DaRoN Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 Ja bym powiedział Infineon - tak samo jak HyperX2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość trojan Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 SPeder Masz juz te pamiatki z allegro?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPeder Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 Bede je mial jutro po poludniu wiec relacje z OC zdam pewnie pod wieczor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy_killer Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 Speder, napisałeś wcześniej że te memki to D9GTC... coś mi się wydaje że nie ma takich ;) Nie chodzi czasem o GCT? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość trojan Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 Słyszeliscie cos o D9GKW? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPeder Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 (edytowane) Tak przepraszam pomylilem sie pamieci sa na kosciach Microna D9GCT. Apropos sa kostki D9GTC. No i mam juz u siebie w kompie te pamieci dokladnie chodzi o kit 2x1gb orginalnych Micronow D9GCT z ktorych na dzien dobry wycisnelem 800mhz przy CL 3 3 3 9 na 2.34V (real). Jak cos to piszcie na moj nowy numer GG 10292083 bo stary (8876544) sie cos pokisil !!! Edytowane 6 Marca 2007 przez SPeder Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 Tak przepraszam pomylilem sie pamieci sa na kosciach Microna D9GCT. Apropos sa kostki D9GTC. No i mam juz u siebie w kompie te pamieci dokladnie chodzi o kit 2x1gb orginalnych Micronow D9GCT z ktorych na dzien dobry wycisnelem 800mhz przy CL 3 3 3 9 na 2.34V (real). Jak cos to piszcie na moj nowy numer GG 10292083 bo stary (8876544) sie cos pokisil !!! To żeś wyczaił ,chodzą jak GSkileHZ (tez GCT) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość trojan Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 (edytowane) Mogłbys sprawdzic ile robia max na cl4 Widzieliscie po ile chodza teraz goodramy pro bez radiatorow http://www.allegro.pl/show_item.php?item=172758436 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=172761351 Edytowane 6 Marca 2007 przez trojan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 Nie wszystkie powerchipy są takie dobre, poza tym Powerchip DDR1000 na czworkach to raczej rzadkość... 2,3v - 500 MHz 4-4-4-12 -> to bardziej ProMOS. Nanya też potrafi... co nie co... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy_killer Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 (edytowane) Mam również 2x1GB na D9GCT :D Tyle że nawet na cl3 nie moge zbytnio ich pomęczyć bo z celkiem to sie nie poszaleje... ale C2D za jakiś miesiąc możę już będzie, także już niedługo update. Jak narazie na 2,25V zrobiły tyle: Także jeśli chodzi o napięcie, to mam jeszcze zapas ;] Memki to Kingstony KVR 533MHz CL4 kupione na allegro za 580 zeta. @Speder - za te 450 zeta to b. ladie, świetny interes zrobiłeś ;] Edytowane 6 Marca 2007 przez Cichy_killer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPeder Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 A wiec na cl 4 4 4 12 lataj bez wiekszych oporow na 1000mhz przy 2.34V a i poprawilem wynik przy cl 3 3 3 9 chodza na 810mhz takie samo napieci czyli 2.34V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy_killer Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 Screen jakiś z spi32m można prosić? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KIVI Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 (edytowane) siema, mam takie pytanie <_< mam pamieci firmy super*talent T800UX2GC4 robione na kosciach micron D9GKX/D9G... i mam problem. gdy w biosie ustawie ich org timingi 4438 400mhz to w windowsie cpu-z widzi 4439. tak samo sie dzieje jak ustawiam 4444 500mhz to cpu-z wartosc Tras pokazuje 9 :mur: ktos wie od czego to zalezy ?? gryzie sie z plyta ?? producent pisze ze te pamieci dzialaja na DQ6 a to prawie to samo co DS4.wiec gdzie jest problem :? plyta DS4 rev. 1.0 bios F7b proc E6400 edit. pamieci wymienilem dzisiaj i nie bylo formata. moze miec to wplyw na ta sytuacje ? Edytowane 7 Marca 2007 przez KIVI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPeder Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 Daje screena napieci to 2.42V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 siema, mam takie pytanie <_< mam pamieci firmy super*talent T800UX2GC4 robione na kosciach micron D9GKX/D9G... i mam problem. gdy w biosie ustawie ich org timingi 4438 400mhz to w windowsie cpu-z widzi 4439. tak samo sie dzieje jak ustawiam 4444 500mhz to cpu-z wartosc Tras pokazuje 9 :mur: ktos wie od czego to zalezy ?? gryzie sie z plyta ?? producent pisze ze te pamieci dzialaja na DQ6 a to prawie to samo co DS4.wiec gdzie jest problem :? plyta DS4 rev. 1.0 bios F7b proc E6400 edit. pamieci wymienilem dzisiaj i nie bylo formata. moze miec to wplyw na ta sytuacje ? Wina plyty, kazdy GB DS3/DS4/DQ zle podaje timingi w CPU-Z ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KIVI Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 Wina plyty, kazdy GB DS3/DS4/DQ zle podaje timingi w CPU-Z ;) hehe a co pokazuje w takim razie dobrze ?? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 hehe a co pokazuje w takim razie dobrze ?? :)Zobacz Everest najnowsza wersja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KIVI Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 Zobacz Everest najnowsza wersja. everest ultimate edition 3.50 jakies inne pomysly ? :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 No to pewnie z Windowsa nie zobaczysz normalnych timingow, bo mi sie to tez nie udalo jak bawilem sie tymi GB. Taka przypadlosc plyty :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KIVI Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 seryjne timingi 4438 napiecie 2.225V bedzie wiecej czasu to pojade dalej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek82 Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 jakies inne pomysly ? :sad: Po pierwsze Bios zaktualizuj :P F8 Już od dawna jest. To nie Cpu-Z przekłamuje, tylko płyta zawyża timingi. Mi co prawda w dużo starszym biosie cl niezależnie od ustawień zawsze było na 3 :D jakies inne pomysly ? :sad: Po pierwsze Bios zaktualizuj :P F8 Już od dawna jest. To nie Cpu-Z przekłamuje, tylko płyta zawyża timingi. Mi co prawda w dużo starszym biosie cl niezależnie od ustawień zawsze było na 3 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KIVI Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 Po pierwsze Bios zaktualizuj :P F8 Już od dawna jest. To nie Cpu-Z przekłamuje, tylko płyta zawyża timingi. Mi co prawda w dużo starszym biosie cl niezależnie od ustawień zawsze było na 3 :D dobrze zdaje sobie z tego sprawe ze sa nowsze biosy. pozwole sobie zacytowac pewna osobe :) Bios ? Ja polecam F7B, przerobilem juz wszystkie nowsze i ten najlepszy do polaczenia DS4 i D9. pozniej moze sprawdze F8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaz!o Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 Daje screena napieci to 2.42VMam prosbe, czy moglbys sprawdzic na ile lataja te pamieci tak okolo na 2,1V Pozdrawiam :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markos17 Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 czy pamieci GoodRam 2x1gb 667mhz na Micron D9HNL sa dobre? ktos mial z nimi do czynienia? jak oc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavric Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 Mam pytanko do osob czesto zaglujacych platformami. Jaka jest roznica w prowadzeniu sie micronow D9GMH (memki z podpisu) miedzy AM2 a LGA 775? Zastanawiam sie czy trafily mi sie srednie memki czy to zintegrowany ktroler robi mi psikusy. Memki testowane na napieciu z biosu 2,4V (real ~2,36V) robia 500MHz na 4-4-4-12 testowane goldem 6h - czysto. Przy wyzszych zegarach to juz trzeba luzowac timingi. Przy tym samym napieciu nie robia 3-3-3-9 przy 4000MHz :-| nizej nie testowalem. Czy z c2d mozna liczyc na cos wiecej przy tych memkach czy to raczej kiepskie pamieci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2007 witam spotkal sie ktos z was z 1gb kostkami - jednostronnymi ? dzisiaj mma takie cos dostac w moje rece -> sam jestem ciekaw co z nich bedzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2007 Mam pytanko do osob czesto zaglujacych platformami. Jaka jest roznica w prowadzeniu sie micronow D9GMH (memki z podpisu) miedzy AM2 a LGA 775? Zastanawiam sie czy trafily mi sie srednie memki czy to zintegrowany ktroler robi mi psikusy. Memki testowane na napieciu z biosu 2,4V (real ~2,36V) robia 500MHz na 4-4-4-12 testowane goldem 6h - czysto. Przy wyzszych zegarach to juz trzeba luzowac timingi. Przy tym samym napieciu nie robia 3-3-3-9 przy 4000MHz :-| nizej nie testowalem. Czy z c2d mozna liczyc na cos wiecej przy tych memkach czy to raczej kiepskie pamieci?Wieść gminna niesie, że to raczej na AM2 można więcej z danych pamięci wycisnąć... No ale pewnie jak zawsze - kwestia konkretnych egzeplarzy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Weelkoo Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 (edytowane) EVGA NF680i SLI + D9GMH (B6-25E) - shitowato bo napięcie małe (2,5V), sprawdzę co na Asusie P5N32-E SLI pokażą: CL4 CL5 Edytowane 24 Marca 2007 przez Weelkoo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KIVI Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 EVGA NF680i SLI + D9GMH (B6-25E) - shitowato bo napięcie małe, sprawdzę co na Asusie P5N32-E SLI pokażą: czyli jakie napiecia ?? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 B6-25E to chyba bardziej GKX niz GMH? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...