Sens Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 Cześć! Spalił mi się zasilacz :mur: , niemam dużo pieniędzy na nowy :sad: w związku z czym mam pytanie: Czy warto kupić zasilacz 400w no name do ponizszej konfiguracji: -celeron d 2,53@305 ghz -1024 mb ddr pc 3200 -radeon 9600 xd -hdd 40gb 7200 rpm maxtor -cd-rw -dvd-rw Jaka faktyczna moc bedzie miec ten zasilacz? Jakie marki byście polecali do 80 złotych? niechce nic kupowac z ALLEGRO!!!!!! z gory dzieki za odp Dyktuje tego posta telefonicznie mojej dziewczynie wiec niewiem jak to wyglada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 400 No-Name napewno nie..... Na Allegro 350 Fortrona to bedzie najlepsze, ale nie chcesz tak kupowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertoudi Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 (edytowane) Za 80 zł kupisz już MARKOWY zasilacz czyli fortrona. Odsyłam do tematu o fortronach. Nic innego za tą cene nie kupisz, ale jest dostepny praktycznie tylko na allegro. pluszek ubiegłes mnie:P Edytowane 26 Lipca 2006 przez mastertoudi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 (edytowane) za 55-60 ostatnio kumplowi wyszukałem fortrona 350 z mocną linia 12 V nie ma sie co nawet zastanawiać :D allegro żądzi - a co kontoi ci zawiesili ? :rotfl: ;d Edytowane 26 Lipca 2006 przez Luk3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sens Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 zasilka mi sie spalila xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertoudi Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 No to jak mówiłem Fortron 350 z mocną linią 12 albo taki jak ja mam z mocną 5v. Jak nie chcesz na allegro to najtanszy zasilator u zenfista, chyba huntkey ale to juz 100zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 http://proline.pl/shop.php?prodid=HUNTKEY+BP300PP 99zł http://znak.pl/index.php?cid=894&scid=...00+MC300ATX+PFC 82zł http://znak.pl/index.php?cid=894&scid=...w350+HPU3S350EU 97zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sens Opublikowano 27 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2006 (edytowane) jako ze mialem 70 zł wybor padł na procompa 400w (tragiczne ale niestety konieczne)... A jaka moc ma faktycznie ten zasilacz? 300w? No ale za tydzien bedzie ponownie tagan 480/530.. Edytowane 27 Lipca 2006 przez Sens Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertoudi Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 A jak.... my tu piszemy, szukamy a i tak wybrałes badziew. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 lepiej bylo pic tydzien cos taniego a za to nie kupowac tego zlomu noi do kompa nie miec dostepu... fsp fortron rulezz rulezz rulezzz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 FSP maniac :D A wybór był zły. Trzeba było słuchać innych a nie stawiać na swoim <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 jako ze mialem 70 zł wybor padł na procompa 400w (tragiczne ale niestety konieczne)... A jaka moc ma faktycznie ten zasilacz? 300w? No ale za tydzien bedzie ponownie tagan 480/530..Ciekawe czy za tydzien bedzie do czego podlaczac ten zasilacz :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 FSP maniac :D A wybór był zły. Trzeba było słuchać innych a nie stawiać na swoim <_< hehe, no moj seasonic jest lepszym fortronem, firma ta sama - fsp group, a w innych kompach znajomych czy tez w domu montuje zasilki na podzespolach fotrona czy tez same fortrony z allegro, sprawdzony i pewny sprzet ;) @ Sens zarty zartami, ale szkoda ze nie posluchales porad... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 bes sensu ;) jak możesz pomierz zasilacz i napisz jakie v podaje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 fsp fortron rulezz rulezz rulezzz wspac robiliscie testy tych fortronów na Agh-u? i jak wyszły trzymaja napięcia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertoudi Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 Ja przed chwilą z ciekawości swojego mierzyłem MIERNIKIEM :D idle/stress 5v 5,03/4,98 12v 12,05/19,97 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 wspac robiliscie testy tych fortronów na Agh-u? i jak wyszły trzymaja napięcia?heheeh, nie nie robilismy, nie moj wydzial ;) ale w domu np modecom mc-350 (na podzespolach fortrona) ciagnie intela 805 @ 3.2ghz (ok 200wat poboru) i x1300 i radzi se leciutko, napiecia revelacja ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sens Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 glupie pytanie: a gdzie przylozyc miernik aby sprawdzic napiecia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 (edytowane) Może rozwine co zostało napisane powyżej ;) 12v czarna sonda do czarnego kabla a czerwona sonda do żółtego kabla, przy 5v czerwona do czerwonego, czarna do czarnego (w molexie oczywiście) :) Edytowane 28 Lipca 2006 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 (edytowane) Na Zenfiście jest poradnik.... Edytowane 28 Lipca 2006 przez v.e.n.o.m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 Ja przed chwilą z ciekawości swojego mierzyłem MIERNIKIEM :D idle/stress 5v 5,03/4,98 12v 12,05/19,97 To ciekawy miernik masz .... :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 (edytowane) Ale żeś wybrał, wprost wspaniale ;) Może nie nastąpi detonacja. BTW mój kumpel ma Procompa "400 W" na Sempku 2800+ 64 bit S754, 512 DDR firmy krzak, palit 9550 128/64 bit, mobo jakiś drogi shit od MSI. Jak na razie komp wytrzymał ponad pół roku i o dziwo nie poszedł z dymem. A kompa polecili mu "specjaliści w komputerowym". Mnie w ogóle nie słuchał. Teraz lolek ma za swoje. Może się wkońcu nauczy czegoś... Edytowane 28 Lipca 2006 przez Spylon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lzep Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 No i czego się nauczy jeśli : Jak na razie komp wytrzymał ponad pół roku i o dziwo nie poszedł z dymem ? Takie dziadostwo może przypadkiem chodzić i kilka lat - i co ?? - będzie się z Ciebie śmiał ! - sorry żartuje - przecież wiem, że dobry zasilacz to podstawa - sam mam co trzeba od 3 lat (jest w podpisie). Pozdr. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sens Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 ostatnio przez dluzszy czas uzywalem tagana 480w, ktory mi poszedl z dymem :P a jako ze nie mialem kasy to wybor padl na tego procompa xD... a jak sprawdzic jaka faktycznie moc ma zasilacz? pozdrawiam ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 ostatnio przez dluzszy czas uzywalem tagana 480w, ktory mi poszedl z dymem Cos ty z nim robil? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 Cos ty z nim robil? :Dw taganie jak zrobi sie spiecie to pala sie od razu jakies bezpieczniki w topowerze P5 ti jak robilo sie spiecie to nawet kompa nie zresetowalo a sypalo iskrami ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 Cos ty z nim robil? :Dw taganie jak zrobi sie spiecie to pala sie od razu jakies bezpieczniki w topowerze P5 ti jak robilo sie spiecie to nawet kompa nie zresetowalo a sypalo iskrami ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sens Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 Cos ty z nim robil?ja tylko sobie grałem w san andreas na ponizszym configu\/ az tu nagle caly pokoj simierdzi plastikiem a w kompie pali sie tylko zielona dioda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 To trzeba mieć pecha, żeby w sumie tak dobra zasiłka poszła. Mój NeoTec 380w prawdopodobnie będzie od listopada miał wreszcie co robić, bo starszy sponsoruje nowe części.. chyba(W sumie ten Neo na core 2 duo, 2gb ddr2, 7600GS/coś na tym poziomie (lub może coś mocniejszego) i 1x hdd i 1x dvd-rw + 3x fan w budzie powinien styknąć, najwyżej będą fajerwerki :P). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Czym się chwalić ?Pół roku bez hajcowania? Phi mój chodzi z 5 lat na nonamie :P :P :P Dumny mam być? ... Co do noname to w ogóle lepiej zostaw pc bez zasilacza, a tak serio to kup fortrona jak nie masz na nic innego kasy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...