firin Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 byly a teraz sa?;] wie ktos moze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecki306 Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 byly a teraz sa?;]Z tego co wiem to już nie produkują Goodramów Pro, a na pewno była jakaś większa przerwa w produkcji, ale 900/1066 były produkowane na micronach. 800 też były na początku ale później to chyba Elpida 70nm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 gr pro 800 to chyba idzie jeszcze dostać ale 900/1066 rzadko (szczególnie 1066) ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecki306 Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 http://www.komputronik.pl/Pamiec_DRAM/Pami...24,cpsrc,ceneo/ ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 900/1066 jeśli wciąż są produkowane to na D9, odpowiednio GMH/GKX :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 Panowie potrzebuje porady - czy pchać się w 4x1GB? Tzn czy dokupić druga parke takich samych CellShock jak mam czy lepiej coś z innej beczki 2x1GB? Jak te dwie 1250 szły (wyżej jeszcze nie testowałem) to czy widzicie szanse na dobre ich OC w dwóch parach? No chyba że chipset wymięknie wcześniej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 (edytowane) marcin255 miał CELLSHOCKi 4x1 na GKX. Z tego co pisał to 1200 szły bez problemu. Ja mam aktualnie zamontowane również 4x1 i to nawet mieszane kości: OCZ + CB. 1200 nie stanowi problemu. Coś z innej beczki? A co lepszego znajdziesz? :blink: Edytowane 25 Października 2008 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 (edytowane) Na Maximusie II Formula robiłem stabilnie 1300 MHz DDR 5-5-5-15 na 4x1 GB Micron D9. Chcesz dobre Microny - napisz na PW :) Edytowane 25 Października 2008 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 marcin255 miał CELLSHOCKi 4x1 na GKX. Z tego co pisał to 1200 szły bez problemu. Ja mam aktualnie zamontowane również 4x1 i to nawet mieszane kości: OCZ + CB. 1200 nie stanowi problemu. Coś z innej beczki? A co lepszego znajdziesz? :blink: Błędnie napisałem - miało byc z innej beczki czyli 2x2GB. Ale teraz wszystko jasne i domawiam druga parke bez wachania. Dzięki Wam za rozwianie wątpliwości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 licz się z tym, że przy 4x1GB trzeba troszku więcej V na NB przy wyższych taktach. Może również PL niższe i trfc wyższe. To już zależy od płyty głównej. Np RAMPAGE nie lubi pamięci mieszanych GKX + GMH. 4x GMH już działa poprawnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 Już zamówiłem, będą na 100% takie same GKX. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n30 Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 Kiedy zwykle kończą się d9 i na jakim napięciu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 (edytowane) Kiedy zwykle kończą się d9 i na jakim napięciu? oj grubo d9 idą, są takie co idą nawet do 3v z fajnymi timingami tudzież takie co lecą fajnie 1000 4-4-4-12 @ 2v do pracy na codzień (lanfesty miałem 1.95v (dokładnie 1.9xxx bo destroyer nie ustawia pełnych wartości, w każdym razie mniej niż 1.95) niegdyś Xtreme Addicta kości, fajne timingi, coś koło 3v ;) Edytowane 25 Października 2008 przez FatAlbert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 To KX czy MH? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 (edytowane) dokładnie nie wiadomo ;) sory XA, jakos nie moge powstrzymać sie żeby o nich nie pisać :P Edytowane 25 Października 2008 przez FatAlbert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loo Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 Może ktoś mnie oświeci, czy muszę zmieniać pamiątki, czy coś z przeze mnie posiadanych da rade wycisnąć. mam 2 szt. ballistic d9gmh od Masella, które robią ledwo 1200 (przy 2.15) 2 szt goodramy micron d9gmh, które robią 1300 (przy 2.35) ale na takich ustawieniach szybko padają 4 szt. razem robią ledwo 900mhz (5,5,5,15), a i to działają poprawnie wyłącznie na niektórych dzielnikach, na innych w ogóle komp nie wstaje. Czy to wina różnych pcb? Czy można je jakoś zmusić do lepszej współpracy, czy muszę mieć 4 dokładnie takie same moduły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 DFI panie, bierz uczciwego asusa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loo Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 Fakt, że DFI ostatnio daje ciała ale płyta chyba aż tak nie zamula? na niektórych dzielnikach nie wstaje komp nawet przy cl5 i 800mhz ;-( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 bo to DFI które obecnie nawet gigaodbyt wyprzedził :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klami85 Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 (edytowane) Fakt, że DFI ostatnio daje ciała ale płyta chyba aż tak nie zamula? na niektórych dzielnikach nie wstaje komp nawet przy cl5 i 800mhz ;-( U mnie różnica w max taktowaniu ramu przy włożonych 4 kościach względem 2 wynosi trochę ponad 100Mhz (na takich samych napięciach) Pomaga podniesienie napięcia chipsetu o 0,1v. No, ale mam ASUSA Edytowane 28 Października 2008 przez klami85 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loo Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 Jeżeli chodzi o NB to i tak już jest 1,6 bo bez tego procek nie chce się kręcić (pamięci również - goodramom to bardzo pomaga) No ale objawy mam dość dziwne stąd zastanawiam się czy przypadkiem o czymś nie zapomniałem. Mianowicie normalnie jak przeholowałem z oc ramu to po prostu wieszał się komp, teraz się najnormalniej w świecie wyłącza i to tak bah,bah w ułamku sekundy w tracie odpalania jakiegoś programu. Udało mi się policzyć Pi przy 1050 ale co z tego jak odpalenie jakiegoś większego programu skończyło się wyłączeniem kompa. Teraz przy 4 kościach w kompie max, który działa stabilnie to 400*9 i ramy na 900mhz. Nie tak to miało wyglądać ;-( Odrobinę pomogło obniżenie performance level z 6 do 8 ale co z tego że dzięki temu mogę wycisnąć 20 mhz więcej jak dla benchmarków to jest - a nie +. Który mądry coś poradzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 To jest temat pamięciach na D9 a Twój problem dotyczy działu o DFI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemmy Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 szkoda, ze ludzie krzyczą za cellshocki jak za złoto, 400 za 2x1 gb :lol: nic nie mówie bo troszke taniej i coś fajnego też zakupiłem ;) jacusiu a pokaż jakieś cl3, prosze :* memy kupuje się w sklepie,nie od ludzi :lol2: ,gdy euro stało jeszcze miesiąc temu po 3.3pln,to imo fajny zakup,zresztą obecnie też nie najgorzej to wygląda. 70ojro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 memy kupuje się w sklepie,nie od ludzi :lol2: ,gdy euro stało jeszcze miesiąc temu po 3.3pln,to imo fajny zakup,zresztą obecnie też nie najgorzej to wygląda. 70ojro 100% pewność GKX ? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 Zalezy od kogo i w jakich cenach i co :) Cellshock nie jest tylko na GKX :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kinslayer Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2008 Czekam na paczuszke od Xtreme Addict z G.skilami HZ :] mam tez do was Panowie pytanie, zeby nie zginely smiercia tragiczna jak cruciale, jakie jest bezpieczne napiecie przy powiedzmy 1100 cl4 ?? ( z nawiewem ofkoz ) Chodzi o to abym nie musial sie martwiz, ze za duzo V dalem i one padna po 2 miesiacach. Cruciale za 2,4 nie przepadaja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2008 czy ja wiem czy crucki nie przepadają za 2.4 ;) moja parka jeszcze żyje :D no codzień na d9, im mnie tym lepiej dla nich, wiadomo dlaczego :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firin Opublikowano 22 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2008 (edytowane) napewno to gdzies bylo napisane ale teraz nie moge znalesc:( ile srednio chodza d9gct dwustronne? //oczywiscie chodzi mi o mhz:} ile srednio chodza d9gkx dwustronne? //mhz:} nie moge znalesc;P dziekuje za odpowiedz Edytowane 22 Listopada 2008 przez firin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dandek Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 Jezeli ktos dalej szuka cos na micronach d9 to zapraszam na PW g.skille HZ czarne rad czarne PCB :) wlascicielowi szly spokojnie 1200 mi udalo sie jedynie cos kolo 1000 przy 4 4 4 4 przy 2.2 V wiecej nie dawalem bo na OC pamiecie srednio sie znam :) A zeby nie bylo OT : @firin Nigdy nie jest powiedziane do ile ida :P to zalezy od wielu czynnikow ale kolo 1200 lekko ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 Cellshock odchodzi z tego świata szkoda http://www.xtremesystems.org/Forums/showth...light=Cellshock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...