Skocz do zawartości
demek

Ddr2 - Wszystko O Kosciach Micron D9

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam pytanie czy pamieci D9GTC kreca sie duzo lepiej niz Promos i Elpidas. Dokladnie chodzi mi o te 2 aukcje http://allegro.pl/item280258285_a_data_2x1...z_4_4_4_12.html gosc pisze ze sa na Mikronach czyli D9GTC. Tu znowu http://allegro.pl/item281639889_a_data_ext..._4_4_12_oc.html sa tansze albo na Promosach na 90% albo Elpia. Wiec czy te Mikrony duzo sie lepiej kreca i czy warto dokladac 20 zl ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z moich Teamow Extreem 800 (D9GMH) odpadly heatspreadery (ta wersja z szarymi) po moze 3 tyg. uzytkowania. Tj. podczas wyciagania kosci zszedl sam radiator (oczywiscie odpialem sprzaczki ;)). W 2-kosci tak samo b. latwo ssunal sie radiator. Warto je mocowac na nowo, czy zostawic nagie kosci :) Pamieci na razie na ca. 2.15V, moze pozniej na 2.25V. Wiecej pewnie nie bedzie na codzien. Nawiewu na razie nie ma, ewentualnie w nowej obudowie bedzie wentylator z przodu (na razie lezy wzsystko na biurku).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak dla poinformowania... GoodRam Pro 900 dalej są na Micronach... kupiłem ostatnio w hurtowni 6 sztuk po 1GB i po odklejeniu widniał śliczny napis D9GMH... aż sam sobie wziąłem bo miałem te cieniaste Vitesty EE+ :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak dla poinformowania... GoodRam Pro 900 dalej są na Micronach... kupiłem ostatnio w hurtowni 6 sztuk po 1GB i po odklejeniu widniał śliczny napis D9GMH... aż sam sobie wziąłem bo miałem te cieniaste Vitesty EE+ :/

Ludzie ile razy trzeba Wam powtarzać, że GOODRAM PRO zawsze był na Micronie?! ZAWSZE!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To, że był to każdy interesujący się tymi pamięciami wie, ale nie raz już czytałem różne wypowiedzi na różnych forach, że nie będzie robiony już na Micronach... przynajmniej te 900. Nie pracuje w Wilk Elektronik, więc nie wiem czy to prawda czy nie.

A OC... póki co nic specjalnego... w dual'u stabilnie 1220 5-5-5-15 na 2.3V (ale nie jest to kupiony dual a dobrane dwie pojedyńcze kości).

Edytowane przez patol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To, że był to każdy interesujący się tymi pamięciami wie, ale nie raz już czytałem różne wypowiedzi na różnych forach, że nie będzie robiony już na Micronach... przynajmniej te 900. Nie pracuje w Wilk Elektronik, więc nie wiem czy to prawda czy nie.

A OC... póki co nic specjalnego... w dual'u stabilnie 1220 5-5-5-15 na 2.3V (ale nie jest to kupiony dual a dobrane dwie pojedyńcze kości).

A na jakiej płycie testowałeś? jeżeli na mximus se to ona tutaj może być ograniczeniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te obecne w sprzedaży nie

TNX, a jakie obecnie 1000 mhz kostki maja najmniejsze cl przy 1000 mhz ?, ja od ddr2.pl zakupiłem muszki redline i na 960 mhz latają na 5-5-4-12-23 2t, i zastanawiam sie czy da sie zejść niżej z cl.

A Crucial Ballistix Tracer Red te nowe wynalazki one sa pono na d9 w 2x2 gb.

Edytowane przez VIRU$

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

źle,, nie ma d9gmh,, d9 są w 2GB kostkach vide d9ftb które miałem testowałem

to jest i sposób na 1000 cl4,, moje poleciały coś 970 na 4kach na 2,4v czy nawet mniej, na 2,5-2,6 powinny dociągnąć na lajcie,, a jak się zjarają ? to co przecież to tanie jak barszcz i ma gw ;) na 2,4 były pokojowe ;]

Edytowane przez forest kila zbila

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi