Henius Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Witam, Kumpel dal mi plyte abit nf-2s poniewaz zjaral mu sie proc i podejrzewal ze tez plyta. Totez kupil te dwa podzespoly nowe i okazalo sie ze rowniez? albo procek + zasilka sie tylko spalily. I tu powstaje pytanie: czy jesli ta plyta moze bedzie dobra [nie wiem jak to sprawdzic ] to jak wloze dobry procek to spali mi go? czy po prostu sie nie odpali? z góry dziękuję za odpowiedż Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Jesli spalil sie zasilacz i procesor to plyta glowna jako element posredniczacy raczej nie miala duzych szans zeby wytrzymac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Oddaj do servisu jakiegos zeby sprawdzili! Mają tam specjalne moduły testowe zastępujące procesor. Najprostszym sposobem moze byc podlaczen ispekera pod plyte i zasilki... uruchamiasz na krótko i jak plyta zacznie piszczec (ze nie ma proca ani nic innego) to znaczyze powinna byc sprawna :) Ale polecam sposob nr 1:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henius Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 Tak zrobie. Podlacze pod dobra zasilke ta plytke i jelsi bedzie piszczala to bedzie ok, tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sasajas Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 jak nie ma procka wpietego w plycie to nawet sie nie uruchomi plyta a co dopiero piszczec ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tsgs2 Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 dokladnie. najlepiej oddac na serwis. ze swoim prockiem bym nie ryzykowal poniewaz czasem moze cos sie uszkodzic. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 @sasajas co ty za pierd** wygadujesz... Jak nie ma procka w mobo i ją włączysz to zacznie piszczeć jakimś określonym sygnałem (np ciągły długi pisk - zależne od biosu i od mobo ;]) co oznacza, że nie ma procka... Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henius Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 (edytowane) Sprawdziłem. Zasilacz sie nie spalil. Plyta padnieta. Zadnego znaku. Dzieki. Pozdrawiam Edytowane 28 Lipca 2006 przez Henius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...