Bulinek Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 Witam ponownie :D ...troche sobie poczytalem o tych roznych wspanialych coolerkach i teraz wiem jeszcze mniej niz na poczatku :? Przymierzalem sie zeby kupic Volcano 7+ ale przez przypadek zajzalem na http://www.tweak.pl/artykul/coolery_sh no i okazalo sie ze CoolerMaster HHC-001 jest bardziej wydajny... tak szczerze to nie wiem co kupic - co sie oplaca. Jestem baaardzo (podkreslam) baaaardzo poczatkujacy jezeli chodzi o te sprawy i bylbym wdzieczny zeby mi ktos pomogl wybrac sobie chlodnice :P Licze na odrobine wyrozumialosci ze strony weteranow (Pana Moderatora tez!!!) :lol: P.S. Mam Athlona 2000+ XP - ok 50*C bez stresu :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompej Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 Nie ma litości SZUKAJ :wink: a tak na serio to bierz V7+ nie ma nic wydajniejszego na naszym rynku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArthJ Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 v7+ i nic innego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 Kup sobie Swiftecha MCX462+, no a jesli nie masz na tyle kasy to jedynym godnym polecenia wyborem jest V7+... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 Jesli masz kasiore to V7+ (150zl) ,a jesli masz tej kasiorki malo to Evercoool'a CUD-725 (65zl).Obydwa z czystej miedzi,Evercool jest gorszy o 2'C od Vulcano w trybie medium. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 Nie ma litości SZUKAJ :wink: a tak na serio to bierz V7+ nie ma nic wydajniejszego na naszym rynku JEST :P ThermalRight SK-6 mimo ze wnetylatorki sa mniejsze 60 to lepiej sie sprawdzaja - powod prosty ze wzgledu na mniejsza srednice strumien powietrza jest pompowany blizej srodka radiatora (blizej jaderka procka czyli tam gdzie najcieplej) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompej Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 Nie ma litości SZUKAJ :wink: a tak na serio to bierz V7+ nie ma nic wydajniejszego na naszym rynku JEST :P ThermalRight SK-6 mimo ze wnetylatorki sa mniejsze 60 to lepiej sie sprawdzaja - powod prosty ze wzgledu na mniejsza srednice strumien powietrza jest pompowany blizej srodka radiatora (blizej jaderka procka czyli tam gdzie najcieplej) No tak, ale za taką cene (250zl) to on ma dość dobre wc i wydaje mi się że na takich obrotach jest "troszkę" głośniejszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 No tak, ale za taką cene (250zl) to on ma dość dobre wc i wydaje mi się że na takich obrotach jest "troszkę" głośniejszy ale w Twojej odp. byla nieprawda - wiec Ciebie poprawilem - o cenie ani o dB nic nie pisales :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tMQ Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 http://overclockers.pl/txt.php?id=socket_a_coolers Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulinek Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 ... u mamo 250zl? za coolerka uh ...myslalem ze 150zl to duzo :? chcialem jeszcze dokupic do tego Volcano 7+ Thermaltake COPPER SHIM XP bo watpie czy cos takiego dostalem razem z tym moim zestawem (i myslalem jeszcze nad pasta z dodatkiem srebra) tylko jest maly problem - jeszcze nigdy czegos takiego nie zakladalem :P moze mi ktos dac wogole jakas instrukcje zakladania i zdejmowania radiatora/plytki na proce? - probowalem zdjac moj aktualny radiatorek ale niestety nie udalo mi sie :? nie chce plyty polamac a on trzyma sie ze wszystkich sil hehehe ... P.S. Ciecie mojej obudowy dobieglo konca teraz czas psiknac spayem i przykleic plexe :lol: Jak skoncze to pokaze co mi wyszlo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 ... moze mi ktos dac wogole jakas instrukcje zakladania i zdejmowania radiatora/plytki na proce? ... instalacja http://www.thermaltake.com/support/installation.htm http://www.4max.com.pl/instalacjav7.htm ... zdejmowanie - robisz od konca :P PS usun calkiem ze spodu radiatora ten plasterek "przewodzacy" cieplo i daj samej pasty (ociupinke ale rownowmiernie nalozonej) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulinek Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 Dziekuje slicznie :) Mam nadzieje ze bardzo nie polamie plyty hehe :) Pozdrawiam Bulinek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 22 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2003 Gadacie bzdury, CM HHC-001 jest bezsprzecznie najmocniejszym coolerem dostepnym na naszym rynku! SK6 wymieka i robi siusiu :P. Volcano tez minimalnie przegrywa, nawet w najwydajniejszym trybie. Pozdr... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 22 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2003 Po pierwsze na Allegro wielokrotnie pojawiał się SK-6 w cenie 100-150zł, a nawet w tej chwili Evercool CUD-725 jest tam za marne 30zł, więc cenowo wcale nie musi być tak źle. Test podany na wykresie IMHO jest jakiś lipny, a to ze względu na obecność coolera AKASA SILVER MOUNTAIN, który jest naprawde miernym produktem, a wydajność nigdy nie jest w stanie zając tak wysokiego miejsca. Testy Akasy widziałem kilkakrotnie i zawsze były one raczej rozczarowywujące, jakoś niechce mi sie wierzyć, że tym razem zajęłaby ona aż tak wysokie miejsce. W tym teście śmiało wygrywa z SK6 i CAKII38, że nie mówiąc już o Swiftechu. Proponuję powołać się na testy z http://www.dansdata.com/ , ponieważ liczba porównanych coolerów mówi sama za siebie i świadczy o profesjonaliźmie. W nich, niestety CoolerMaster ma jedynie 0.58 c/w, podczas kiedy SK6 i CAKII38 mają 0.56 c/w, Swiftech 0.57 c/w a Volcano 7+ aż 0.52 c/w ... Są to testy syntetyczne, niemniej jednak pokazują jak coolery sprawują się w ekstremalnych warunkach, czyli max wydajność. Ostatecznie, żeby nikogo nie prowokować powiem, że co serwis, to inne wyniki i można powiedzieć, że z oba coolery (Volcano 7+ i CoolerMaster) sprawuja się mniej więcej identycznie, jednak Volcano ma możliwość regulacji obrotów co każdy potrafi docenić, kiedy zależy mu na ciszy (np. podczas kucia sie do sesji)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...