Skocz do zawartości
Slipkot

Gigabyte GA-7VA

Rekomendowane odpowiedzi

a ja standardowo uprzedze przed rev.1.2 wszystkich modeli tej serii... jesli SW1 ma "tylko" opcje 1/ON to znaczy ze nie mozna "wymusic" fsb 166-200. Dostalem oficjalna odpowiedz z Gigabyta:

Dear Sir:Thank you for supporting Gigabyte products. As to the problem you mentioned, the 166 is for FSB 333 CPUs. Based on the information you provided, you are using FSB 266 (133) CPUs. Therefore, you cannot set FSB at 333 (166). It's overclocking. Best Regards,Gigabyte

"_It's overclocking._" LOL! Fajna wymowka, ze zrobili downgrade plyty. Moze jeszcze wytna EasyTune, w koncu _It's overclocking_

To jest k*** smieszne!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest najsłabszy model serii GA-7V i osobiscie - nie polecam... Płyta tania, stabilna ale możliwości OC znikome... Brak DualBios'u... Brak dodatkowych switch'y do podłączenia wiatraków... Brak zmiany mnożnika (nie ma switch'y na MOBO)... Lepiej dołożyć parę złoty i kupić GA-7VAX 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy ja wiem czy taki brak mozliwosci OC ?

zobacz u mnie w podpisie 

dual bios mi do nieczego nie potrzebny, wiatrakow dodatkowych tez nie mam ;)

ale zgadzam sie tez bym bral VAX

Dlatego ze nie ma wejsc na wiatraki i dobrego OC wzialem Solteka 75FRV i 29pln mniej :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja standardowo uprzedze przed rev.1.2 wszystkich modeli tej serii... jesli SW1 ma "tylko" opcje 1/ON to znaczy ze nie mozna "wymusic" fsb 166-200. Dostalem oficjalna odpowiedz z Gigabyta:

Dear Sir:Thank you for supporting Gigabyte products. As to the problem you mentioned, the 166 is for FSB 333 CPUs. Based on the information you provided, you are using FSB 266 (133) CPUs. Therefore, you cannot set FSB at 333 (166). It's overclocking. Best Regards,Gigabyte 

"_It's overclocking._" LOL! Fajna wymowka, ze zrobili downgrade plyty. Moze jeszcze wytna EasyTune, w koncu _It's overclocking_

To jest k*** smieszne!

szkoda ze na oficjalnej stronie tego nie napisza - w ogole producenci powinni opisywac dostpene wersje rewizyjne i co zmienili ale jak widac maja nas w d... i kreca jak sie da :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy dobra alternatywa do tego Gigabyte GA-7VA(bez X) bedzie MSI KT3V (ewentualnie MSI KT3 Ultra2 ) która ma dzielnik 1/5 a brak jej tylko agpx8- co zreszta nic nie szkodzi :) hm... bo Soltek to odpada na starcie!!!

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...