Skocz do zawartości
l3cho

Galaxy 7600 Gs

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Dziś zakupiłem kartę Galaxy 7600 GS 256MB 128 bit PCI-E DDR3 Zalman, otwieram pudełko wszystko jest, oprócz śledzia, za pomocą którego można przełanczać bios :/ Czy ktoś z was też tak miał? czy to jest jakaś inna wersja z tym śledziem? Za moją płaciłem 569zł

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co wiem sledz był dołaczana tylko do kart redakcyjnych. Normalnie w sklepie są bez. Ja tez go nie dostałem :/

A z drugiej strony ten sledz nie jest znowu potrzebny w razie czego to zmienisz sobie BIOS zworka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co wiem sledz był dołaczana tylko do kart redakcyjnych. Normalnie w sklepie są bez. Ja tez go nie dostałem :/

A z drugiej strony ten sledz nie jest znowu potrzebny w razie czego to zmienisz sobie BIOS zworka.

O dzięki za odpowiedź :) a możesz podać źródło skąd masz taka wiadomość? i za ile kupiłeś kartę? i czy dzowniłeś do sklepu w tej sprawie?

No fakt można na zworką, ale za każdym razem mam odkręcać obudowę:D?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za jakim każdym razem? Zmieniasz raz i po kłopocie. To jest tak mała zmiana v, że nic ci się nie stanie :)

no ale np chce sobie pograć to zmieniam biosik na podkręcony, chce sobie poglądać filmy przyrodnicze :D daje na normalny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za jakim każdym razem? Zmieniasz raz i po kłopocie. To jest tak mała zmiana v, że nic ci się nie stanie :)

ty chyba nie wiesz o jaka zworke mu chodzilo. coraz czesciej piszesz, zeby pisac...

w zadnej z ok. 100 kart w przeroznych wersjach nie bylo sledzia niezaleznie od ilosci i szybkosci pamieci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ale np chce sobie pograć to zmieniam biosik na podkręcony, chce sobie poglądać filmy przyrodnicze daje na normalny

A po co uzywac do tego BIOSu jak takie rzeczy mozna zrobic np w Riva Tunerze :D Edytowane przez torque8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ty chyba nie wiesz o jaka zworke mu chodzilo. coraz czesciej piszesz, zeby pisac...

w zadnej z ok. 100 kart w przeroznych wersjach nie bylo sledzia niezaleznie od ilosci i szybkosci pamieci.

czyli te karty w sklepach są sprzedawane bez śledzi :/ molgi by przynajmniej napisać :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ogolnie tez mnie to wnerwilo... wszedzie pieknie ow sledz, a normalni urzytkownicy go nie maja :lol:

heh pamietam jak do testow zostal dostarczony pierwszy Galaxy 7600gs 500/1000 ddr3 (bylo to chyba na PCLabie), ktory mial fajny miedzany wentylator + miedziane radiatory - w rzeczywistosci takiej ver. nie ma...

Edytowane przez DarkArrow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podsumowując: wymarzony producent kart graficznych ;)

Czy wymarzony?? Pytając się w sklepach o niego sprzedawcy mówią że "nie sprzedają takich gówien jak Galaxy i Asus do kart graficznych" najbardziej polecają Gigabyte ale choć cena troche wyższa ale coś za coś :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a polecaja Gigashita bo wlasnie ta cena jest wieksza... bo po co komus sprzedac taniej cos lepszego, jak mozna za wiecej wcisnac gorszy chlam?

podobnie ma sie to z ASRockiem 939Dual... idz do sklepu i powiedz, ze chcesz te mobo to Cie wysmieja :lol: - jest to zal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To już twoja sprawa komu bardziej ufasz. Rzeszy użytkowników, którzy karty przetestowali, podkręcili i w ogóle obcykali, a na dodatek zazwyczaj nie mają żadnego interesu w tym żeby coś promować, czy sprzedawcom którzy "uważają, że..." i "nie sprzedają gówien" których może nawet na oczy nie widzieli.

Przeceniasz wiedzę takiego sprzedawcy, rzadko który ma faktycznie niezłe pojęcie o tym co sprzedaje.

Edytowane przez borsuczy_król

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy wymarzony?? Pytając się w sklepach o niego sprzedawcy mówią że "nie sprzedają takich gówien jak Galaxy i Asus do kart graficznych" najbardziej polecają Gigabyte ale choć cena troche wyższa ale coś za coś :D

Jak narazie Galaxy to jeden z lepszych producentów dla ludzi znających się na rzeczy (bo niektórzy wybierają producenta po dodatkach do karty :lol2: ), a sprzedawcy którzy tak mówią, to raczej są jakies n00by. Zresztą, co ja tam bede się produkował, kazdy kto jest troche na forum wie o co chodzi, Galaxy rlz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też jak pytałem o Galaxy (bo chciałem ja kupic u mnie w miescie) to mi mowili po sklepach ze maja cos lepsze od Gigabyta lub MSI ;)

Podobnie było z mobo, w jednym sklepie wogole mi powiedzieli ze pierwszy raz słysza o takiej płycie, a po drugie asrock to jest najgorszy Shit i żebym wziął jak sie nie myle Gigabyta K8N costam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

galaxiakow w roznych wersjach przez lapska przeszlo mi ponad 200 sztuk i nigdzie nie bylo sledzia, zawsze jakis uparciuch moze sobie go zrobic [;

obie galaxy z zalmanem ktore dostalem na test mialy sledzia

Dołączona grafika

Dołączona grafika

recka niebawem na portalu .. jak tylko naczelny znajdzie czas zeby ja zamiescic

a co do samego sledzie to imho jego uzytecznosc jest znikoma ... predzej by sie do robienia clear cmosa przydal .. ale kabelek za krótki

Edytowane przez Chaos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ty Chaosku miales karty bezposrednio z galaxy a ja mam z hurtowni a kart mi sie przez lapy przewinelo ze 200.

podobnie bylo z jakas recka, ze karty byly z CU na gpu i mem a retailowe maja tylko jakies AL na gpu z niczym na mem.

choc w sumie u mnie na 73 (takie same jak na 76) to al wystarcza i zalman kupowany oddzielnie lezy od 3 tyg na budzie.

jak widac galaxy mimo niskiej ceny i ekstra osiagow i mozliwosci Oc leci tak samo w kulki jak reszta poroducentow skor osprzet do recek znacznie sie rozni niz sprzet retailowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi