Skocz do zawartości
demek

Ddr2 - Wszystko O Kosciach Micron D9

Rekomendowane odpowiedzi

Tak przepraszam pomylilem sie pamieci sa na kosciach Microna D9GCT.

Apropos sa kostki D9GTC.

No i mam juz u siebie w kompie te pamieci dokladnie chodzi o kit 2x1gb orginalnych Micronow D9GCT z ktorych na dzien dobry wycisnelem 800mhz przy CL 3 3 3 9 na 2.34V (real). Jak cos to piszcie na moj nowy numer GG 10292083 bo stary (8876544) sie cos pokisil !!!

Edytowane przez SPeder

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak przepraszam pomylilem sie pamieci sa na kosciach Microna D9GCT.

Apropos sa kostki D9GTC.

No i mam juz u siebie w kompie te pamieci dokladnie chodzi o kit 2x1gb orginalnych Micronow D9GCT z ktorych na dzien dobry wycisnelem 800mhz przy CL 3 3 3 9 na 2.34V (real). Jak cos to piszcie na moj nowy numer GG 10292083 bo stary (8876544) sie cos pokisil !!!

To żeś wyczaił ,chodzą jak GSkileHZ (tez GCT) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam również 2x1GB na D9GCT :D Tyle że nawet na cl3 nie moge zbytnio ich pomęczyć bo z celkiem to sie nie poszaleje... ale C2D za jakiś miesiąc możę już będzie, także już niedługo update.

Jak narazie na 2,25V zrobiły tyle:

Dołączona grafika

Także jeśli chodzi o napięcie, to mam jeszcze zapas ;]

Memki to Kingstony KVR 533MHz CL4 kupione na allegro za 580 zeta.

@Speder - za te 450 zeta to b. ladie, świetny interes zrobiłeś ;]

Edytowane przez Cichy_killer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

siema,

mam takie pytanie <_<

mam pamieci firmy super*talent T800UX2GC4 robione na kosciach micron D9GKX/D9G...

i mam problem. gdy w biosie ustawie ich org timingi 4438 400mhz to w windowsie cpu-z widzi 4439. tak samo sie dzieje jak ustawiam 4444 500mhz to cpu-z wartosc Tras pokazuje 9 :mur:

ktos wie od czego to zalezy ?? gryzie sie z plyta ?? producent pisze ze te pamieci dzialaja na DQ6 a to prawie to samo co DS4.wiec gdzie jest problem :?

plyta DS4 rev. 1.0 bios F7b

proc E6400

edit.

pamieci wymienilem dzisiaj i nie bylo formata. moze miec to wplyw na ta sytuacje ?

Edytowane przez KIVI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

siema,

mam takie pytanie <_<

mam pamieci firmy super*talent T800UX2GC4 robione na kosciach micron D9GKX/D9G...

i mam problem. gdy w biosie ustawie ich org timingi 4438 400mhz to w windowsie cpu-z widzi 4439. tak samo sie dzieje jak ustawiam 4444 500mhz to cpu-z wartosc Tras pokazuje 9 :mur:

ktos wie od czego to zalezy ?? gryzie sie z plyta ?? producent pisze ze te pamieci dzialaja na DQ6 a to prawie to samo co DS4.wiec gdzie jest problem :?

plyta DS4 rev. 1.0 bios F7b

proc E6400

edit.

pamieci wymienilem dzisiaj i nie bylo formata. moze miec to wplyw na ta sytuacje ?

Wina plyty, kazdy GB DS3/DS4/DQ zle podaje timingi w CPU-Z ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakies inne pomysly ? :sad:

Po pierwsze Bios zaktualizuj :P F8 Już od dawna jest. To nie Cpu-Z przekłamuje, tylko płyta zawyża timingi. Mi co prawda w dużo starszym biosie cl niezależnie od ustawień zawsze było na 3 :D

jakies inne pomysly ? :sad:

Po pierwsze Bios zaktualizuj :P F8 Już od dawna jest. To nie Cpu-Z przekłamuje, tylko płyta zawyża timingi. Mi co prawda w dużo starszym biosie cl niezależnie od ustawień zawsze było na 3 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobrze zdaje sobie z tego sprawe ze sa nowsze biosy. pozwole sobie zacytowac pewna osobe :)

Bios ? Ja polecam F7B, przerobilem juz wszystkie nowsze i ten najlepszy do polaczenia DS4 i D9.

pozniej moze sprawdze F8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanko do osob czesto zaglujacych platformami. Jaka jest roznica w prowadzeniu sie micronow D9GMH (memki z podpisu) miedzy AM2 a LGA 775? Zastanawiam sie czy trafily mi sie srednie memki czy to zintegrowany ktroler robi mi psikusy. Memki testowane na napieciu z biosu 2,4V (real ~2,36V) robia 500MHz na 4-4-4-12 testowane goldem 6h - czysto. Przy wyzszych zegarach to juz trzeba luzowac timingi. Przy tym samym napieciu nie robia 3-3-3-9 przy 4000MHz :-| nizej nie testowalem. Czy z c2d mozna liczyc na cos wiecej przy tych memkach czy to raczej kiepskie pamieci?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanko do osob czesto zaglujacych platformami. Jaka jest roznica w prowadzeniu sie micronow D9GMH (memki z podpisu) miedzy AM2 a LGA 775? Zastanawiam sie czy trafily mi sie srednie memki czy to zintegrowany ktroler robi mi psikusy. Memki testowane na napieciu z biosu 2,4V (real ~2,36V) robia 500MHz na 4-4-4-12 testowane goldem 6h - czysto. Przy wyzszych zegarach to juz trzeba luzowac timingi. Przy tym samym napieciu nie robia 3-3-3-9 przy 4000MHz :-| nizej nie testowalem. Czy z c2d mozna liczyc na cos wiecej przy tych memkach czy to raczej kiepskie pamieci?

Wieść gminna niesie, że to raczej na AM2 można więcej z danych pamięci wycisnąć... No ale pewnie jak zawsze - kwestia konkretnych egzeplarzy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi