Skocz do zawartości
niewiedzący

Olympus C-770uz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Pisze tutaj ponieważ ani na olympus Pl ani Usa nie znalazłem odpowiedzi czy da sie to jakos naprawic... otóż niedawno zauważyłem ze na zrobionych zdjęciach wystepują poziome paski co (chyba) jest skutkiem niezamykające się migawki w tym aparacie .... gdy robie zdjęcie migawka sie nie zamyka :( tak samo jak wyłącze aparat migawka nie zamyka sie ... moje pytanie brzmi - czy da sie to jakos naprawic (aparat był kupiony w usa takze naprawa gwarancyjna nie wchodzi w gre)

z góry dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Pisze tutaj ponieważ ani na olympus Pl ani Usa nie znalazłem odpowiedzi czy da sie to jakos naprawic... otóż niedawno zauważyłem ze na zrobionych zdjęciach wystepują poziome paski co (chyba) jest skutkiem niezamykające się migawki w tym aparacie .... gdy robie zdjęcie migawka sie nie zamyka :( tak samo jak wyłącze aparat migawka nie zamyka sie ... moje pytanie brzmi - czy da sie to jakos naprawic (aparat był kupiony w usa takze naprawa gwarancyjna nie wchodzi w gre)

z góry dzieki

sproboj oddac do jakiegos serwisu ktory sie zajmuje cyfrowkami. Popros o kosztorys. Moze sie okazac ze nie beda to wielkie pieniadza.

PS poszukaj moze ktos z Cyberfoto.pl mial podobny problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nie masz gwary, to i tak najpierw mogles zadzwonic do serwisu Olka w Polsce.

Pogadalbys, powiedzial o co chodzi i pewnie jakas cene by waleli.

Ale pewnie mysle ze taniej wyjdzie nowy aparat.

Czy taniej to nie wiadomo. Zalezy co padlo. Jak jakis banal to nie powinno byc drogo. Dlatego napisalem aby poszedl i poprosil o wycene naprawy. IMHO jak cena przekroczy 500 to mozna sie zastanawiac nad wymiana.

Poza tym sa rozne serwisy i sie moze okazac ze koles z jakiegos malego serwisu bedzie duuuuuzo tanszy niz serwis fabryczny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zadzwoń do serwisu Olympusa i zapytaj się ile kosztuje wymiana migawki na nową w twoim modelu. Pewnie się biedaczyna zajeździła.

No ale migawka pada po jakis 50-60 tysiacach stralow a to sporo fotek. No chyba ze ktos robi kilkaset fotek jedna po 2giej wtedy migakwa szybciej pada.

Do autora:

jaki przebieg ma migawka??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi