kanurwa Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 Poniewaz zamierzam podkrecic zestaw a będę to robił po raz pierwszy prosze o poradę od czego zacząć delikatne podkręcanie w ponizszym zestawie: Corsair DDR XMS2700 256MB CL2 (PC-333) z płytą Asus P4S8X SiS-648 + LAN + SATA + IEEE-1394 i prockiem P4 2,4 /533/ i Hercules 9700 Pro. Czytałe temat dotyczący podkręcania P4 2,4 ale dalej nie specjalnie wiem od czego zacząć?!? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kain15 Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 To łatwe :) Zainstaluj sobie jakieś oprogramowanie do podkręcania karty graficznej ( polecam power stripa ) i podkręcaj i pamięci i rdzeń co 10mhz. Po każdym podkręcenia włączaj se benchmark 3 d marksa Nature i jeśli z kartą nic się nie dzieje podkręcaj dalej, a jeśli się zatnie , lub jakieś artefakty wyskokują zmniej lepiej taktowanie. Następnym krokiem było by dobrze jakbyś ,,, troszeczke podkręcił pamięci, bodajże mój kumpel ma takie i spokojnie ciągną na 377mhz ( polecam do tego celu Biosu :P ) Równięż przesyłanie danych byś dał na maksymalne czyli to w wszystko co jest biosie na temat pamięci z koncówką T dajesz na najjwyższe ; np: przesyłanie do AGP zamiast 4T dajesz 8T. no i oczywiście byś udostępnił te 128mb na AGP :) Jeśli chcesz dokładnej pomocy skontaktuj sią ze mną na gg: 5051999 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanurwa Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 Kain15- Wielkie dzięki :idea: :P ale tak szczerze to chciałem zacząć od procka, od czego zacząć, podnosić napięcie??? :?: Czy mozecie mi podpowiedzieć skąd ściągnąć tego benchmarka? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tMQ Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 na tej płycie są problemy z o/c powyzej 150 fsb, ale to pewnie akurat dla twokego 2.53 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...