Skocz do zawartości
slavok

Przeniesienie Systemu Na Inny Dysk.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam do was drodzy koledzy pytanie, potrzebuj przenieść cały system na inny dysk, czuli mówiąc prosto całą zawartość partycji C z mojego starego Seagata na nowego Maxtora, chciałbym uniknąć robienia systemu na nowo bo przechodziłem przez to 2 tyg temu… Czy istnieje taka możliwość ? jak tak to w jaki sposób to zrobić czy jakiego programu użyć. (system: windows XP)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie pomocy bo mi już rece opadają, probowałem na wszelkie sposoby… ale nie działa, robie dokładną kopie zawartości C: na nowy dysk, ale za cholerę Windows nie chce odpalic z tego nowego dysku… kopiowałem zawartość ghostem z pod windowsa, z pod dosa, robilem obraz, pozniej go wypakowywałem tak samo ghostem, Windows/Dos, wpisywałem w konsoli odzyskiwania fixmbr, fixboot… nic nie przynosi skutku… dlaczego system nie chce się załadować?? wydaje mi sie że zawartosc boot ini jest poprawna:

[boot loader]timeout=30default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS[operating systems]multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect

co jeszcze odpowiada za ładowanie systemu ?

Edytowane przez slavOK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK juz sobie poradzilem :P

zrobilem tak:

nowy dysk czysciutki bez partycji, za pomoca PM 8, kopia całej part. C: ze starego dysku pod windą, reset odpalenie systemu z nowego dysku bez problemu :) i dopiero partycjonowanie dysku :) działa wszytsko ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi