Skocz do zawartości
Ombre

Monitor Nie Wyswietla Obrazu, Dlaczego?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, nie ejstem u siebie na kopmpie, tak wiec napisze dosyc krotko. Wczoraj ogladalem sobie stronke internetowa, kiedy to zaczal mi "migac" obraz... 5 sekund obrazu, sekunda ciemnosci. Myśle ze cos sie przegrzewa, no to wylaczylem kompa. Przychodze za 4 godziny, wlaczam, w kompie sie wszystko kreci, miga lampka z monitora, ale obrazu nie ma :/ Wylaczylem, sprobowalem dzis rano i to samo ;/ Karta graficzna wyglada na całą, moze monitor odszedl odemnie ? :mur: Komp jak w podpisie, z gory dzieki za odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zauwazylem takaze, ze myszka, modem i klawa, czyli wszstkie urzadzenia zewnetrzene nie dzialaja, czyzby plyta glowna padla? Jutro sprobuje inną grafike i monitor, jakbyscie mieli jeszcze jakies podpowiedzi, to piszcie z gory dzieki. Licze ze bedziecie jasnowidzami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, zauwazylem ze kiedy odlacze kabel od karty graficznej, to monitor sie uruchamia i pisalo cos w stylu "check cable cos tam cos tam" :D Czyli monitor działa? Została tylko karta graficzna i plyta glowna :/ o ile potrafie sobie zalatwic inna karte grafiki, to z plyta nie bardzo :/ Co dalej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odpowiedz wydaje sie byc prosta spalil ci sie transformator w monitorze mialem to samo. Prawdopodobnie transformator spalil tez pare innych czesci na plytkach (oczywiscie w monitorze) Kub transformator (albo niech ci ktos sprawdzi monitor) (wydatek zedu 80 zl zalezy tez jaki model) niech ci go wymienia i odrazu posprawdzaja kondenstaorki na plycie monitora. Niech go wlacza sprawdz i wyreguluja na transformatorze takie pokretla :)

lub masz zle wlazona grafike i nie przesylany jest obraz do monitora mialem tak jak nierowno wlozylem grafe monitor sie wlaczal ale nie dostawal sygnalu sproboj wiec wlozyc grafe jeszcze raz i dobrze dokrecic srobke tak mi sie wydaje ze to ten problem :))

Edytowane przez Puchacz1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Puchacz1

Prawie udlawiles mnie swoim wywodem. :lol:

Ombre

Do jasnej cholery nie masz pod reka drugiego kompa?! Mieszkasz sam w szalasie oddalonym o 90km od najblizszego mono.... najblizszej cywilizacji?! Podpinasz monitor pod inny komp i ( prawdopodobnie na 90% ) widzisz ladne okienko windowsa. Znaczy dziala. Przekladasz karte graficzna do inego kompa, patrzysz na cala elektronike ect.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzuciliscie sie na padline... mieszkam w miescie 70 tys. ludzi, z tym że, kogo bym nie zapytał "Pozyczysz na 15 minut grafe? Musze cos sprawdzic" -"yyy... wiesz nie, bo mi mama nie pozwoli" żalosne, ale prawdziwe. Na szczescie mam sąsiada ktory jako jedyny jest mi w stanie pomóc i przyniesc swoj sprzet do mnie, niestety nie bylo go, poniewaz wyjechal i dlatego opisalem swoj problemu tutaj... Dzisiaj przyjechal, komp juz działa. Problemem okazała sie karta graficzna, wyslana zostanie za pare dni do MMV. "Karta graficzna nie wyświetla obrazu na ekranie monitora, prawdopobonie spalony układ scalony na odwrocie karty" moge podać takie uzasadnienie?

Dzieki za odpowiedzi...

Edytowane przez Ombre

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi