-Adrien- Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 (edytowane) Zastanawiam się nad kupnem nowego procka i płyty głównej. Nieznam się na overlockingu i właśnie dlatego przeżucam się na Intela. Niewiem jakiego proca i płytę kupić i proszę o pomoc tutejszych ekspertów o doradzenie mi jakiegoś zestawu. Ta cena do 400 jest zaniżona. Jakiś zestawik do 550 i z mojej strony pytaie czy są karty które obsługują PCI-E i AGP?? Bo niestety niemam kasy na nową kartę a ta stara na AGP by pasowała. Edytowane 25 Lipca 2006 przez -Adrien- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayk Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Zastanawiam się nad kupnem nowego procka i płyty głównej. Nieznam się na overlockingu i właśnie dlatego przeżucam się na Intela.* Niewiem jakiego proca i płytę kupić i proszę o pomoc tutejszych ekspertów o doradzenie mi jakiegoś zestawu. Ta cena do 400 jest zaniżona. Jakiś zestawik do 550 i z mojej strony pytaie czy są karty które obsługują PCI-E i AGP??** Bo niestety niemam kasy na nową kartę a ta stara na AGP by pasowała. * - :blink: yyy... ** - chyba chodzi ci o płyty główne :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Jest tylko jedna karta, która jednocześnie działa na AGP 8X i PCI-Express 16x. Był to jakiś X1300. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Zastanawiam się nad kupnem nowego procka i płyty głównej. Nieznam się na overlockingu i właśnie dlatego przeżucam się na Intela. Niewiem jakiego proca i płytę kupić i proszę o pomoc tutejszych ekspertów o doradzenie mi jakiegoś zestawu. Ta cena do 400 jest zaniżona. Jakiś zestawik do 550 i z mojej strony pytaie czy są karty które obsługują PCI-E i AGP?? Bo niestety niemam kasy na nową kartę a ta stara na AGP by pasowała. Że co? :blink: Kup sobie Asrocka Dual SATA2 i do tego Semprona na s. 939 bądź Venica. Całość Cię wyjdzie: płyta 210 zł + proc 190 zł lub 265 zł... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Adrien- Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 (edytowane) Chcem sobie kupić nową płytę główną i procesor w skrócie. Płytę pod 775 i procesor Intela. Co doradzacie podkreślam nieznam się na overlockingu. Edytowane 25 Lipca 2006 przez -Adrien- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 (edytowane) Za 550zł nie kupisz nic fajnego na intelu !!! za mało $, chyba że jakiegoś asrocka i celerona a taki zestawik to shit, lepiej juz coś na s939 np asrock sata2 i venice 3000+, wydajnosc jak na 550zł bardzo dobra. Edytowane 25 Lipca 2006 przez maruh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arreat Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Jestem murem za kolegami, AMD jest wydajniejszy od Pentiuma którego chcesz brać, więc- weż kup ASRock Dual-Sata 939 Do tego najtanszy Venice 3000+, chyba ze jednak bedziesz zainteresowany O/C to jakis selekt albo e3 po prostu, wyjdzie ci 207zł za płytkę, 281zł za proca jeśli chcesz zwykłego, i bedziesz miec lepiej ,ciszej, chlodniej niz P43.2Ghz... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 (edytowane) Jestem murem za kolegami, AMD jest wydajniejszy od Pentiuma którego chcesz brać, więc- weż kup ASRock Dual-Sata 939 Do tego najtanszy Venice 3000+, chyba ze jednak bedziesz zainteresowany O/C to jakis selekt albo e3 po prostu, wyjdzie ci 207zł za płytkę, 281zł za proca jeśli chcesz zwykłego, i bedziesz miec lepiej ,ciszej, chlodniej niz P43.2Ghz... :) Lepiej w grach :wink: Ciszej, a niby czemu każdy może sobie zamontowac super chłodzonko i bedzie miec cicho i chłodno :wink: No ale i tak zestaw na amd za ta kase bedzie lepszy niż zestaw na intelu. Edytowane 25 Lipca 2006 przez maruh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Adrien- Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 (edytowane) Dobrze to wybiorę tego Semprona ale mam jeszcze pytanie. Czym mam się kierować przy wybieraniu płyty i procesora?? Bo jestem kompletnie zielony w sprawie sprzętu. I co myślicie o tym sprzęcie czy będzie dobry. http://www.allegro.pl/item117451068_msi_k9...et_am2_box.html http://www.allegro.pl/item115861854_amd_se..._premiera_.html Sprzęt jaki teraz mam to Athlon 2000xp+ A7V8X-X. Czy będzie widoczna jakość w grach po zmianie na powyższy sprzęt?? Edytowane 25 Lipca 2006 przez -Adrien- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Dobrze to wybiorę tego Semprona ale mam jeszcze pytanie. Czym mam się kierować przy wybieraniu płyty i procesora?? Bo jestem kompletnie zielony w sprawie sprzętu. Kupic konkretne komponety mianowicie: Asrock Dual SATA2 i Athlon/Sempron 3000+ s. 939 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayk Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Sprzęt jaki teraz mam to Athlon 2000xp+ A7V8X-X. Czy będzie widoczna jakość w grach po zmianie na powyższy sprzęt?? a jaką masz grafikę teraz? i ile ramiku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Adrien- Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Radeon 9200Se - Jak dobry proc i płyta to kupię nową 2x256 GoodRAM (Jedna jest nowa a druga to baardzo stara bo kompa kupywałem 3 lata temu) DIMM2: GR400D64L3/256 DIMM3: 256 MB PC2700 DDR SDRAM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Radeon 9200Se - Jak dobry proc i płyta to kupię nową 2x256 GoodRAM (Jedna jest nowa a druga to baardzo stara bo kompa kupywałem 3 lata temu) DIMM2: GR400D64L3/256 DIMM3: 256 MB PC2700 DDR SDRAM To jak chcesz do AM2 wsadzić DDR??? Może wbić młotkiem??? :mur: Człowieku piszą Ci wołem: bierz Asrocka dual sata2 i Venice i sprawa załatwiona... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayk Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Radeon 9200Se - Jak dobry proc i płyta to kupię nową 2x256 GoodRAM (Jedna jest nowa a druga to baardzo stara bo kompa kupywałem 3 lata temu) DIMM2: GR400D64L3/256 DIMM3: 256 MB PC2700 DDR SDRAM grafika beznadziejna, nie poprawisz wydajności w gierkach, do wymiany cała platforma: proc, płyta, pamięci i grafika - za 550PLN tego nie zrobisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 I właściwie to nie odczujesz żadnej różnicy w grach bo już ten XP się dusi przy tej grafice... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Adrien- Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Dzięki za pomoc ten ASrock Dual SATA 2 i Semprona 3000 + s939 kupię. I czy ten ASrock obsługuje AGP bo z 9200se posiedzę miesiąc a potem wymieniam na GEFORCE 7300 GS 256MB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayk Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 (edytowane) Dzięki za pomoc ten ASrock Dual SATA 2 i Semprona 3000 + s939 kupię. I czy ten ASrock obsługuje AGP bo z 9200se posiedzę miesiąc a potem wymieniam na GEFORCE 7300 GS 256MB. Chłopie weź pomysl troche, po kiego grzyba inwestować w nowy sprzęt z AGP odchodzącym do lamusa? Nie lepiej płytę, proca i grafę na PCI-E od razu? Edytowane 25 Lipca 2006 przez mayk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 (edytowane) Chłopie weź pomysl troche, po kiego grzyba inwestować w nowy sprzęt z AGP odchodzącym do lamusa? Nie lepiej płytę, proca i grafę na PCI-E od razu? A teraz może Ty pomyśl... :mur: Ten asrock gwoli ścisłości ma pełnowydajne AGP i PCI-E, bo to jest ULi 1695. OMG Ciemnota... Edytowane 25 Lipca 2006 przez psychodeliczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayk Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 (edytowane) chłopie, on ma wszystko do wymiany :? łącznie z ramem 939 to tez nie jest krzyk mody... ładowac sie po drodze w nie wiadomo w co ... Edytowane 25 Lipca 2006 przez mayk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 (edytowane) Chłopie weź pomysl troche, po kiego grzyba inwestować w nowy sprzęt z AGP odchodzącym do lamusa? Nie lepiej płytę, proca i grafę na PCI-E od razu? Przeciez nasz kochany asrock ma agp i pci-e wiec w czym problem a athlon 3000+ kosztuje 260zł w proline:) asrock jakies 200zl i masz 460zł za super zestaw do tego sprzedaj to co masz i szarpnij sie na 7300gt za 400zl (musisz troszke dozbierac) chłopie, on ma wszystko do wymiany icon_confused2.gif łącznie z ramem 939 to tez nie jest krzyk mody... ładowac sie po drodze w nie waidomo co ... a czemu te ramy i grafe moze wsadzic do tej mobo i nie bedzie problemu i to ze ramy beda dzialac asynchronicznie do procka to raczej problemu nie bedzie poza tym penie zasilacz by sie przydal. Edytowane 25 Lipca 2006 przez bryken Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 chłopie, on ma wszystko do wymiany :? łącznie z ramem 939 to tez nie jest krzyk mody... ładowac sie po drodze w nie wiadomo w co ... Dobrze się czujesz??? To weź mu znajdź w tych granicach cenowych sprzęt o lepszej przyszłości, bo widzę, że tylko piszesz nie podając nic konkretnego... Ten ram spokojnie mu może tymczasowo pochodzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayk Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 (edytowane) ja bym tego poprostu nie ruszał, zbierał klops. PS.: dziekuje czuje się wręcz wyśmienicie, a kolega? nerwowy dziś cuś.. Edytowane 25 Lipca 2006 przez mayk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...