteczne screeny? Masz kliknac na proces SYSTEM i w jego wlasciwosciach zobaczyc jaki plik powoduje obciazenie systemu! Ps. Masz moze SP2? Jezeli tak to czy zwiekszyles sobie limit polaczen przy pomocy XP-AntiSpy? Jezeli nie to zrob to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość #Mreko Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 (edytowane) :arrow: #Mreko Po co wklejasz te bezuzyteczne screeny? Masz kliknac na proces SYSTEM i w jego wlasciwosciach zobaczyc jaki plik powoduje obciazenie systemu! Ps. Masz moze SP2? Jezeli tak to czy zwiekszyles sobie limit polaczen przy pomocy XP-AntiSpy? Jezeli nie to zrob to. wlasnie to jakis klpid.sys +0x4840 tak mi tego systema meczy zrobilem suspend to net przestal dzialac ale system wrocil do normy wiec to podproces od internetu skubaniec shit winzgroza potrzebuje reinstalki Masz to samo co ja !! Dzisiaj to zauwazylem. Problem w tym ze ja nie uzywam zadnych torentow tylko dc. Bardzo mnie to denerwuje poniewaz wlacza mi co chwile wiatrak w laptopie :/ Chyba sobie strzele formata. P.S. Masz taki objaw ze jak wchodzisz do moj komputer i pozniej na dysk to musisz chwile odczekac zanim Ci wejdzie na partycje ? jak masz turiona i c&c to sciagnij program crystacpuid i nasz sztywno ustal mnoznik albo zmien wlasciwosci w multipiler management a jak odczyt twardziela wolny potrzebna defragmentacja w tym tez page file'a Edytowane 26 Lipca 2006 przez #Mreko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 wlasnie to jakis klpid.sys +0x4840 tak mi tego systema meczy zrobilem suspend to net przestal dzialac ale system wrocil do normy wiec to podproces od internetu skubaniec shit winzgroza potrzebuje reinstalki Tak ciezko Ci wpisac w google nazwe pliku zeby dowiedziec sie, ze to czesc Kaspersky Anti-Hacker Personal Firewall? Reinstalacja nic Ci nie da, za to zmiana/wylaczenie/ustawienie jak trzeba firewall'a jak najbardziej! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość #Mreko Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 Tak ciezko Ci wpisac w google nazwe pliku zeby dowiedziec sie, ze to czesc Kaspersky Anti-Hacker Personal Firewall? Reinstalacja nic Ci nie da, za to zmiana/wylaczenie/ustawienie jak trzeba firewall'a jak najbardziej! ta tylko kah mam wylaczony nieuruchamiany z autostartem wiec co robi proces programu ktory tam nie powinien byc zrobie uinstalke kah i zobacze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...