Przemol^N Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 Czasami spaceruje z pda i skanuje sobie sieci, 99 % nie jest zabezpieczone i ma defaultowe ustawienia. Mozna uzywac sobie bez najmniejszego problemu. Mape gpsem raz zrobilem ale potem stwierdzilem ze to nie ma sensu, nie bede przeciez biegac po miescie zeby poczte sprawdzic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzyn Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 Odnawiam temat bo jestem zainteresowany wardrivingiem. Aktualnie mam WiFi na liveboxie poprzez adapter USB Sagema czyli nie bardzo mogę pobawić się w wardriving bo ani NetStumblet Network nie funkcjonuje z tym adapterem ani inne programy zakończywszy na Backtracku 2 czy Pentoo 2006.1 Moje pytanie kieruje do wardriverów i w ogóle znawców tematu jaka jest dobra karta WiFi na PCMCIA na wardriving? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 (edytowane) Praktycznie każda kompatybilna ze sterownikami madwifi-ng . Jak chcesz coś taniego to łykaj TP-LINK TL-WN510G Jak masz więcej kasy to możesz zaszaleć i kupić jakieś Orinoco (oczywiście na Atherosie). Edytowane 14 Września 2007 przez PartyBOY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gru Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 (edytowane) Powiadacie, że WiFi Intel 2200b/g odpada. A co polecacie w zamian, kiedyś znałem taką jedną mało popularną markę, niestety wypadła mi z głowy a była polecana do wardriving'u icon_question.gif Ja na takiej karcie + gps od nokii zrobiłem w 3miescie to: http://www.b166er.nazwa.pl/inne/wd.png Jak widać na obrazku jest ~450 sieci i znaczna czas jest zabezpieczona, Fajnym spostrzeżeniem jakiego dokonałem przejeżdżając od Gdańska do Wawy autobusem z robiąc prawie 400km wardriwing było to ze wszystkie neozdrady działają na 10 kanale. W większych miastach po 3-5 sieci na tej samej częstotliwości :) Lapek to acer travel mate 4102wlmi i jeśli chodzi o antenę to ma nawet lepsza od HP Ale sama karta ma raczej ograniczone możliwości... zwłaszcza pod pingwinem Co do WEP,a - żadna filozofia... jakiś rok temu powstał nowy algorytm pozwala złamać 64bitowy wep na podstawie 400 000 ivsów w mnij niż 60 sekund. Jeśli chodzi o łapanie ivsów to zależy od ruchu w sieci. im większy tym mniej czasu trzeba czekać. Ewentualnie jest 2 sposób którego nie opisze bo to może kolidować z wiecie czym :) Reasumując WiFi Intel 2200b/g odpada jak ktoś chce być pro. bo na tej karcie nie złapiesz IVS'ow i nie odczarujesz WEP'a Edytowane 20 Września 2007 przez GRU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...