PabloHasan Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Witam no wlasnie jak w temacie. Nigdy mnie w/w urzadzenia nie interesowaly, malo ogladam TV w sumie, ale np. szklo kontaktowe bardz olubie ;). Nie zawsze moge je obejrzec, nie mam magnetowidu pomyslalem kupie se tuner.. kabel pociagnalem do pokoju co trzeba zarobilem/podpialem i stoje przed dylematem..jaki tuner kupic.. Bardzo zalezy mi na jakosci odbioru. Zdaje sobie z tego sprawe, ze duzo zalezy od sygnalu jaki przychodzi na "koniec kabla" - zapewniam Was jest b. dobry. Drugorzedna sprawa to zlacze...Wolalbym na USB. Planuje zakup nowej platformy i plyte glowna jaka wybiore (asrock DualSata) ma tylko 3 PCI. Jeden slot zajmie Sieciowka (potrzebuje dwie wiec musi byc dodatkowa + integer z plyta). drugi Audigy2OEM (stary dobry OEM :) ).Jak Tuner bedzie na PCI to nie bede mam juz miejsca...(w sumie to nie wiem co jeszcze mial bym tam wstawiac..). Zatem priorytet to jakosc odbioru potem by byl na USB. Jesli nie da sie pogodzic to PCI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 21 11 1991 Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 coś takiego wydaje mi sie ze good Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayk Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 (edytowane) Tu: TEST TUNERKÓW , musisz wpisać tylko w wyszukiwarkę w zakładce recenzje. Ja miałem do czynienia z dwoma, jeden to jakiś Pinnacle na USB za około 400PLN, a drugi to moj Winfast XP2000 Expert - rewelacja za 200PLN. Ten Pinnacle wypadł blado...jakość obrazu fatalna. Na swoim Winfascie przerabiałem filmy z VHS na DVD, nagrywałem full rzeczy z TV - jak dla mnie za tą cenę konkurencji ani widu, ani słychu. PS: Nick zaczerpnięty z Human Traffic ? :D Edytowane 25 Lipca 2006 przez mayk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PabloHasan Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 (edytowane) Z calym szacunkiem, ale "wydaje mi sie" to za malo by mnie przekonac :). Utkwilo mi w pamieci jedno powiedzenie: "jestem za biedny by kupowac tanio". Oczywiscie tanio nie zawsze oznacza zle (np. Asrock DualSata). Wolabym jednak miec pewnosc, ze zakupiony produkt bedzie ok. Przegladam oferty i chyba kolejny warunke to sprzetowy Mpeg2 - zawsze to duzy +. Przegladalem te testy z benchmarka - nie wiem jakies takie sa ... pod rynek/producenta? Wole opinie userow tego forum. No wlasnie Winfast XP2000 jakos najbardziej jak narazie do mnie przemawia. Czy moze ktos mial do czynienia/zna opinie na temat tego tunera: Tuner Winfast USB Edytowane 25 Lipca 2006 przez PabloHasan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PabloHasan Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 Czy moze ktos z Was spotkal sie z tym tunerem: ATI TV Wonder USB 2.0 ATI USB Nie moge znalesc go w zadnym ze sklepow online, nie wiem nawet ile kosztuje, a chcialbym porownac cena/jakosc wzgledem WinFast TV USB II Deluxe, na ktorego jestem narazie zdecydowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badboy88 Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 (edytowane) ja bym chciał kupić ten tunerek : http://www.benchmark.pl/artykuly/testy/tun...ter_550Pro.html jednak mam pewne obawy ...... nie wiem czy mi sie zmieści na moją płytke k9N która ma radiator i przez to karta sie może nie zmieścić bo na końcu karty są tzw haczyki pci-e ........ w ostateczności zmieści sie ta karta ?? : http://www.benchmark.pl/artykuly/testy/tun...0XP_Expert.html bo ona też będzie chyba ? zachodzić na radiatorek .... Edytowane 30 Lipca 2006 przez badboy88 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 Wystrzegaj sie tego Sapphire Theatrix Theater 550 PRO - jest wiele problemow z dobraniem programow dla niego (bo dolaczony jest do kitu). Najlepiej jak bys wzial cos od Leadteka lub AverTV - najbardziej sprawdzone konstrukcje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZZeo Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 Ja mam AverTV Studio 303. Nie ma jakiejś super jakości, ale oglądać można. Miałem parę problemów z nim (dokładnie z programem) np po każym włączeniu nie działał dźwięk, kanały się nie zapisywały, zdarzają się zwiechy programu. Jednak to chyba zależy od kompa, od formatu mam wszystko w porządku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badboy88 Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 Miałem AverTV Studio 303 w dawnych czasach ,dobra karta ale wybredna tak stwierdzam (niektóre moje kompy po jej wsadzeniu nie włączały się) Miałem pixel view i wiem że są to karty które powinny kosztować 50 złotych nie więcej (za nówki oczywiście !) Najlepsza jest według mnie winfast Expert,miałem już ją,zero problemów ,po prostu cud miód i orzeszki , myślałem że już jest coś lepszego,jednak myliłem sie,tak więc ponawiam swoje pytanie,czy winfast expert zmieści sie na moją płyte msi K9n ? (konkretnie chodzi o radiatorek) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PabloHasan Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Tu: TEST TUNERKÓW , musisz wpisać tylko w wyszukiwarkę w zakładce recenzje. Ja miałem do czynienia z dwoma, jeden to jakiś Pinnacle na USB za około 400PLN, a drugi to moj Winfast XP2000 Expert - rewelacja za 200PLN. Ten Pinnacle wypadł blado...jakość obrazu fatalna. Na swoim Winfascie przerabiałem filmy z VHS na DVD, nagrywałem full rzeczy z TV - jak dla mnie za tą cenę konkurencji ani widu, ani słychu. PS: Nick zaczerpnięty z Human Traffic ? :D BRAVO !!! :D Mialem samo Pablo (od pawel), ogladalismy z kumplami wlasnie w/w film i .. mi dolozyli ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...