wisnia666 Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 Kształt kostek - jak fat body.. Micron czasami wkłądda lepsze kosztki do pamieci nisko oznaczonych.. pozatym to sa pamieci ecc czyli dobre kostki na modułach 533 w celu wyeliminowania mozliwosci złego działania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 (edytowane) wisnia666 napisał(a): Kształt kostek - jak fat body.. Micron czasami wkłądda lepsze kosztki do pamieci nisko oznaczonych.. pozatym to sa pamieci ecc czyli dobre kostki na modułach 533 w celu wyeliminowania mozliwosci złego działania. wiem, ale moze to sa jakies "inne" d9, bo jeden znajomy je mial to przy 2.3v szly max 370 4-4-4 sp1m, wiec "troche" malo jak na fb edit :P Edytowane 31 Lipca 2006 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 "troche" :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 To nie są nawet D9... Przypatrzcie się kościom w drugim linki w powiększeniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 wisnia666 napisał(a): Kształt kostek - jak fat body.. Micron czasami wkłądda lepsze kosztki do pamieci nisko oznaczonych.. pozatym to sa pamieci ecc czyli dobre kostki na modułach 533 w celu wyeliminowania mozliwosci złego działania.zobacz na XS jak fatbody wygląda. To nie są fatbody. To zwykłe D9, kórych możliwości OC z pewnością nie będą imponujące. D9 to cała rodzina pamieci. Wśród nich są modele o słabszym potencjale OC jak i te lepsze D9GXX, które w większosci przypadków robia powyżej DDR1000. Fatbody jest już od dawien dawna nieprodukowane. Hanu napisał(a): To nie są nawet D9... Przypatrzcie się kościom w drugim linki w powiększeniu.To są D9 - w obu przypadkach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 Łiii tam.... Gdzie Ty widzisz D9? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 Hanu napisał(a): Łiii tam.... Gdzie Ty widzisz D9? :)charakterystyczna kropa, logo microna, oznaczenie D9DPQ. Ja tam widze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy_killer Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 Hehe, a więc ja mam nadzieje że te 512 to D9 Fat Body... bo to właśnie ja kupiłem wszystkie 3 kostki :D Jutro, lub pojutrze przeleje kase, także na przyszły wydzień już powinny być u mnie. Jeśli będą jakieś padaki to odeśle, w końcu mam cały miesiąc gwarancji... B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 Patrząc na rozmiar chipów to raczej toto nie jest fatbody. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy_killer Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 To trudno, ale jeśli to "tylko" zwykłe D9 to mam nadzieje, że będzie się dało z nich cos wykrzesać ;] Jeśli nie to odsyłam i kupie Twistery albo Vitesty :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 A napewno na kostkach było napisane D9? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy_killer Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 Szczerze mówiąc, to zdjecia jakie miałem tych kostek były niezbyt ostre, ale wydaje mi się że to D9... Pewności 100% jednak nie mam. Wszystko się okaże w przyszłym tygodniu, kiedy to juz memki dotrą na zadupie na którym mieszkam :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lizardus Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 to na Corsair TWIN2X2048-6400 2GB Kit DDR2-800 XMS2-6400 Xtreme Performance Memory sa fat boy'e bo na jednych listach podaja ze tak a na drugich ze nie.....? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 (edytowane) Lizardus napisał(a): to na Corsair TWIN2X2048-6400 2GB Kit DDR2-800 XMS2-6400 Xtreme Performance Memory sa fat boy'e bo na jednych listach podaja ze tak a na drugich ze nie.....?fatbody były na różnych modułach. Teraz już fatbody nie uświadczysz - po prostu od dawna nie są produkowane.Teraz na tych corsairach CL4 i CL3 masz microny D9GXX, a na wersji CL5 zapewne elpidy. I nie fat boye, tylko fatbody!!! Edytowane 31 Lipca 2006 przez mach82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lizardus Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 fat boy :D no nie...to mi wyszlo;p a tak w ogole kto wymyslil ta nazwe? skad ona sie wziela? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malleus Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Dotarly do mnie Microny pc2 na kostkach D9DQW, jak tylko skompletuje zestaw podziele sie wrazeniami. Dla poszukujacych Fat Body - sa to moduly Getawaya o oznaczeniach MT16HTF12864AY, Getaway BP111YN, rok produkcji 200505 - ze stickera. wyszperane na ebayu. Ponownie za xs, jesli przy 2.4v na D9DQW dla kilkudziesieciu sztuk przy 2.4V koles wyciagal odpowiednio: 920Mhz - 4-3-2-4 950Mhz - 4-4-4-4 1000Mhz- 5-5-5-5 to takie poszukiwania moga wg mnie miec sens. Tylko te ostatnie timingi do mnie nie przemawiaja za bardzo, ale przy cenie ~520zl za 2gb to nadal jest to sensowne rozwiazanie raczej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 malleus napisał(a): Dla poszukujacych Fat Body z tego wnioskuje, ze uwazasz, ze Twoje moduły to faty? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malleus Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 (edytowane) Oczywiscie, zapodam foty po weeakendzie to sami osadzicie.Z testami musze niestety zaczekac na plyte, proca & cala reszte. Jesli wygladaja dokladnie jak 2256679[/snapback] z tego wnioskuje, ze uwazasz, ze Twoje moduły to faty? :D Edytowane 3 Sierpnia 2006 przez malleus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy_killer Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Właśnie otrzymałem moje kostki i Fat Body to to nie są :) Ale wszystkie 3 kości to D9DPQ. 2 kostki są z komputerów HP i posiadają ECC, natomias 1 jest z kompa MAXDATA i nie posiada ECC. Zobaczymy jak się będą spisywać w OC, ale wyniki zapodam raczej dopiero w poniedziałek :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Cichy_killer napisał(a): Właśnie otrzymałem moje kostki i Fat Body to to nie są :) Ale wszystkie 3 kości to D9DPQ. 2 kostki są z komputerów HP i posiadają ECC, natomias 1 jest z kompa MAXDATA i nie posiada ECC. Zobaczymy jak się będą spisywać w OC, ale wyniki zapodam raczej dopiero w poniedziałek :D a liczyles ze to moga byc fatbody czy poprostu napisales to dla zartu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy_killer Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Ze zdjęć jasno wynikało że kostki różnią się kształtem od "normalnych" D9, ale na Fat Body to niewyglądały. Także raczej dla picu to napisałem :wink: a kupiłem z ciekawości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_python_ Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Siemka wychaczyłem coś takiego na eBay'u http://cgi.ebay.com/Crucial-Ballistix-1GB-...1QQcmdZViewItem Steping z aukcji : Part # BL2KIT6464AA804.8FA Steping z XS Model # BL2KIT6464AA804 czyli to sa fat body D9?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Wg. oznaczeń wygląda że tak ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazi Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 A microny D9GMH to są fat body czy nie? Bo mam takie w 2x512 a nie mam platformy do testów a podpis OPB z XS nie jest dla wszystkich chetnych je kupić wyznacznikiem. Bazi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lucas234 Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 D9GMH to niestety nie fat body Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy_killer Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 (edytowane) Testowałem kostki i musze powiedzieć, że padaki niestety :sad: Powyżej 720MHz i CL4 nie idą, także w poniedziałek odsyłam. A jak z tymi Twisterami? Są na D9 czy nie? edit: mam oczywiście na myśli moje D9DPQ :wink: Edytowane 6 Sierpnia 2006 przez Cichy_killer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Cichy_killer napisał(a): A jak z tymi Twisterami? Są na D9 czy nie?Trudno powiedzieć - mają nadruki twinmosa, więc sprawdzić je można tylko po wynikach. Mam je, ale nawet nie mam ochoty na jakiekolwiek z nimi zabawy - ustawiłem od razu 4-4-4-12 na standardowym napieciu 1.8V i tak sobie chodzą. Chwilkę się pobawiłem clockgenem i DDR860 przeliczyły SPI32. DDR880 i reset był. Napięcie auto (1.8V?). Pozostałymi timingami sie nie bawiłem , bo XBX975 ma ubogi bios. Czekam na Gigabyte DQ6 i wtedy przeprowadzę jakieś porządne testy i pobawię sie wyzszymi napieciami. Z pierwszych wyników widać, że to mogą być D9. Na razie mam pełno roboty z testowaniem conroe, więc twistery muszą poczekać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Witam. Mam pytanko odnośnie kostek d9 a konkretnie to czy te micronki siedzą w: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=30744 Bo o ile wyczytałem to micronki d9 sa w goodram'ach pro ale ta wersja pro ma niebieskie radiatory i czasy domyślne 5-12-5-5 a te memki z komputronika mają 4-12-4-4 ?? Tak więc czy to te same memki ? tylko wersja bez radiatorków ?. A kolejne memki które mnie interesują to: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=21601 i czy one sa na d9 czy na czymś innym ? Składam za 2tyg kompa na antku x2 (m2) i szukam jakiś fajnych pamieci do tego zestawu ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 VIRU$ napisał(a): Witam. Mam pytanko odnośnie kostek d9 a konkretnie to czy te micronki siedzą w: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=30744 Bo o ile wyczytałem to micronki d9 sa w goodram'ach pro ale ta wersja pro ma niebieskie radiatory i czasy domyślne 5-12-5-5 a te memki z komputronika mają 4-12-4-4 ?? Tak więc czy to te same memki ? tylko wersja bez radiatorków ?. A kolejne memki które mnie interesują to: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=21601 i czy one sa na d9 czy na czymś innym ? Składam za 2tyg kompa na antku x2 (m2) i szukam jakiś fajnych pamieci do tego zestawu ;-) Co do tych goodramów - błąd w opisie. Powinno być 5-5-5-15 i inne zdjecie - właśnie w niebieskich radiatorach. Co do corsairów CL5 - nie są na D9. Z tego co pamietam, to są to elpidy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 @mach82 Tnx za info, coś mi z tymi goodram'ami nie pasowało ! Czyli coś na stonie komputronika podali nie tak ;(. A co do corsrów to kiszka liczyłem że są na micronie a tu nie ;( szkoda. Jestem teraz w kropce co za memki kupić :( aby na bank na d9 były ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...