phase Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 ok jestem sam w domu i dzisiaj robilem spaghetti i troche mi miesa mielonego zostalo, cos okolo pol kilo. szkoda zeby sie zmarnowalo a zadnych przepisow nie znam.. takze ktos ma jakis prosty przepis na zrobienie czegos z tego miesa? zadne klopsy i kotlety mielone nie wchodza w gre:/ :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 no pewnie że zna :) więcej spagetti :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 (edytowane) Jak to zrób tak jak namocz 1 lub 2 kromki chleba w zależności ile tego miesa masz wbij 2 jajka i sól pieprz czosnek. I zrób sobie później z tego małe kwałki które usmaż na patelni i potem dodaj to tego sosu , pychota ja takie cos juz robiłem :-P Edytowane 26 Lipca 2006 przez kamilo23 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 Jak to zrób tak jak namocz 1 lub 2 kromki chleba w zależności ile tego miesa masz wbij 2 jajka i sól pieprz czosnek. I zrób sobie później z tego małe kwałki które usmaż na patelni i potem dodaj to tego sosu , pychota ja takie cos juz robiłem :-PTo się mielone nazywa, a on tego nie chce. :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 To się mielone nazywa, a on tego nie chce. :mur: No właśnie że nie bo inaczej się robi :wink: jak chce to moze je tylko przyprawić i od razu na patelnie. :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 Ja czasem robi mielone z ryzem i warzywami. :D 1 Seler,2 pietruszki i 2 marchewki, 1-2 papryki (wszystko pokrojone w cienkie paseczki) zalewam 0,5-0,7l wody z dodatkiem 1 kostki bulionu i gotuje na wolnym ogniu. Na patelni smaze sobie 2-3 cebule i jak sie troche podsmaza to dodaje mielonego i rozne przyprawy (pieprz, sol, curry, sos chilli, papryke slodka, przyprawe do mielonego, ze dwie lyzki sosu sojowego, oregano itd.). W miedzyczasie gotuje w osobnym garnku 2-3 torebki ryzu. Jak warzywa sa juz prawie miekkie i mieso juz dochodzi to wszystko mieszam razem i dodaje jeszcze jakis przypraw (w zaleznosci co wg mnie brakuje). Po kilku minutach jak potrawa dojdzie to mieszam ja z ryzem lub podaje osobno ryz i warzywa z mielonym na talerzu (zalezy od humoru :P). :D Szybkie danie (ok 30-40 minut) i bardzo smaczne. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...