Skocz do zawartości
Macieqqq

Ktore Pamieci Z Podanych Wybrac Do O/c?

Rekomendowane odpowiedzi

Ktore pamieci z podanych ponizej wybrac do o/c? W nawiasach napisalem to co podali na stronie...

CL2.5 - 512 MB - 400 MHz:

164 zl - TwinMos

169 zl - Kingston ValueRAM KVR400X64C25/512

179 zl - GoodRAM (na kosciach Infineon OEM)

187 zl - PDP Patriot

189 zl - GeIL (timingi: 2.5-6-3-3, czas dostepu: 5ns, aluminiowy radiator)

191 zl - Corsair VS

Jeszcze mam do wyboru te 2 kostki Kingston'a:

199 zl - Kingston HyperX - CL2 - 400 MHz - KHX3200A/512 (timingi: 2-3-2-6-1, czas dostępu: 5 ns, aluminiowy radiator)

199 zl - Kingston HyperX - CL2 - 433 MHz - KHX3500/512 (czas dostępu: 4.5 ns, aluminiowy radiator)

Z gory dzieki za pomoc

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tych co podałeś najlepsze będą Kingston HyperX Cl2-433Mhz, jeżeli cudów nie chcesz robić to ci wystarczą ale w sumie jak trafią ci się na dobrych kostach to cuda na nich też można robić :-P. Ogólnie dobre pamiątki do wszystkiego!!

Edytowane przez Sajrus-World

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja by wziął goodramy może trafi jakieś fajne ;] ja miałem hyperx i taka padaka że daj spokój... a z jakiego sklepu to masz?? bo sam też jestem na etapie kupna nowych ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widze, ze nie ma duzo chetnych do odpowiedzi na pytanie ;)

Tak wiec przeanalizowalem wszystko jeszcze raz i prosze o odp. na jedno male pytanie, ktore z tych 2 pamieci wybrac?

A - Kingston HyperX KHX3200A/512, 400MHz, 2-3-2-6-1, 5 ns, 2.6V

B - Kingston HyperX KHX3500A/512, 434MHz, 2.5-3-3-7-1, 4.6 ns, 2.6V

Wyczytalem, ze w przypadku procesora AMD taktowanie pamieci nie ma wiekszego znaczenia, natomiast przyrost wydajnosci osiagniemy przy mniejszych timingach.

Wnioskuje z tego ze lepiej brac pozycje A, tak?

Edytowane przez Macieqqq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"KHX3200A/512" miałem takie tylko że 256 i straszna padaka tylko 450 nic więcej <_< w temacie pamięci ram jest spis pamięci i w hyperx nie ma takich z A na końcu więc nie wiem po co się w nie pchać <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi