Skocz do zawartości
Sens

Zasilacz No Name 400w

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć!

Spalił mi się zasilacz :mur: , niemam dużo pieniędzy na nowy :sad: w związku z czym mam pytanie:

Czy warto kupić zasilacz 400w no name do ponizszej konfiguracji:

-celeron d 2,53@305 ghz

-1024 mb ddr pc 3200

-radeon 9600 xd

-hdd 40gb 7200 rpm maxtor

-cd-rw

-dvd-rw

Jaka faktyczna moc bedzie miec ten zasilacz?

Jakie marki byście polecali do 80 złotych?

niechce nic kupowac z ALLEGRO!!!!!!

z gory dzieki za odp

Dyktuje tego posta telefonicznie mojej dziewczynie wiec niewiem jak to wyglada

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za 80 zł kupisz już MARKOWY zasilacz czyli fortrona. Odsyłam do tematu o fortronach. Nic innego za tą cene nie kupisz, ale jest dostepny praktycznie tylko na allegro.

pluszek ubiegłes mnie:P

Edytowane przez mastertoudi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za 55-60 ostatnio kumplowi wyszukałem fortrona 350 z mocną linia 12 V nie ma sie co nawet zastanawiać :D

allegro żądzi - a co kontoi ci zawiesili ? :rotfl: ;d

Edytowane przez Luk3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jako ze mialem 70 zł wybor padł na procompa 400w (tragiczne ale niestety konieczne)... A jaka moc ma faktycznie ten zasilacz? 300w? No ale za tydzien bedzie ponownie tagan 480/530..

Edytowane przez Sens

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jako ze mialem 70 zł wybor padł na procompa 400w (tragiczne ale niestety konieczne)... A jaka moc ma faktycznie ten zasilacz? 300w? No ale za tydzien bedzie ponownie tagan 480/530..

Ciekawe czy za tydzien bedzie do czego podlaczac ten zasilacz :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

FSP maniac :D A wybór był zły. Trzeba było słuchać innych a nie stawiać na swoim <_<

hehe, no moj seasonic jest lepszym fortronem, firma ta sama - fsp group, a w innych kompach znajomych czy tez w domu montuje zasilki na podzespolach fotrona czy tez same fortrony z allegro,

sprawdzony i pewny sprzet ;)

@ Sens

zarty zartami, ale szkoda ze nie posluchales porad...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wspac robiliscie testy tych fortronów na Agh-u? i jak wyszły trzymaja napięcia?

heheeh, nie nie robilismy, nie moj wydzial ;)

ale w domu np modecom mc-350 (na podzespolach fortrona) ciagnie intela 805 @ 3.2ghz (ok 200wat poboru) i x1300 i radzi se leciutko, napiecia revelacja ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może rozwine co zostało napisane powyżej ;)

12v czarna sonda do czarnego kabla a czerwona sonda do żółtego kabla, przy 5v czerwona do czerwonego, czarna do czarnego (w molexie oczywiście) :)

Edytowane przez AragornPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale żeś wybrał, wprost wspaniale ;) Może nie nastąpi detonacja.

BTW mój kumpel ma Procompa "400 W" na Sempku 2800+ 64 bit S754, 512 DDR firmy krzak, palit 9550 128/64 bit, mobo jakiś drogi shit od MSI. Jak na razie komp wytrzymał ponad pół roku i o dziwo nie poszedł z dymem. A kompa polecili mu "specjaliści w komputerowym". Mnie w ogóle nie słuchał. Teraz lolek ma za swoje. Może się wkońcu nauczy czegoś...

Edytowane przez Spylon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i czego się nauczy jeśli :

Jak na razie komp wytrzymał ponad pół roku i o dziwo nie poszedł z dymem

?

Takie dziadostwo może przypadkiem chodzić i kilka lat - i co ?? - będzie się z Ciebie śmiał ! - sorry żartuje - przecież wiem, że dobry zasilacz to podstawa - sam mam co trzeba od 3 lat (jest w podpisie).

Pozdr. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ostatnio przez dluzszy czas uzywalem tagana 480w, ktory mi poszedl z dymem :P a jako ze nie mialem kasy to wybor padl na tego procompa xD... a jak sprawdzic jaka faktycznie moc ma zasilacz? pozdrawiam ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To trzeba mieć pecha, żeby w sumie tak dobra zasiłka poszła.

Mój NeoTec 380w prawdopodobnie będzie od listopada miał wreszcie co robić, bo starszy sponsoruje nowe części.. chyba(W sumie ten Neo na core 2 duo, 2gb ddr2, 7600GS/coś na tym poziomie (lub może coś mocniejszego) i 1x hdd i 1x dvd-rw + 3x fan w budzie powinien styknąć, najwyżej będą fajerwerki :P).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lechu1777

Czym się chwalić ?Pół roku bez hajcowania? Phi mój chodzi z 5 lat na nonamie :P :P :P Dumny mam być? ... Co do noname to w ogóle lepiej zostaw pc bez zasilacza, a tak serio to kup fortrona jak nie masz na nic innego kasy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi