99tomcat Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 To nie wina ECC ;) To wina DDR 400 ;) zamiast chociaz 533 miałem 400-setki na micronach i leciały ok 740-lipka ale jednak "nieco" się podkręciły Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 (edytowane) Tanio kupione pamięci serwerowe, ale powinny pójść "ciut" powyżej fabrycznych 200/400MHz. No właśnie, z tym szczegółem, że... nie idą wcale. Testowane na róznych ustawieniach, pełne auto, jak i na sztywno z bardzo luźnymi timingami i dużym zapasem napięcia; ECC oczywiście włączone (=Auto), ale próbowałem też na Disabled. Single i Dual, w róznych slotach i nic, sprzęt w ogóle nie postuje. Jakieś pomysły zanim zacznę szukać innej płyty do sprawdzenia...? One sa Registered, nie pojda raczej z ta plyta na 100%. Do niej moga byc "gole" ECC - unbuffered/non-registered. ps. Za duzo o ten prostokatny ukladzk na srodku ;) Edytowane 15 Listopada 2006 przez ridczak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miravo Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 Może zmień SPD? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 tak jak piselm a ridczak ptwierdzil -ecc tak , ale registered juz nie pojda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 Pracuje ktos z Was na codzien przy napieciu 2,4V na D9 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 Na 2,4V jadę tylko do testów ale stwierdziłem że kości są lekko ciepłe przy tym napięciu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 Pracuje ktos z Was na codzien przy napieciu 2,4V na D9 ? ja - 2,45V z biosu kości nawet nie ciepłe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 Kurde, aż mnie zamurowało, jak zobaczyłem Twojego posta :blink: Niestety, to było zbyt piękne (i łatwe), by było prawdziwe - 533MHz 5-5-5-15 i bardzo luźne pozostałe timingi @ 2,1v i ciągle nic. A przy tych ustaweniach już zdecydowanie powinny wstać dosłownie każde pamięci :angry: Ja Ciebie rozumiem ;) ze 533 i cl5 ale tu chodzi o SPD ,wiekszosc plyt potrzebuje po prostu miec w spd chociaz 533 zeby dopuscic memki do bootowania.I zwiekszanie napiecia ani luzowanie timingow tu nic nie da,musisz wyedytowac SPD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 ja - 2,45V z biosu kości nawet nie ciepłe Przebijam :lol2: 2.65 non stop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 biedne memki :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 witam moje goodramy pracuja non topa na 2.35v, i dla luzu 1ghz 4.4.4.4 ;) cieplutkie, ale nie boje sie o nie, D9 na 2.6v na stale spokojnie moga pracowac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 To mnie uspokoiliscie Po cichu niesmiale moge wspomniec, ze dalacze do Klubu 600 Mhz ;) A ile dokladnie to sie pochwale niebawem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 http://allegro.pl/item143911613_pqi_ddr2_5...a_gw_f_vat.html A cóż to za pamieci? opłaca się? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 http://allegro.pl/item143911613_pqi_ddr2_5...a_gw_f_vat.html A cóż to za pamieci? opłaca się? Mam 2 komplety 2x512 PQI Turbo 677 4-4-4-12 (czarne radiatory ze "strzałami") i bardzo chętnie bym dał znać, co one potrafią, z tym drobnym szczegółem, że... P5W64 z nimi nie wstaje. Tzn. wstaje, ale dochodzi "aż" do momentu ładowania pulpitu - potem czarny ekran. Na obu kompletach dokładnie tak samo, przy 4x512 też... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Mam 2 komplety 2x512 PQI Turbo 677 4-4-4-12 (czarne radiatory ze "strzałami") i bardzo chętnie bym dał znać, co one potrafią, z tym drobnym szczegółem, że... P5W64 z nimi nie wstaje. Tzn. wstaje, ale dochodzi "aż" do momentu ładowania pulpitu - potem czarny ekran. Na obu kompletach dokładnie tak samo, przy 4x512 też...Mozesz jeden przyslac :D Ja zobacze i dam znac :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Cholera ja szukam tanich pamięci 2x512 lub 2x1GB ważne jest by robiły choćby 500 przy tych zakichanych czwórkach ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 1000DDR i same 4 to już są dobre pamięci, i podołają jedynie temu D9 oraz dobre Elpidy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:Max:. Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 A jak myślicie te będą dobre? Na jakich kostkach mogą być? G.E.I.L. DIMM 2 GB DDR2-800 ULTRA CL 4-4-4-12 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 A jak myślicie te będą dobre? Na jakich kostkach mogą być? G.E.I.L. DIMM 2 GB DDR2-800 ULTRA CL 4-4-4-12 Pomarańczowe są na D9. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 A jak myślicie te będą dobre? Na jakich kostkach mogą być? G.E.I.L. DIMM 2 GB DDR2-800 ULTRA CL 4-4-4-12 a do czego mają być dobre ? prawdopodobnie Elpidy.... Soker - co do tanich fajnych to polecam Crucial Ballistix w każdej postaci- zza wielkiej wody nawet tanio wychodzą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 prawdopodobnie Elpidy....To sa na bank D9 nawet GMH. Nawet producent "certyfikuje" napiecie 2,4V Zaczerpniete z jednego z rankingow na XS "GX22GB6400PDC | DDR2-800, 3-3-3-8, 2.4v | Micron D9GMH" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 (edytowane) ...Zaczerpniete z jednego z rankingow na XS "GX22GB6400PDC | DDR2-800, 3-3-3-8, 2.4v | Micron D9GMH" Zaczerpniete z zasobów własnych - tylko 950 na czwórkach i 1120Mhz na piątkach + słaba skalowalność z napięciem = nie D9 wyjątek potwierdza regułę a co powiecie o GMH które nie robią nawet 300 MHz 4-4-4-12 :D apropo moich GoodRAMów 667 co nie robiły 300MHz niezależnie od napiecia, timingów, platformy itp - poszły na RMA i właśnie wróciły - szkoda tylko że to już nie będą d9 :mur: Edytowane 21 Listopada 2006 przez majkel84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 (edytowane) Zaczerpniete z zasobów własnych - tylko 950 na czwórkach i 1120Mhz na piątkach + słaba skalowalność z napięciem = nie D9Masz 512 megowe kosci, a jest mowa o 1gigowych i pdc a nie udc. No chyba ze te wszytkie listy o kant du*& Lista 1 Lista 2 Edytowane 22 Listopada 2006 przez Kas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:Max:. Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 a do czego mają być dobre ?Jak to do czego przecież to logiczne, że do kręcenia :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 A w ogóle w tej chwili jakie są najlepiej kręcące się memy dostępne w Polsce 2x512MB?? Nie mówię tutaj o crucialach na allegro, bo tam z gwarą trudno, drogo itp. Co jest najlepszego na naszym rynu?/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 A w ogóle w tej chwili jakie są najlepiej kręcące się memy dostępne w Polsce 2x512MB?? Nie mówię tutaj o crucialach na allegro, bo tam z gwarą trudno, drogo itp. Co jest najlepszego na naszym rynu?/ goodram pro 2x512mb, cena srednia, gwaramcja dozywotnia i naprawde dobra (korzystalem ;)) oc juz na wysokim poziomie bo moje 1.1k 4.4.4.4 robia stabilne bez szczegolnego nawiewu na 2.35v w patriotach tez jest co brac.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Tylko czy dalej Goodramy PRO sa na D9GMH?? O to jest pytanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Masz 512 megowe kosci, a jest mowa o 1gigowych i pdc a nie udc. No chyba ze te wszytkie listy o kant du*& Lista 1 Lista 2 PDC to i owszem są na d9, ale nie wszystkie pomarańczowe, tak jak napisałeś również polecam GoodRAM pro albo inne goodramy (swego czasu były nawet w zwykłych 667) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 25 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2006 Rozgladam sie za memkami 2x512... Warto wg. Was szukac czegos na D9GMH (cruciale jakies z allegro za ok 670zl) czy np cos slabszego typu Geile 800 CL4 ultra lub Patrioty LLK Na czym teraz sa te patrioty? bo tak jak obserwuje to calkiem niezle lataja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 Geile wybij sobie z głowy. Patrioty też ostatnio zeszły na psy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...