FatAlbert Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 czyzby supertalent ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AtriX Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Slaby wynik, nic nazdwyczajnego. Mialem cruciale 1066 ktore przy 2v robily 1200MHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr@bollo Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 (edytowane) Slaby wynik, nic nazdwyczajnego. Mialem cruciale 1066 ktore przy 2v robily 1200MHz no to gratki! jak byly na GKX to zapodaj screena z ustawieniami timingow :rolleyes: (jednak z 1066 na 1200 jest mniej niz z 800 na 1000 ;D Edytowane 11 Sierpnia 2008 przez dr@bollo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AtriX Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 (edytowane) Nie wiem na czym byly, radiatorow nie zdejmowalem, poza tym na kostkach i tak napisane nie jest ;) Co do ustawien timingow to nic specjalnego 5-5-5-5. Nie znam sie na intelu wiec tylko tak ustawilem. Btw 1150 4-4-4-4 przy 2.3V robily, 32M Edytowane 11 Sierpnia 2008 przez AtriX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loo Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 (edytowane) 1150 przy cl4??? Mi udało się wycisnąć tyle ze starych poczciwych goodramów. To dobrze czy średnio? Edytowane 26 Sierpnia 2008 przez loo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sardyn Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Nie jest zle, zalezy jakie V, jakies SPi 32M pokazesz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loo Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 (edytowane) Super Pi mi nie liczy nawet przy prędkości 1000. Orthosa mogę odpalić lub co innego. a co do V to 2,3 Edytowane 26 Sierpnia 2008 przez loo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Jak SPI nie liczy to fajnie stabilne masz ten konfig :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loo Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 niby niestabilnie ale zarówno 3d marki, gry jak i konwersja filmu fullHD bez problemu. a co do spi to wystarczy, że mam emule i mediacenter TV w tle i już się krzaczy przy dowolnej prędkości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy_killer Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 Troche odgrzeje kotleta, ale myśle że warto... Jako że nadal sporo ludzi poszukuje kości na D9 - ostrzegam! http://allegro.pl/item439962984_super_tale...gc4_micron.html Kości sprzedawane na tej aukcji to nie D9GKX tylko bardziew na Qimondzie. Właśnie ściągłęm radiator z jednej z kości i wątpliwości nie mam: Osoby które już kupiły na tej aukcji i również zostały oszukane prosze o kontakt na PW oraz wysłanie maila do sprzedawcy. W kupie siła ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 pierwszy odważny ;) a jak to sie kreci tak jak moje dominatory ? 2.5 570 5-5-5-15 i nie da sie screena zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr@bollo Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 Troche odgrzeje kotleta, ale myśle że warto... Jako że nadal sporo ludzi poszukuje kości na D9 - ostrzegam! http://allegro.pl/item439962984_super_tale...gc4_micron.html Kości sprzedawane na tej aukcji to nie D9GKX tylko bardziew na Qimondzie. Właśnie ściągłęm radiator z jednej z kości i wątpliwości nie mam: Osoby które już kupiły na tej aukcji i również zostały oszukane prosze o kontakt na PW oraz wysłanie maila do sprzedawcy. W kupie siła ;) ja mam te kostki i faktycznie sa na Qimondzie! ostatnio wlasnie sciagalem radiator zeby zobaczyc i niestety jeden chip zostal na tej tasmie :mur: no ale zakleilem spowrotem tak zeby nie bylo widac i wysylam na gwarancje :lol2: a te kostki nie sa az tak straszne!moze szalu nie ma ale robia 920Mhz na 4-4-4-10 2.0v i 1030 5-5-5-15 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy_killer Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 U mnie przy 4x1GB nie bardzo chcą fikać na 2,3V i 525@5-5-5-15. CL4 coś ok 900, CL3 w ogóle nie sprawdzałem. Osoby które nabyły te pamięci niech powiadomią o wszystkim sprzedawce (który jakby nie patrzeć jest dystrybutorem ST w Polsce). Myśle że okażą się uczciwi i nie będzie problemów ze zwrotem towaru i pieniędzy. A jak będą problemy to trzeba będzie pisać bezpośrednio do ST. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 haha ludzie nie wiem w jakich czasach żyjecie... a) nie ma dystrybutora SuperTalentu w PL a to że jakaś firma to ściąga z USA bez vatu na lewo to inna sprawa :) a ST ma to w [gluteus maximus], robią defaulta - jest ok. b) a skąd wiecie, że nie są na micronach? ściągnęliście radiatory? brak gwarancji :lol: sprawa przegrana nawet z pomocą allegro, poza tym wiele stron itp... podaje, że to są GKX (fakt, były , w 2006 roku) c) trzeba być wyjątkowo naiwnym i niemyślącym by zakupić te ramy w tej cenie myśląc, że to GKX :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy_killer Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 haha ludzie nie wiem w jakich czasach żyjecie... a) nie ma dystrybutora SuperTalentu w PL a to że jakaś firma to ściąga z USA bez vatu na lewo to inna sprawa :) a ST ma to w [gluteus maximus], robią defaulta - jest ok. b) a skąd wiecie, że nie są na micronach? ściągnęliście radiatory? brak gwarancji :lol: sprawa przegrana nawet z pomocą allegro, poza tym wiele stron itp... podaje, że to są GKX (fakt, były , w 2006 roku) c) trzeba być wyjątkowo naiwnym i niemyślącym by zakupić te ramy w tej cenie myśląc, że to GKX :) d) nie każdy jest taki pr0 i fajny jak Ty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 e) trzeba czytać forum temat supertalentów był wałkowany na ppc odkąd te supertalenty pojawiły się na allegro... :lol: i wystarczyło poczytać by wiedzieć, że to nie D9 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy_killer Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 Oto co otrzymałem w odpowiedzi na mojego maila: Witam, Na wstępie chciałbym Pana bardzo przeprosić, za zaistniałą sytuację. Sprawa, trafiła do producenta, który jest odpowiedzialny za błąd jaki powstał i jednocześnie za straty, jakie Pan w związku z nim poniósł . Czekamy na oficjalne stanowisko strony amerykańskiej, która zapewniała nas, że kości T800UX2GC4 zbudowane są na chipsecie firmy Micron. Działając w dobrej wierze oraz bazując na specyfikacji i zapewnieniach producenta sprzedawaliśmy te pamięci jako zbudowane na chipach Micron. Jak pokazał Pański przykład niestety tak nie jest... Firma Cenmag Ltd. Sp. z o.o., jest wyłącznym importerem produktów Super Talent na rynku polskim. W myśl polskiego prawa jest również ich gwarantem. Dołożymy wszelkich starań, aby problem został rozwiązany z korzyścią dla Pana. Proszę o cierpliwość, ponieważ ze względu na różnicę czasu, odpowiedź uzyskamy dzisiaj w godzinach wieczornych. Obiecuję, że otrzyma Pan wiążącą odpowiedź w dniu jutrzejszym. z poważaniem Michał Garbaczuk Myśle więc, że sprawa, prędzej czy później, zostanie zakończona pomyślnie. @XA A co do tych pamięci - nie sprawdzałem czy sprzedawca jest faktycznie dystrybutorem ST czy nie. Jeśli są firmą i w aukcji i w mailach zapewniają mnie że to są GKX'y to nie sprawdzałem tego na forach/necie. Towar jaki dostałem nie zgadza się z opisem aukcji, więc jest to po prostu oszustwo. Miło że dobrze orientujesz się w temacie, ale nie musisz najeżdzać przez to na innych, którzy nie siedzą w temacie tak dobrze ja Ty i nie wiedzą "wszystkiego" ;) A co do cen, to wyobraź sobie, że już duużo razy udało mi się kupić w niskich cenach pamięci na D9 (także GKX), więc cena nie wydała mi się dziwna. Tyle ode mnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 Oto co otrzymałem w odpowiedzi na mojego maila: Myśle więc, że sprawa, prędzej czy później, zostanie zakończona pomyślnie. @XA A co do tych pamięci - nie sprawdzałem czy sprzedawca jest faktycznie dystrybutorem ST czy nie. Jeśli są firmą i w aukcji i w mailach zapewniają mnie że to są GKX'y to nie sprawdzałem tego na forach/necie. Towar jaki dostałem nie zgadza się z opisem aukcji, więc jest to po prostu oszustwo. Miło że dobrze orientujesz się w temacie, ale nie musisz najeżdzać przez to na innych, którzy nie siedzą w temacie tak dobrze ja Ty i nie wiedzą "wszystkiego" ;) A co do cen, to wyobraź sobie, że już duużo razy udało mi się kupić w niskich cenach pamięci na D9 (także GKX), więc cena nie wydała mi się dziwna. Tyle ode mnie. Niskie ceny to albo na allegro w licytacji albo w usa... ewentualnie trafiłeś na value na GKX. W dobrej cenie nowych pamięci na D9 GKX (gwarantowanych przez producenta) nie ma... i tak prawda, a w ogóle o D9 teraz trudno... A co do tych SuperTalentów - fakt, zgadzam się, że to nieuczciwe było, ale co zrobić. Życie. Jak sprzedawca na allegro będzie pisał na aukcji, że samochód fruwa to też to weźmiesz licząc, że tak będzie naprawdę? Czasami warto poczytać, pomyśleć itp... przed zakupem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 Z informacji które miałem jeszcze w czerwcu na koniec października przewidziany jest koniec produkcji Micronów D9 "B6" znanym nam głównie jako GCT, GMH i GKX... Oficjalne info na stronie Microna "End of life pending"... łezka się w oku kraje możnaby rzec... ALE Jak się okazuje Micron zostawia jeden (a jakby inaczej) najdroższy rodzaj - GKX. Czyli D9 "B6" będą jeszcze żyły :) Niestety info mało pocieszające bo GKX są drogie, ale też spadnie jakość, bo wszystkie niżej binowane (GCT, GMH itp.) będą oznaczane jako GKX. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 (edytowane) Z informacji które miałem jeszcze w czerwcu na koniec października przewidziany jest koniec produkcji Micronów D9 "B6" znanym nam głównie jako GCT, GMH i GKX... Oficjalne info na stronie Microna "End of life pending"... łezka się w oku kraje możnaby rzec... ALE Jak się okazuje Micron zostawia jeden (a jakby inaczej) najdroższy rodzaj - GKX. Czyli D9 "B6" będą jeszcze żyły :) Niestety info mało pocieszające bo GKX są drogie, ale też spadnie jakość, bo wszystkie niżej binowane (GCT, GMH itp.) będą oznaczane jako GKX. a gdzie można sie zaopatrzyć w gkxy, te lepsze ofc ? Edytowane 25 Września 2008 przez FatAlbert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 hmm W praktyce ciężko, obecne nowe D9 to nie są tak dobre jak te kiedyś, ale też można trafić na całkiem dobre sztuki Goodram PRO 8500 2x1 GB są na GKX, jedne pofruną na 1350 4-4-4-8 spi1m a inne beda mialy trudnosci z 1200 4-4-4-8 (przy odpowiednich v niestety). Ogólnie pamięci na D9 GKX jest mało. Właśnie te Goodramy, Cellshocki, Teamy są na GMH i na GKX itp... ale dobre selekty GMH są lepsze od GKX :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4toku Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 hmm W praktyce ciężko, obecne nowe D9 to nie są tak dobre jak te kiedyś, ale też można trafić na całkiem dobre sztuki Goodram PRO 8500 2x1 GB są na GKX, jedne pofruną na 1350 4-4-4-8 spi1m a inne beda mialy trudnosci z 1200 4-4-4-8 (przy odpowiednich v niestety). Ogólnie pamięci na D9 GKX jest mało. Właśnie te Goodramy, Cellshocki, Teamy są na GMH i na GKX itp... ale dobre selekty GMH są lepsze od GKX :D A czy Transcend Axeram 2x1gb są na D9 GMH bądż GKX Takie jak jak tutaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 (edytowane) A czy Transcend Axeram 2x1gb są na D9 GMH bądż GKX Takie jak jak tutaj. CELLSHOCK jasno stawia sprawę i w specyfikacji podaje na jakich kościach są pamięci. Wiesz co kupujesz. To mi się podoba. Edytowane 27 Września 2008 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 CELLSHOCK jasno stawia sprawę i w specyfikacji podaje na jakich kościach są pamięci. Wiesz co kupujesz. To mi się podoba. szkoda, ze ludzie krzyczą za cellshocki jak za złoto, 400 za 2x1 gb :lol: nic nie mówie bo troszke taniej i coś fajnego też zakupiłem ;) jacusiu a pokaż jakieś cl3, prosze :* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2008 Witajcie moze tu znajde odpowiedz mianowicie mam problem z ustawieniem pamieci corsair dominator 800 cl3 niby na d9 jak ustawie im 534mhz cl5 na dzielniku 5:6 strap 333 i proca 9x445 to ortchos sie sypie nawet jak ustawie im byle jakie V pomocy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firin Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 mam adaty 2x2gb ktore robia 1000mhz przy napieciu 2.1 i timingach 5 5 4 14 44 4 4 4 czy uwazacie ze oplaca sie je sprzedac i sprobowac kupic cos 2x1gb na d9? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klami85 Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 A czy Transcend Axeram 2x1gb są na D9 GMH bądż GKX Takie jak jak tutaj. Ogólnie te pamięci były produkowane praktycznie na wszystkim. Gdzieś widziałem poradnik jak rozpracować kod kreskowy na nich. Można wtedy odczytać jakie memki tam siedzą. Ja miałem kilka kompletów i były na D9, ale to było kawał czasu temu. Ostatecznie zostawiłem sobie 4x1GB@1100 5-5-5-15 2.2v @ 1200 5-5-5-15 2.45v bez rewelacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 Te transcendy na d9 gmh miały fatalne SPD, dopiero jak zmieniłem SPD w fabryce to nabrały jakiegoś polotu D9 :) ale obecnie to ze świecą szukać wersji na D9 GMH. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firin Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 moze ktos mi powie czy wszystkie goodramy pro 1066 sa na d9gmh?:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 (edytowane) zdaje sie, ze gr pro 1066 był ronione na GKX a 800 (pierwsze serie) i 900 na gmh ;) Edytowane 6 Października 2008 przez FatAlbert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...